Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zni to hezky lec pro me dost nevyhodne :D Tapec za 50 000,- to bych mel ze zlata lol jinak bych ji bral mit penize.. prestavet ji na zavody a huraa na vrchy :super

Původně zaslal: Vvitty

To Driver: me ta cena nizka neprijde... zalezi na stavu, samozrejme, chtelo by to videt :myslim ale na tachu 160tkm, prihod nejakou kacku na opravy...

To AKCZ: nekoupime ji napul? :D prehodime tapec a o zbytek se postaram ja :mrk:aut

Odesláno

taky je to věc jednotlivce. Brácha se ségrou jezdili od kočárku v 127 fiatu, a následně v Golfech všech generací, ale 3 dveřových a šlo to. Pokud pominu nějaký lyžařský výlety, kdy nebylo kam dát nohy, tak se to vždycky dalo. Já myslím, že je to na zvyku. A prostě když velký auto nebude, tak holt nebude a budem si muset zvyknout. Víte jaký jsou ženský, ona musí zaparkovat 500m od centra jen proto, že je tam věčně volný parkoviště a najede si kam chce, s tím se jí blbě zatáčí, s tamtoho nevidí atd..... . Chce třídveř, tak bude třídveř, já jí časem stejně přesvědčím na větší, ale v tuhle dobu je to takhle. Já osobně bych si koupil Carravelle, nebo Vito a hotovo.

Odesláno

Jo, Caravelle nebo Vito bych si koupil taky, kdyby to nestálo takovej balík. Nebo aspoň 806, ale do té se nedával žádnej rozumnej motor, a furt vyjde dvakrát dráž než obyč kombík - a dvakrát takovou užitnou hodnotu pro mě teda nemá.

Tak holt kup nějakou tu 3-dv 306, když chce třídvéř, a máš klid, no. Ty se seženou poměrně rozumně, a stejně tak rozumně se daj udržovat a provozovat.

Odesláno

A v poměru velikosti vůči Polu mi přijde větší. No škoda je, že prostě o starších autech se blbě shání tech info. Taky řeším věci jestli nějakou 1.4 nebo naftu.......doprdele to jsou starosti s autama...

Odesláno

3-dver je pro rodinu praktictejsi.. deti Ti vzdau neotviraj okynka a nemaj kam utikat :D

to mk405:

o tom zadna :super

ale 5dv je pro rodinu praktictejsi... deti ti na vzhled kaslou :D

Odesláno

Polo si srovnávej se 106, čéče, 306 je úplně mimo...

Ty 1,4 jsou dost neš?astné, ale zas jich je mnógo na výběr a jsou levné. Já bych koukal spíš po nějaké 1,6. A nebo když diesel, tak atmosférák 1,9D - ale 50kW je s tím dost lenoch, aby ses pak nedivil ;)

Odesláno

Jinak když jsem teď scháněl auto, tak jsem se byl podívat v jednom bazaru na Praze 4 a mají tam 306 3-dvéř. 1.6 r.v. 98 vypadá pěkně - zlatá metalíza, má i slušnou výbavu. Ještě jí tam mají. Jinak těch 1.6 je opravdu málo, já scháněl od r.v. 98 hatchback a moc jich na výběr nebylo.

1.9 v 306 opravdu není závoďák jak píše oddie, ale kdo nepotřebuje být všude první tak je to super motor.

[upravil dne 16/9/05 Driver]

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

No a mně přijde Polo o tolik větší. Já myslel 1,9 TDI když diesel

No, tak jestli jsi myslel 1,9TDI, tak to jsi v poněkud špatném fóru - to by sis musel koupit 3-dveřového Golfa nebo tak něco, když chceš TDI :D

Pokud jsi myslel 306 1,9TD - jako ten starší mechanický komůrkový 1,9TD (jiný se do 306 nedával), tak ten nedoporučuji, to si radši kup tu 1,6 a budeš na tom líp, no a jestli jsi myslel novější 306 HDI, tak tu zrovna moc osobně taky nedoporučuju, a do kila na ní stejně leda tak zapomeň, pokud chceš auto, a ne dobitou past.

Odesláno

:xvultak jen pro upřesnění:

První generace S16 z let 1993-95 měly dvoulitr dohc s výkonem 155 koní.

Druhá generace 1996-2001. Dostala jinou řidicí jednotku, odolnější komponenty motoru a sportovnější výfuk. Kombinace 167 koní a krátké šestistupňové převodovky dělají z tohoto vozu pod novým označením GTi-6 klenot mezi 306kami.

V hierarchii Peugeotů nad ní stojí už jen 306 Rallye, omezená odlehčená série S16, která měla neoficiálně kolem 172 koní.

Odesláno

No, tak jestli jsi myslel 1,9TDI, tak to jsi v poněkud špatném fóru - to by sis musel koupit 3-dveřového Golfa nebo tak něco, když chceš TDI :D

čéče, tak to jsem se sekl pěkně, já ani netuším, že PG se nedělá s označením TDI.:myslim:D

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

:xvultak jen pro upřesnění:

První generace S16 z let 1993-95 měly dvoulitr dohc s výkonem 155 koní.

Druhá generace 1996-2001. Dostala jinou řidicí jednotku, odolnější komponenty motoru a sportovnější výfuk. Kombinace 167 koní a krátké šestistupňové převodovky dělají z tohoto vozu pod novým označením GTi-6 klenot mezi 306kami.

V hierarchii Peugeotů nad ní stojí už jen 306 Rallye, omezená odlehčená série S16, která měla neoficiálně kolem 172 koní.

Hmmmm. Napsal si to sice hezky ale první S16 měla 152 koní (RFY, XU10J4Z) v 1994 \"upgrade\" na 150 koní (RFT, XU10J4) no a v 1996 se začala dělat 163koňová (RFS, XU10J4RS)

U nás se oficiálně v peugeotu prodávala jen jako S16

V 1997 pak přibylo ještě 16V XSi s výkonem 132koní kterou sem měl možnost přez dva roky sedlat.

Se slzou v oku vzpomínám :roll

Mimochodem jak tu někdo zmínil Premium je zas německý označení.

Odesláno

DjBoom, nevím teda jak přepočítáváš kW na PS, ale dejme tomu. Ale hlavně díky za to upřesnění, které ukazuje, že starší S16 a novější GTi-6 není to samé.

Nevíš prosím tě přesnější rozdíly mezi jednotlivými typy, hlavně mě zajímá ten typ XSi a jeho rozdíly oproti starší S16 a novější GTi-6 ?

Odesláno

no teda já bych spíš začal tím, že bych drahé polovičce vymluvil 3dveře jako výhodu pro případné vození dětí. :bojim Naše 1/2 roční dcera už s námi najezdila v autě pár tisíc km, ale nedovedu si představit tu práci v instalování dětské sedačky do auta se 3mi dveřmi!!! I v 5ti dveři mne to přivádí k šílenství, u kterého střídavě nadávám, soptím a potím se ;) a pokud nemáš systém ISOFIX, tak vřele nedoporučuju (vzhledem k tomu, že uvažuješ o starším autě, tak ISOFIX nebo podobný systém tam asi nebude). Tak jí to někdy nechej zkusit (občas se pohybuju kolem PV, konkrétně Ptení u PV, kde máme chatu, tak můžu poskytnout ke zkoušce :) )...

Jiná věc ovšem je, pokud dětské sedačky nechcete nebo nebudete používat. Takové rodiče ovšem nechápu...:bojim

Ber to prosím jako dobře míněné rady čerstvého otce... ;)

J.

Odesláno

to minimaxa: doporucuji zustat u kW, tam je definice zcela jasna. S konmi je stejny problem, jak s milemi, nekdo mel silnejsi kone, nekdo delsi provaz :)

jinak 1kW = 1.341HP (horse power), nebo taky 1.3596 ks (konske sily), prevod na PS jsem nenasel...

takze 120kW je opravdu 163HP.

za zmatek v oznaceni muzeme panuv z Francie pouze podekovat, ale proc to delat jednoduse :aut

a at je vycet uz uplne komplet, v roce 2000 dostala S16 cirou optiku a listy v barve auta

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

DjBoom, nevím teda jak přepočítáváš kW na PS, ale dejme tomu. Ale hlavně díky za to upřesnění, které ukazuje, že starší S16 a novější GTi-6 není to samé.

Nevíš prosím tě přesnější rozdíly mezi jednotlivými typy, hlavně mě zajímá ten typ XSi a jeho rozdíly oproti starší S16 a novější GTi-6 ?

Nó XSi se dělala taky starší (8V , 89kW , RFX , XU10J2) No a pak to nový od 3/97 (16V, 97kW, RFV, XU10J4R)

Znalci si jistě všimnou že k označení S16 jí chybí jen písmeno S na konci

já měl černý XSi 01/1999

Jedinej rozdíl byl že mi tam chyběly sedačky v kůži , šestej kvalt, a pár koníků který sem stejně otevřenym sáním a vejfuckem dohnal.

Jinak já ty kW nepřepočítávám čtu to z programu na díly a ten tam má obojí, taky obsah a odkdy dokdy se co dělalo

[upravil dne 16/9/05 DjBoom]

Odesláno
Původně zaslal: jbily

no teda já bych spíš začal tím, že bych drahé polovičce vymluvil 3dveře jako výhodu pro případné vození dětí. :bojim Naše 1/2 roční dcera už s námi najezdila v autě pár tisíc km, ale nedovedu si představit tu práci v instalování dětské sedačky do auta se 3mi dveřmi!!! I v 5ti dveři mne to přivádí k šílenství, u kterého střídavě nadávám, soptím a potím se ;) a pokud nemáš systém ISOFIX, tak vřele nedoporučuju (vzhledem k tomu, že uvažuješ o starším autě, tak ISOFIX nebo podobný systém tam asi nebude). Tak jí to někdy nechej zkusit (občas se pohybuju kolem PV, konkrétně Ptení u PV, kde máme chatu, tak můžu poskytnout ke zkoušce :) )...

Jiná věc ovšem je, pokud dětské sedačky nechcete nebo nebudete používat. Takové rodiče ovšem nechápu...:bojim

Ber to prosím jako dobře míněné rady čerstvého otce... ;)

J.

No to si děláš srandu....já bydlím přímo ve Ptení....:o

Odesláno

jj je to zajimava diskuze lec asi neukoncitelna :) Zaokrouhlovani v poctech taky dela divy.. a kdyz uz si mam rejpnout tak i v 99 uz bylo co popisujes jako rok 2000 :D

to minimaxa: doporucuji zustat u kW, tam je definice zcela jasna. S konmi je stejny problem, jak s milemi, nekdo mel silnejsi kone, nekdo delsi provaz :)

jinak 1kW = 1.341HP (horse power), nebo taky 1.3596 ks (konske sily), prevod na PS jsem nenasel...

za zmatek v oznaceni muzeme panuv z Francie pouze podekovat, ale proc to delat jednoduse :aut

a at je vycet uz uplne komplet, v roce 2000 dostala S16 cirou optiku a listy v barve auta

Odesláno
Původně zaslal: AKCZ

jj je to zajimava diskuze lec asi neukoncitelna :) Zaokrouhlovani v poctech taky dela divy.. a kdyz uz si mam rejpnout tak i v 99 uz bylo co popisujes jako rok 2000 :D

jenze to byl model 2000 :) nemuzu za to, ze modelova rada se uvadi v pulce predchoziho roku :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...