Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 2 minutami, Citroon napsal:

tyčinku čidla jsem povytáhnul a znovu nasadil na pedál, po sešlápnuti tipuji cca 1cm se světla brzdy rozsvít.

1cm je moc myslim. Kousek zasunout jeste. Ale to neni problem pri ty aktivaci, tam bude neco jinyho. 

Odesláno (upraveno)

myslím že v ECU, BSI to povoloval. Budíky nevím, tam displej není.

Upraveno uživatelem brixtr
necituj předchozí příspěvek viz pravidla
Odesláno

podle mě to máš blbě nastavený pokud je spínač OK ;) podle toho obrázku 1 by jsi měl mít ještě povoleno samotně omezovač i regulaci ;) a nebo by to mohla způsobovat i nevhodná páčka.. 

Odesláno (upraveno)

myslíš tu druhou funkci? REGULACE RYCHLOSTI BEZ OMEZOVÁNI RYCHLOSTI?

89124894_2430857897225246_5576023390331863040_n.jpg

Upraveno uživatelem brixtr
necituj předchozí příspěvek viz pravidla
Odesláno (upraveno)

Tak jsem to byl projet a seštelováním čidla se nic nezměnilo...tempomat stále nefunkční. Jestli tu chybu může dělat páčka, to se mi nějak nezdá, ale možný je všechno.

Upraveno uživatelem Citroon
Odesláno

Ještě se mi nestalo že by kvůli páčce nefungoval tempomat. Páčka je pouze spínač, žádná elektronika v ní není. U starších aut byly pouze dva typy páček a to s omezovačem a bez. Tato je z roku 2005 takže by v typu páčky problém být neměl.

Odesláno

Nevím, ale podle VIN k tvému autu v SEDRE není schema pro zapojení brzdového spínače pro tvoje auto. Na pinech 3 a 4 na brzdovém spínači by mělo být při nesešlápnutém brzdovém pedálu napětí 12V.

Odesláno (upraveno)

na 3 pinu není napětí jen na 4 (na růžovém ano a na modrém ne) PS: Děkuji za reakce, nějak mě to nedá spát 😄

89826597_241334373697663_1414975760191455232_n.jpg.dd46582b5f3aeb599f56b97994037a56.jpg

Odesláno

To je divné, spínač pro tempomat by měl být v klidové poloze sepnutý. Na pin 3 by mělo jít 12V a pin 4 by měl jít do ŘJ motoru. Jaké napětí je na tom pinu 4?

Odesláno (upraveno)

tak na pinu 3 se ukáže napetí až po sešlápnutí pedálu brzdy, na 4 pinu napětí pořád stejné.

Odesláno

Tak to vypadá na prohozené piny 3 a 4 a ještě na špatný typ brzdového spínače. V něm jsou dva spínače, jeden pro brzdové světlo (pin 1 a 2), ten je v klidové poloze rozepnut. Druhý spínač je pro tempomat (pin 3 a 4), ten je v klidové poloze sepnut. Je to takzvaný bezpečnostní spínač, který při sešlápnutí pedálu brzdy rozpojí obvod a deaktivuje tempomat. Takže v klidovém stavu musí být na obou pinech 12 V proti kostře. Ty prohozené piny 3 a 4 by nevadily, pokud by ten kontakt byl rozpínací.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...