koblih69 Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 Michelin výborná, nízká spoetřeba vysoká výdrž. Dunlop velmi dobré vlastnosti, nic moc výdrž. Vredestein bych posadil někde mezi. Já bych zvolil Michelin. Citovat
merlin99 Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 Problem je ze pan tu porovnava uplne odlisne typy pneu... Michelin je pneumatika na dlhe cesty, tvrdsej konstrukcie s vysokou vydrzou ale tym padom trosku horsimi \"sportovymi\" vlastnostami. Dunlop presne opacne, pevna a stavana na sportove jazdne vlastnosti, vydrz druhorada, neprihliadalo sa na nu velmi pri vyvoji. Vredstein - polosportove plaste , komfort nepoznam, niektore modely ale nemaju super vlastnosti a vydrz tiez nie. Ak potrebujes nizku cenu, ostava ti proste len budget pneumatika, vobec si nestanovil co hladas, len pre mna proste zakazdym \"poradte, neviem co dalej\". Neni s cim poradit, nedal si ziadne kriteria ktore su podstatne , len miesas dokola... P.S: vysoku skolu mi platil celosvetovy vyrobca pneumatik, aby som vedel co robim... sice v obore uz par rokov nepracujem ale nieco ostalo. Citovat
mhnat Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 no ja mám v TP len tie 16 a nevadí mi to Tie goodyer neber cena je znížená pre dot 2010 ale už sa píše rok 2014 continentálky premium pro contact II či ako sa to píše som mal veľmi dobrá pneumatika drží na ceste dobre aj na mokrej mal som ich na TEPEE ak jazdíž veľa diaľnice tak vydrží asi 30 -40 k km Citovat
merlin99 Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 Hmm,skúsim ti oponovať .ak má pneu konštrukčnú vadu,myslím si že na mašine nemôže byť OK a ak bude tak je to problém tej mašiny ,alebo tých rúk.A to že to nedokáže vyvážiť ,beriem,ale nesmie ťa v tom nechať že to je OK a neinformovať ťa o tom že to jednoducho nejde. nuz , tu ale hovoris o ludskej jesitnosti a chamtivosti:) malokto prizna ze to nevie, a väcsina ludi chce len zarobit za kazdu cenu. v jednom pneuservise v BA (Pneubox) mi naposledy zauctovali 90% viac zavazi ako namontovali, a verili ze to zozeriem., t.j. skoro 2x taka cena za zavazia. Ospravedlnenie som cakal marne;-) Citovat
Gabriel 307 Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 mám 307 Break,ale taky bych tam dal to co je v TP . . . . . .když to tam nemáš co by jsi chtěl tak se pokus to tam zapsat;) Citovat
merlin99 Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 no ja mám v TP len tie 16 a nevadí mi to Tie goodyer neber cena je znížená pre dot 2010 ale už sa píše rok 2014 continentálky premium pro contact II či ako sa to píše som mal veľmi dobrá pneumatika drží na ceste dobre aj na mokrej mal som ich na TEPEE ak jazdíž veľa diaľnice tak vydrží asi 30 -40 k km ContiPremium Contact 2 za aktualnymi pneu moc uz nestiha, je to na urovni napr aktualnych Fulda pneumatik (cize budget), len je hlucnejsia:( Uz to proste je 2 serie za aktualnymi Conti , preto som panovi napisal ze si musi ujasnit co hlada a ake kriteria ma... Rozhodne napr tymito nic nepokazi, lepsie ako Cina alebo uplny lowcost:) K veku, pri idealnom skladovani to neni taky problem , ale otvorene, malo skladom ma idealne skladovanie , kde napr nehrozi prelezanina pneu ktoru bude vzdy uz mat a citit..o degradacii zmesi kvoli nespravnemu skladovaniu nehovorit:) Citovat
Maroš Odesláno 24. únor 2014 Autor Odesláno 24. únor 2014 Um vysoka skola pneumatikch uzasne, co hladam pneumatiky na dlhu cestu, co su dobre za mokra, spotreba ma nejako nestve a ticho a moznost rychlej jazdy, bezpecnost...nestudoval som pneumatiky preto sa pytam tu. Dik za radu a cas Citovat
merlin99 Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 Um vysoka skola pneumatikch uzasne, co hladam pneumatiky na dlhu cestu, co su dobre za mokra, spotreba ma nejako nestve a ticho a moznost rychlej jazdy, bezpecnost...nestudoval som pneumatiky preto sa pytam tu. Dik za radu a cas Neviem aky mas problem, ale clovek sa Ti specificky snazi pomoct kedze nemas evidente sajn a Ty mas blbe komentare, tak si porad sam. P.s: nevola sa to vysoka skola pneumatik, ale strojarstvo so specializaciou na guma-plast... [upravil dne 24/2/14 22:39 od merlin99] Citovat
Maroš Odesláno 25. únor 2014 Autor Odesláno 25. únor 2014 Nemam ziadny problem a poslal som ti spravu tak si to precitaj, nechcem tu nikoho urazat ani nic ine to iste ocakavam aj ja. Toto forum je o autach a urazat sa ludia mozu asi v inom fore takze tak. Dakujem za radu a pomoc uz som si vybral takze moc dakujem, je tu vela uzasnych ludi , ktory sa snazia fakt pomoct a nesmierne si to vazim. Pekny den vsetkym:papa Citovat
Maroš Odesláno 25. únor 2014 Autor Odesláno 25. únor 2014 Ahoj...tak tieto Michelin PRIMACY HP 215/55 R17 94V cena je 3333kc. Hladam nieco co zozeniem do stvrtku a je to blizko Ostravy alebo Noveho Jicina a za cenu do nejakych 3000 az maximalne 3400 nasiel som aj Pirelli P7 ale tam som cital ze su hlucne niekde ale to bol len nazor a za mokra ze su aj lepsie pneumatiky aj ked citam ze ty ich pouzivas Lukas. Chcem este dnes kontaktova Premu ohladom aktivacie toho mojeho nestastneho tempomatu lebo ist 1000km bez tempomatu je strasne a ked to clovek jazdi pravidelne...predtym som tempomat nechcel ale teraz som zmenil nazor , chcel by som aktivaciu tempomatu spojit s cestou po letne pneumatiky, prosim ta ak mas nejaky typ len mi pomozes ale zatial som vybral tieto.... chcel som tie Dunlop co som tu spominal ale pisali mi tu ze ich nedoporucuju koli opotrebovaniu co mi pomohlo. Dakujem vsetkym za pomoc Citovat
Lukas.407 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Misakama nic nezkazis. A originalnim rozmerem uz vubec ne. Ja mam pirelli a jestli jsou trosku hlucnejsi, to nijak nepozoruju. Hlucnejsi jsem mel goodyear a vredestein(nebo jak se to pise:)) Hlavne at slouzej a nesjizdej se moc rachle, jak mel misaky-nejaky sport... a sjel jsem je hrozne rychle, ale drzely jak prilepeny k silnici. Ted kdyz si vzpominam, tak ta kratka zivotnost mozna nebyla vina gum Hlavne to chce 2 sady kol, aby jsi nemusel porad prehazovat gumy letni/zimni. Citovat
Maroš Odesláno 25. únor 2014 Autor Odesláno 25. únor 2014 Ja to mam takisto ze mam 2 sady kol ale potrebujem surne prehodit pneumatiky nakolko cestujem okolo 1000km prec a na zimnych to uz nechcem a na letnych uz skoro nemam dezen takze musim to poriesit do stvrtku len to je zacarovany kruh, dal som menit loziska na kolach samozrejme pri demontzi sa poskodili ABS senzory a pritom som nejake menil pred neviem odhadom rokom a uz mam nove loziska na kolach a teraz zase ABS aj ked to ma nejako netrapi ci to poriesim dnes alebo za mesiac ale pneumatiky a tempomat chcem poriesit pred cestou. Citovat
stefano Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 Michelin PRIMACY HP 215/55 R17 dodáva Peugeot sériovo aj na P508, mám ich aj ja a som s nimi spokojný. Citovat
Maroš Odesláno 9. březen 2014 Autor Odesláno 9. březen 2014 Chcem sa opytat ten rychlostny index je na Michcelin 94 H a v technickom mam W je to problem alebo nie? Citovat
Mohy Odesláno 9. březen 2014 Odesláno 9. březen 2014 ja jezdím na Kumho a super spokojenost:roker Citovat
Maroš Odesláno 9. březen 2014 Autor Odesláno 9. březen 2014 No ja len chcem vediet ze tie MICHELIN 215/55 R17 94H ENERGY SAVER GRNX, maju index H co je 210km a v technickom je W co je 270km/h a teraz neviem co s tym? dakujem:myslim [upravil dne 9/3/14 14:36 od Maroš] [upravil dne 9/3/14 14:38 od Maroš] Citovat
merlin99 Odesláno 9. březen 2014 Odesláno 9. březen 2014 Podla znenia zakona to je problem, avsak technicky nie, lebo w=270kmh, H=210kmh takze to je viac ako maximalna konstrukcna rychlost vozidla... (Pri 2.0 hdi - 207kmh) Keby to kontrolovali zeleny budu mat blbe reci.... Citovat
Maroš Odesláno 12. březen 2014 Autor Odesláno 12. březen 2014 Tak a mi ich podarilo vymenit mam nakoniec doma Pirelly 215 55 R17 cinturato P7 tak zajtre ich dam nahodit, dnes este umyjem letne disky, este nerozumiem DOT XB J0 R237 co je to za rok vyroby ? Citovat
stefano Odesláno 12. březen 2014 Odesláno 12. březen 2014 Pozri na druhej strane, tam má byť napr. DOT 5013 (50 týždeň 2013) To je len príklad. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.