majama Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 Dobrý den, jeden technický dotaz. Mám problém s Peugeot 307 SW 1,6 HDI 80Kw s filtrem FAP. Auto občas za jízdy škubne a na volnoběh někdy zhasne: Načtené chyby: 1. P1446 - Minimální hladina aditiva - trvale 2. P1445 - Množství aditiva je přiliš vysoká - trvale 3. P1442 - Přidání aditiva není možné - trvale Koukal jsem na hladinu aditiva a byl tam asi poslední půllitr aditiva, tak jsem dolil cca 2,5 litru a na diagnostice vymazal chyby a nastavil hladinu a novou dávku na 0. Po nastartování znovu stejné chyby! V dia jsem zkusil test čerpadla aditiv a je slyšet jenom cvaknutí a po odpojení hadičky od nádržky žádné aditivo nevytéká? Proto můj dotaz zní, jestli čerpadlo na aditiv je v té plastové nádržce a aditivo se dávkuje do palivové nádrže, nebo do nějakého směšovacího zařízení v nádrži. Myslím si, že to podávací čerpadlo nefunguje a tím pádem nedává dávku aditiva. Díky za každé info. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 Myslím,že to potrebuje ešte zosnímať otvorenie nádrže a dotankovať min.5l. Citovat
HonzaZ Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 A došlo opravdu k vynulování počítadla aditiva? Vypadá to, že je vadný snímač otevření nádrže. Pokud nefunguje, tak nejde vynulovat počítadlo aditiva, protože se to nakonec potvrzuje otevřením a zavřením nádrže. Celkem běžná závada na 307. Většinou je chyba ve snímači, který je přístupný z podběhu. Pokud máš ve víčku nádrže funkční magnet, tak je vadný snímač. Citovat
majama Odesláno 15. březen 2014 Autor Odesláno 15. březen 2014 na diagnostice ukazuje jestli je víčko otevřené nebo zavřené když ho otevřu tak napíše víčko nepřitomno a když jej uzavřu, tak píše víčko přítomno, spíš mi je divné to podávací čerpadlo, že když ho dám na dia aktivovat, tak jenom cvakne a konec. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 To čerpadlo pridáva aditivum \"po kapičkách\",takže to asi bude v poriadku. Citovat
majama Odesláno 15. březen 2014 Autor Odesláno 15. březen 2014 ok, to jsem chtěl vědět, tak že dávka je v kapkách, pak tedy čerpadlo je v pořádku, jenom nerozumím tomu chyb kodu minimální hladina trvale, nulovaní jsem dělal přesně podle návodu v dia, ještě to dávkovaní se provádi přímo do palivové nádrže nebo do nějakého směšovače? Citovat
ferinko2 Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 Priamo do nádrže cez vstrekovací ventil. [upravil dne 15/3/14 18:47 od ferinko2] [upravil dne 15/3/14 18:48 od ferinko2] Citovat
majama Odesláno 15. březen 2014 Autor Odesláno 15. březen 2014 díky to mi hodně pomohlo, prostě musí být chyby v tom nulování, najdu někde nějaké vlákno na přesný postup v nulování aditiv? Dělám to přes Delphi a je to tam přesně popsané, ale jestli se to neliší na jiné dia. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 Hore som pridal prílohu,ulož si ju,za chvíľu ju budem musieť vymazať. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 díky to mi hodně pomohlo, prostě musí být chyby v tom nulování, najdu někde nějaké vlákno na přesný postup v nulování aditiv? Dělám to přes Delphi a je to tam přesně popsané, ale jestli se to neliší na jiné dia. Vynulovať cez PP2000 Citovat
majama Odesláno 15. březen 2014 Autor Odesláno 15. březen 2014 ok díky to jsem potřeboval, zítra to vyzkouším a hlavně už jsem to pobral jak to funguje. Citovat
Peugeot4007CH Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 Vynulovať cez PP2000 Vynuloval som to aj cez Deplhi aj nastavil objem aditiva po vymene sacku s aditivom. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.