Mess Odesláno 11. březen 2014 Odesláno 11. březen 2014 Ahoj chtěl bych se zeptat odkud nebo proč jde po puštění spojky takové bouchnutí někde ze zadní pravé části auta jakoby někde od kola:myslim Zejména se to projevu při zahřátém motoru občas i po nastartování za studena a jinak nejvíce při zařazení dvojky čtyřky nebo po podřazení na trojku. Je to spíše takové tlumené bouchnutí a zejména při podřazení na trojku se to ozývá nejhlasitěji.Nějak mě nenapadá co by spojka mohla mít společného ze zadní části auta... Citovat
Guest servisman Odesláno 12. březen 2014 Odesláno 12. březen 2014 zkontroloval bych spodní silenblok motoru či ojničku - silenblok nahoře vlevo jak je uložen motor, taky by to mohl bouchat i výfuk pod autem jak naráží o karoserii. Prostě se podívat pod auto. Citovat
čarokněžník Odesláno 12. březen 2014 Odesláno 12. březen 2014 hele kamo co vejfuk neni ta guma uz trochu jedla? myslim jako utrzena nebo provesena ze tou bucha do kastle zkus nato mrknout Citovat
Mess Odesláno 12. březen 2014 Autor Odesláno 12. březen 2014 Tady tohle vypadá že to bude v pořádku ale zjistil jsem že když auto zhoupnu vzadu na pravé straně tak tam někde podobně praští u kola v momentu kdy jde auto dolů takže mě napadá třeba zadní tlumič Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. březen 2014 Odesláno 12. březen 2014 to je ko tycka stabilizatoru tzv kost Citovat
Mess Odesláno 3. červen 2014 Autor Odesláno 3. červen 2014 Zdravím Tak tlumiče vyměněny i se stabilizátory celkově zadní náprava zkontrolovaná i brzdy ale bouchání neustále pokračuje. Tak mě napadlo po dalším projevu jestli to není silentblok motoru:myslim protože jsem zjistil že to bouchání spíše lupání jde někde zprostřed až z přední části auta nikoliv zezadu jak se to jeví zevnitř. Navíc když nastartuji ze studeným motorem kdy mám pár vteřin 1100 ot se auto chvěje a vibruje nedělá to vždy ale spíše více než méně.Navíc motor přední část výfuku a vlnovec se dost chvěje mnohem více než běžně což po dosažení normálních otáček nebo opětovném nastartování přestane. Momentálně to za jízdy dělá nejvíce při podřazení na dvojku což možná není tím ale hlavně při natočených kolech doprava tak i doleva ovšem při natočených doleva je to lupnutí intenzivnější. Tak bych se chtěl zeptat kde má motor 1.8 16V silentbloky a jestli to jde na první pohled vůbec poznat díky:) Citovat
Ferry Odesláno 4. červen 2014 Odesláno 4. červen 2014 zameril bych se predevsim na vsechny silentbloky zaveseni motoru na prave strane (tedy pred spolujezdcem) casto byva utrzeny ten velky hruskovy silentblok, prisroubovany do karoserie, hned pod nadrzkou oleje posilovace rizeni Pak samozrejme zkontrolovat taky spodni akceleracni, mezi motorem a predni napravnici Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.