Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chtěl bych se zeptat odkud nebo proč jde po puštění spojky takové bouchnutí někde ze zadní pravé části auta jakoby někde od kola:myslim

Zejména se to projevu při zahřátém motoru občas i po nastartování za studena a jinak nejvíce při zařazení dvojky čtyřky nebo po podřazení na trojku.

Je to spíše takové tlumené bouchnutí a zejména při podřazení na trojku se to ozývá nejhlasitěji.Nějak mě nenapadá co by spojka mohla mít společného ze zadní části auta...

Guest servisman
Odesláno

zkontroloval bych spodní silenblok motoru či ojničku - silenblok nahoře vlevo jak je uložen motor, taky by to mohl bouchat i výfuk pod autem jak naráží o karoserii. Prostě se podívat pod auto.

Odesláno

Tady tohle vypadá že to bude v pořádku ale zjistil jsem že když auto zhoupnu vzadu na pravé straně tak tam někde podobně praští u kola v momentu kdy jde auto dolů takže mě napadá třeba zadní tlumič:myslim

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím

Tak tlumiče vyměněny i se stabilizátory celkově zadní náprava zkontrolovaná i brzdy ale bouchání neustále pokračuje.

Tak mě napadlo po dalším projevu jestli to není silentblok motoru:myslim protože jsem zjistil že to bouchání spíše lupání jde někde zprostřed až z přední části auta nikoliv zezadu jak se to jeví zevnitř.

Navíc když nastartuji ze studeným motorem kdy mám pár vteřin 1100 ot se auto chvěje a vibruje nedělá to vždy ale spíše více než méně.Navíc motor přední část výfuku a vlnovec se dost chvěje mnohem více než běžně což po dosažení normálních otáček nebo opětovném nastartování přestane.

Momentálně to za jízdy dělá nejvíce při podřazení na dvojku což možná není tím ale hlavně při natočených kolech doprava tak i doleva ovšem při natočených doleva je to lupnutí intenzivnější.

Tak bych se chtěl zeptat kde má motor 1.8 16V silentbloky a jestli to jde na první pohled vůbec poznat díky:)

Odesláno

zameril bych se predevsim na vsechny silentbloky zaveseni motoru na prave strane (tedy pred spolujezdcem) casto byva utrzeny ten velky hruskovy silentblok, prisroubovany do karoserie, hned pod nadrzkou oleje posilovace rizeni

Pak samozrejme zkontrolovat taky spodni akceleracni, mezi motorem a predni napravnici

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...