Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím , odešla mi baterka v coupe a chtěl bych koupit takovou co tam přesně patří, ale v servisboxu jsem našel jen označení AKUMULÁTOR L1 300 což nevím a ani jsem nenašel co je za zač.

Ta mrcha co odešla byla 12V65A, ale ta asi nebyla původní, tak nevím jesi je 65A dost , nebo málo. Případně , kde koupit a jakou značku nejlépe.

Jaké ?A origo do coupe patří?

Motor a rok mám v podpise.

Díky

Odesláno

Bosch a Varta jsou identické. Než Silver raději Blue a vyšší kapacitu. 54 považuju za opravdu to nejmenší o čem uvažovat. Tedy já bych o ní vůbec neuvažoval a dal bych největší co se fyzicky vejde.

Odesláno

Max. bych přemýšlel o tý 60Ah. Ještě to cenově jde. Ta 70Ah už jsou podle mě zbytečně vyhozený peníze. Ta 54Ah co mám v poho startuje i v silnejch mrazech. Auto parkuju venku celoročně.

Ale rozhodnutí je na Tobě. ;)

Odesláno

Pro mě za mě ať si koupí třeba tužkovky... jsou to jednoduché počty - větší baterie, snadnější start, méně namáhaný startér, méně namáhaná baterka = menší dobíjecí proud = delší výdrž baterie. Já jsem kupoval 70Ah za výrazně nižší cenu než jsou tu prezentované 54Ah (při současné vratce mé staré baterie) takže argument o cene je úplně mimo. Tedy raději budu věnovat více času nákupu za lepší cenu, ušetřím a budu mít baterku s velkou rezervou, která mi pak víc vydrží, nebo třeba posvítí když budu potřebovat. Jestli tomu někdo nerozumí tak si prostě koupí libovolnou jinou podle svého vkusu, já ne. ;)

[upravil dne 5/3/14 22:55 od koblih69]

Odesláno

Osobně mám ve svém coupe BOSCH S5 63Ah a naprostá spokojenost. Větší bych nedával startovací proud atd. to má dostatečný a velikost je supr do origo boxu v 406. V HDI mám od původního majitele Vartu 75Ah a je zbytečně vysoká a ani nejde pořádně zacvaknout origo vrchní kryt na baterku takže až začne odcházet pořídím i sem S5 a bude.

Odesláno

koblih69 : jj přesně do HDI dám určitě taky S5 až odejde Varta.Ale aby se tam vešla s deklem pořádně takže to vidím na nějakou 72Ah musím pak kouknout na velikost atd.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...