Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čus, mám problém s at 6st. na svém mazlíkovi. Jedná se o to, že když zařadím \"D\" a rozjedu se a následně zastavím, tak jakoby automat nechce přestat pracovat a chce jet dál, když zastavím úplně, tak otáčky klesnou až na 500 tam chvilku drží, auto se pere že chce jet dál a nakonec to vzdá, jako by se rozepne a otáčky se srovnají. To samé, ale v horší verzi mi to dělá při couvání a už se mi několikrát stalo, že při držení brzdy a zařazení \"R\" auto chcíplo. jinak jezdí normálně, řadí vše v pořádku, jen to zastavení na místo. Mohl by to být hydroměnič, nebo mám závadu hledat někde jinde? Olej byl měněný před 50tis.km. předchozím majitelem.

Docela mě to s*re, je to dost nepříjemné při popojíždění, nebo parkování při couvání...

[upravil dne 29/1/14 20:32 od Lukyn777]

• O 1 rok později...
Odesláno

Hydroměnič repasují za 11tis plus práce. Té je dost, protože se musí vyndat převodovka a kdo ji neumí vyndat samostatně musí i s motorem. Také mi to dělali, takže vím. U přítelkyně na Fiestě dělá úplně také to samé, co výše majiteli. Já to měl na 2,7HDI také spolu s dalšími závadami. Zajímalo by mě, jestli Lukyn777 zanechá odpověď, co tomu bylo, aby to tu zůstalo pro ostatní. O převodovkách toho je tu máálo.

Odesláno

Když neodpověděl za 1 1/2 roku ,tak asi ne. Třeba mu to udělala špatně provedená výměna oleje.Už jsem slyšel osobně o výměně oleje stylem, že to co se  vypustí, tak nějak odměří a nalejou stejné množství zpět, ale jestli ho tam předtím bylo jak mělo neřešili.

Odesláno

Je to mechanická závada, škube to protože měnič pozdě rozpojuje nebo se přisekne a když se odsekne při rozjezdu tak to škubne nebo udělá nějaký ráz. Měnič je jako taková spojka automatu vlastně. Když se pozdě mění olej, tak změní viskozitu a potom při té jiné hustotě si nebude rozumět se solenoidy v převodovce a budou se otvírat jiná vahátka a písty než by měli. To potom způsobí nějakou mechanickou závadu a to je potom dražší oprava. Důležitý je tam mít dobrý - správný olej a nikdo koho jsem viděl a slyšel nepozná jestli olej je ještě dobrý či ne podle čuhu či rozmazání mezi prsty. Takže určitě lepší včas ho vyměnit.

Jinak olej se v naší 6st převodovce a na většině jiných mění tím způsobem, že se odleje ta část, která vyteče po odšroubování šroubu a doleje se co vyteklo. Mělo by se to opakovat, ale je to dražší záležitost, protože s každým novým vypuštěním vypustíte i čast toho nového a když si představíte, že chcete vyměnit celý objem a vždy jdete jen po 50procentech, tak teoreticky ani všechen starý ven nedostanete. Alespoň se více přiblížíte té správné viskozitě a omezíte nesprávné fungování systému. Pak je olej i v hydroměniči a ten ven nedostanete tímto způsobem. A filtr je uvnitř a dá se měnit je po rozebrání. Ale já bych vyměnil jednou a po x tisících co řekne servisák bych vyměnil zas.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...