trollik Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 Takže abych nastínil problém.Dost se příznaky blíží některým diskusím na téma škubání motoru a problému se směsí.Je to auto jednoho známého.Ukazuje to,že směs je mimo toleranci.Takže problém je tento.Studený motor při nastartování nejde pravidelně.Při sešlápnutí pedálu se skoro zadusí.Na volnoběh to běží chvíli na 1100ot pak se to skoro začne dusit.Není možné se s tím ani rozjet.Při zahřátí motoru se problém malinko srovná.Kažopádně se stane,že kyž chcípne teplý motor,tak skoro nejde natočit.Jakoby to bylo přechlastané.Co bylo děláno a opravováno.Měněn pC 4x,4x měněna Váha vzduchu.A nic.Kontrola PC vnitřek.Měřeny dráty(proklepány)do PC,od snímačů.Měřen snímač na škrtící klapce volnoběhu.Měřen snímač nasávaného vzduchu.Měřen snímač teploty vody pro studené starty.Vše ok.Vyloučení přisávání falešného vzduchu z prasklé hadice.Takže PC,Váha vzduchu at...je ok a Lambda je nová,ale od staré,která byla vyměněna,se nic nezměnilo.Co mě napadá a nebylo zkoumáno je snímač otáček na převodovce,že by haproval.A nebo něco v traktu sání za škrtící klapkou.A tam je jedinej akční člen.A to je ventil,který pouští benzínové páry z nádrže(přes nádržku aktivního uhlí),za škrtící klapku.Další možný problém by mohl být,že jeden vstřikovač dává hodně paliva a nebo dokonce podkapává.To by vysvětlovalo kuckání při náhlém zvýšení výkonu.Že jeden dává víc než má.a při zvýšení otáček a nebo nárůstu teploty motoru se ten problém stírá lepším odparem benzínu ve válci.Pak mě ještě napadla věc,že by to mohlo přisávat falešný vzduch někde na trase za škrtící klapkou.Netěsnost škrtící klapky,prdlej předehřívač hliníkovej přivodního vzduchu.Prdlé těsnení sání.Nedotažené sací kolena(ale bylo snad prý zkoušeno)Prdlá hlava za sacím těsněním.ík za inspiraci! Citovat
trollik Odesláno 16. září 2005 Autor Odesláno 16. září 2005 Jo a jestě mě napadla věc taková,že by mohlo bejt víčko rozdělovače+palec nejak špatnej!Ale těžko říct,zda by se v Pc objevovala chyba\"směs mimo toleranci\" Citovat
Petr605 Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 Já jsem z toho nějakej zmatenej: 2.0i a rozdělovač??? Tady to i neznamená injection? Citovat
Rebik Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 To je starej systém, kdy máš klasicky rozdělovač a kabely a místo karbeců jednobodový vstřik.... Citovat
Swallow Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 Mě tuto hlášku dělala naprasklá hadice podtlaku, ještě u toho svítila občas kontrolka diagnostiky.Auto bylo 405 SRI 1,9 ´91, motor XU9JAZ - DKZ se čtyřbodovým vstřikováním a rozdělovačem. [upravil dne 16/9/05 Swallow] Citovat
Holly Odesláno 16. září 2005 Odesláno 16. září 2005 Přesně tak, DKZ je čtyřbodovka s rozdělovačem, obsah 1905 ccm, nechápu, proč to označují jako dvoulitr. Citovat
trollik Odesláno 19. září 2005 Autor Odesláno 19. září 2005 hadice podtlaku?????Ktera?Ta pred skrtici klapkou? Citovat
Swallow Odesláno 19. září 2005 Odesláno 19. září 2005 Původně zaslal: trollik hadice podtlaku?????Ktera?Ta pred skrtici klapkou? Hadice napraskla zde. Jinak, pokud chceš s tímhle motorem jezdit pod 8 na 100, vyraž na dálnici a drž pořád tak 4000 otáček.Zcela jistě se dostaneš pod 8l/100.A taky se podívej, jestli Ti nepřibržďují brzdy.Předpokládám, že máš kotouče a u těch zareznou páky ruční brzdy na zadních třmenech a trvale přibržďují.A spotřeba stoupá a stoupá [upravil dne 19/9/05 Swallow] Citovat
trollik Odesláno 20. září 2005 Autor Odesláno 20. září 2005 Nemam zadni kotouce.Prestavbove auto je nemelo.Precijen jsem si uzil se zadnima kotoucema svoje z auta z ktereho jsem udelal vrak.To co popisujes,sem si prozil svoje.Ted mam normalni pakny na zadku a ok.Jo ale jsem zjistil jsem ze u sveho jsem daval svicky se 3ma jiskristema a neni to ok.Byli novy a na vsech bylo videt ze to blbe pali.Dal jsem obycejny s jednim jiskristem a jede to uplne ok.Kdyz sem je vyndal,tak krasne bile.Palili ok.....tak jeste k tomu problemu.Predam poznatek dotycnemu znamemu.Je mozny,ze to je ono.Portoze na jinou chybu jsme neprisli.Jedine nejaky hadice a falesnej vzduch. Citovat
trollik Odesláno 4. říjen 2005 Autor Odesláno 4. říjen 2005 tak chlapi,nic se nadari,stale auto zlobi.Menili jsme PC a i Vahu vzduchu zmeho a stale to hlasi pomer vzduchu a paliva mimo toleranci.taky se objevila chyba na cidle podtlaku dle diagnostiky vyblikanim diodou.Predem upozornuju!Vsechny hadice prejite a ok.Klapka sani ok a vycistena.Nove svicky,nova lambda atd.Proste jak je motor studenej,tak neni mozno se s autem rozjet.Min 10min to blbne.Okamzite to chcipne.Jo a kdyz je studenejsi motor,tak je poznat,jak lamba reguluje.Stoupaji otacky a pak se to uplne jakoby dusi!Atakhle to dobu jede.Poradte!!!!!!!!!!Uz nevim co s tim!!!!!!!!!Jo vsechny draty do PC jsou prozvonene(do patice) Citovat
voštík Odesláno 4. říjen 2005 Odesláno 4. říjen 2005 a co treba nejake teplotni cidlo? neni uplne f pytli? Myslim, ze to je to s modrou patici a 2 piny.... Zkouseli jste zmerit odpory pri ruznych teplotach? Nebo treba jeste zkuste dotahnou saci potrubi, jestli to nekde nesaje ten falesny vzduch... A co vstrikovac? neni treba nejaky polonefunkcni? Ze treba nevstrikuje, ale vkapava? Citovat
trollik Odesláno 5. říjen 2005 Autor Odesláno 5. říjen 2005 jo to teplotni cidlo promeril a je ok.Podle funkcniho motoru.Chodi jak hodinky.O dotazeni kolen jsme se pokouseli.Byli dotazene ok.Tesneni bylo nove.Zkousel i tlakovat teplej a studenej motor sanim pres saci potrubi a nic.Vse tesnilo.Takze uz jen ty vstrikovace.Jsem mu poradil at prvne prvne prostikne zasuvky ke vstrikum.Ale estli vsechny cidla a i vaha i pc fungujou a nema pripadna vymena z funkcniho auta na to vliv,tak to musi bejt neco takoveho.Ze podkapava vstrikovaca ze kyz se poradne ohreje motor,tak se ten handicap smazava. Citovat
Holly Odesláno 6. říjen 2005 Odesláno 6. říjen 2005 U studenýho motoru by to mohlo dělat ještě šoupátko přídavnýho vzduchu, to je ten bazmek co u něj měl Swallow prdlou tu hadici. To funguje jako sytič. Když je v pytli, tak se neotevírá a do studenýho motoru jde málo vzduchu. Citovat
trollik Odesláno 7. říjen 2005 Autor Odesláno 7. říjen 2005 jo ten zkousel,prej se ta clonka otevira a uzavira podle teploty ok.hadice jsou ok.Zkouseli jsme je a vyndali jsme je.Je ale mozny,ze ma prdlej trochu ten bimetal v tom bazmeku. Citovat
trollik Odesláno 29. listopad 2005 Autor Odesláno 29. listopad 2005 tak zatim zadnej novej uspech.Zahada.Poradte!!! Citovat
brejda.paul Odesláno 1. prosinec 2005 Odesláno 1. prosinec 2005 Tazko povedat, ci si spravne kontroloval uvedene snimace a cidla. Este by som skontroloval tlak za cerpadlom (ovplyvnuje mnozstvo vstrek. paliva, napatie baterie (moze ovplyvnovat dlzku vstreku). Mam 206, a za skrtiacu klapku je este zaveseny podtlakovy posilovac brzd - kontrola tesnosti. Citovat
trollik Odesláno 2. prosinec 2005 Autor Odesláno 2. prosinec 2005 hm,ale s tim to nesouvisi.dusi se to.pri nahlem pridani plynu.A jako to strili zpet do sani.Je to znameho,ale muze to potkat i me. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.