Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všetkých odborníkov.

Iste už tušíte, že mám problém zo servom. Nepení, olej sa nestráca, olej som dolial 2cm nad risku max., ale aj tak to VŔZGA.

Mám P407 2.0HDi RHR 2008.

Prečítal som toho dosť, no niekde som sa nedočítal o zámene.

Moja otázka znie:

Hlavný problém pri servách v 2.0 je, že servo nemá vyrovnávaciu nádržku ale servo v 1.6 túto nádržku má (tie boli spoľahlivejšie).

Nedalo by sa to servo ZAMENIŤ ?? :myslim

Že by som tam dal servo z 1.6 HDi. :mrk

Vie mi niekto z ISTOTOU povedať či by to pasovalo a či to servo nebudem trápiť?

Za každý názor vopred ďakujem.:D

Odesláno

Čéče, koukal jsi pod kapotu? Já jenom, že servo na 2.0 je elektrohydraulické (elektrické zubové čerpadlo) a na 1.6 je hnané řemenem příslušenství. Takže tak nějak nevím jak bys ho tam chtěl nabastlit :mrk

Odesláno

Ano, ale to co jsem viděl v Service Boxu vypadalo stejně jako na 2.0, naživo nevím, třeba jsem špatně koukal. 1.6 které jsem tu měl nikdy elektrické čerpadlo neměly.

Nicméně si mlím, že to je řešitelné bez nějakých drahých oprav a úprav.

Odesláno

Jenom úvaha - mechanicky dodělat vyrovnávací nádržku ke stávajícímu čerpadlu by asi nebyl zas takový problém a když jsem koukal třeba na tohle čerpadlo z 307 tak má delší ten nátrubek čili větší objem. Pokud by se zaměnila jen ta plastová část tak by to asi taky řešilo...

Odesláno

A čo toto?

Je to z 407 ale keď si všimnete lepšie nátrubok je zalomený, čiže má cca o 40% väčší objem ako je v nátrubku z továrne.

Klik na odkaz. Tam je to lepšie vidieť.

post-52207-14109635820228_thumb.jpg

[upravil dne 1/3/14 11:50 od Dodo-407]

Odesláno
Toto je z P508, foto je moje.

Aha, pretože som hľadal novšie fotky motora P407 a toto bolo zaradené medzi nimi.

Hoci fotené to bolo v garáži, bol tam len takýto výrez z fotky a svetlo je veľmi podobné.

Ok.

No a z tej 307 by to malo tiež pasovať ako píšete (aj mechanik mi to vravel)

Pretože nechcem dať peniaze za repas môjho - zaplatím 120E a za rok to bude rovnaké.

Alebo kúpim nové čerpadlo (s takou istou výrobnou chybou) a za 2-3 roky to bude rovnaké.

Tak čo s tým?

A ako píšete dorobenie nejakej vyrovnávacej časti.........?

Odesláno

Než to začneme řešit tak napiš v čem je problém. Pokud ti systém nesaje vzduch (třeba špatnou SK páskou na vracečce) tak stačí občas zkontrolovat zvýšenou hladinu a vše funguje. Takže není nutné kupovat ani repasovaná ani nová čerpadla ;)

Odesláno
Než to začneme řešit tak napiš v čem je problém. Pokud ti systém nesaje vzduch (třeba špatnou SK páskou na vracečce) tak stačí občas zkontrolovat zvýšenou hladinu a vše funguje. Takže není nutné kupovat ani repasovaná ani nová čerpadla ;)

No ale keby nasal vzduch tak aspoň trošku spení olej. Nie?

A mne nepení, olej sa nestráca, olej som dolial 2cm nad risku max., ale aj tak to VŔZGA.

Odesláno

ako pisal koblih69, keby si studoval, najdes riesenie vo vlkanach ake Ti pisal Milhaus65. V jednom z tych vlakien bola aj fotka ako ma vyzerat ten novsi typ trubky-hadice s ktorou ten problem skoro uplne zmizne, nie komplet... zial neduh tohoto auta.

[upravil dne 1/3/14 22:10 od merlin99]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...