Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak funguje přidávání aditiva do paliva?

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, jeden technický dotaz. Mám problém s Peugeot 307 SW 1,6 HDI 80Kw s filtrem FAP. Auto občas za jízdy škubne a na volnoběh někdy zhasne:

Načtené chyby:

1. P1446 - Minimální hladina aditiva - trvale

2. P1445 - Množství aditiva je přiliš vysoká - trvale

3. P1442 - Přidání aditiva není možné - trvale

Koukal jsem na hladinu aditiva a byl tam asi poslední půllitr aditiva, tak jsem dolil cca 2,5 litru a na diagnostice vymazal chyby a nastavil hladinu a novou dávku na 0. Po nastartování znovu stejné chyby! V dia jsem zkusil test čerpadla aditiv a je slyšet jenom cvaknutí a po odpojení hadičky od nádržky žádné aditivo nevytéká? Proto můj dotaz zní, jestli čerpadlo na aditiv je v té plastové nádržce a aditivo se dávkuje do palivové nádrže, nebo do nějakého směšovacího zařízení v nádrži. Myslím si, že to podávací čerpadlo nefunguje a tím pádem nedává dávku aditiva. Díky za každé info.

Odesláno

A došlo opravdu k vynulování počítadla aditiva? Vypadá to, že je vadný snímač otevření nádrže. Pokud nefunguje, tak nejde vynulovat počítadlo aditiva, protože se to nakonec potvrzuje otevřením a zavřením nádrže. Celkem běžná závada na 307. Většinou je chyba ve snímači, který je přístupný z podběhu. Pokud máš ve víčku nádrže funkční magnet, tak je vadný snímač.

Odesláno

na diagnostice ukazuje jestli je víčko otevřené nebo zavřené když ho otevřu tak napíše víčko nepřitomno a když jej uzavřu, tak píše víčko přítomno, spíš mi je divné to podávací čerpadlo, že když ho dám na dia aktivovat, tak jenom cvakne a konec.

Odesláno

ok, to jsem chtěl vědět, tak že dávka je v kapkách, pak tedy čerpadlo je v pořádku, jenom nerozumím tomu chyb kodu minimální hladina trvale, nulovaní jsem dělal přesně podle návodu v dia, ještě to dávkovaní se provádi přímo do palivové nádrže nebo do nějakého směšovače?

Odesláno

Priamo do nádrže cez vstrekovací ventil.

[upravil dne 15/3/14 18:47 od ferinko2]

[upravil dne 15/3/14 18:48 od ferinko2]

Odesláno

díky to mi hodně pomohlo, prostě musí být chyby v tom nulování, najdu někde nějaké vlákno na přesný postup v nulování aditiv? Dělám to přes Delphi a je to tam přesně popsané, ale jestli se to neliší na jiné dia.

Odesláno
díky to mi hodně pomohlo, prostě musí být chyby v tom nulování, najdu někde nějaké vlákno na přesný postup v nulování aditiv? Dělám to přes Delphi a je to tam přesně popsané, ale jestli se to neliší na jiné dia.

Vynulovať cez PP2000

• O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...