Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koupil jsem Peugeot 407 se závadou ABS/ESP. Na diagnostice závada koherence pravého předního čidla. Po demontáži kola jsem zjistil že čidlo bylo již nové. Demontoval jsem šenkl a vyčistil magnetický kroužek - závada přetrvávala. Poté jsem zkoušel prohodit levé čidlo za pravé, při čemž jsem poškodil čidlo a musel koupit nové (koupil jsem bez varianty ESP, zde jsem někde četl že je to chyba kvůli chodu ABS) závada stále přetrvávala. Na magnetickém kroužku jsem našel jisté deformace proto jsem vyměnil ložisko kola - závada stále zůstala. Poto jsem multimetrem proměřil obě čidla (poté jsem se dočetl někde na foru že se tato čidla proměřovat nesmí, že může dojít k poškození) a zjistil že odpor mají obě a kabely také nevykazují známky poškození. Rozhodl jsem se elektronicky přepojit čidla abych eliminoval ostatní závady. Poté diagnostika ukázala vadu druhého čidla. Čidla jsem nechal propojená přes noc. Druhý den ráno jsem se rozhodl jako poslední možnost změřit vzádlenost čidla s magnetický kroužkem. Čidlo jsem upravil aby vzdálenost byla 0.5mm a vše složil dohromady. Po zkušební jízdě jsem zjistil že neukazuje ani jedno přední čidlo. Po proměření čidel došlo k prohození odporů mezi čidly. Nevím proč. Poradíte ?

[upravil dne 25/2/14 21:45 od tomáš12]

Odesláno

Když jsem to proměřoval tak poté vše fungovalo i když jsem čidla přepojil. Ale druhý den po předělání vzdálenosti čidla k ložisku přestali obě ukazovat. Závada P 1320 a P 1330

Odesláno

tak ještě když píšeš o měření odporu napiš i hodnoty. nevím co má 407 ale v rychlosti pro začátek pokud jsou to pasivní (indukční) čidla měli by mít okolo 1,5kOhm +/-1kOhm

pokud jsou to aktivní (hall) tak nejdou změřit neboli z jedné strany neprůchozí a z druhé strany velký odpor(MegaOhmy)

když ten tvůj začátek pročítám není možný že tam bylo to jiný čidlo (bez ESP) a tys ho jen nahradil stejně špatným.

jestli jsem to tedy správně pochopil.

a jen pro informaci magnetický kroužek lze kontorlovat magnetickou kartou měli by ji mít v každém servisu i nebo prodejně autodílů (tam by ji alespoň měli umět sehnat)

Odesláno

Jsou tam Hallovy snímače, což jsem asi proměřil tudíž špatně. :myslim Jestli jsem ho prohodil za správné potřebuji zjistit jestli mezi nimi je nějaký rozdíl. Je mi divné že ale přestli obě fungovat.

Odesláno
VIN je VF36ERHLH21269571

Vzdálenost jsem řešil jenom na jednom kole, tim si myslim že to nebude :(

Přední snímač má kód 4545 G6 takže podle toho. Jak jsi upravil vzdálenost nevím, asi jsi ho nejak ubrousil? :myslim to je určitě chyba.

Odesláno

Jsou dvě možnosti, buď je vadný magnetický pásek na ložisku (píšeš, že ložisko je nové), nebo je problém v kabeláži od konektoru čidla do auta

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...