Lukyn777 Odesláno 29. leden 2014 Odesláno 29. leden 2014 čus, mám problém s at 6st. na svém mazlíkovi. Jedná se o to, že když zařadím \"D\" a rozjedu se a následně zastavím, tak jakoby automat nechce přestat pracovat a chce jet dál, když zastavím úplně, tak otáčky klesnou až na 500 tam chvilku drží, auto se pere že chce jet dál a nakonec to vzdá, jako by se rozepne a otáčky se srovnají. To samé, ale v horší verzi mi to dělá při couvání a už se mi několikrát stalo, že při držení brzdy a zařazení \"R\" auto chcíplo. jinak jezdí normálně, řadí vše v pořádku, jen to zastavení na místo. Mohl by to být hydroměnič, nebo mám závadu hledat někde jinde? Olej byl měněný před 50tis.km. předchozím majitelem. Docela mě to s*re, je to dost nepříjemné při popojíždění, nebo parkování při couvání... [upravil dne 29/1/14 20:32 od Lukyn777] Citovat
Tomason Odesláno 17. červen 2015 Odesláno 17. červen 2015 Hydroměnič repasují za 11tis plus práce. Té je dost, protože se musí vyndat převodovka a kdo ji neumí vyndat samostatně musí i s motorem. Také mi to dělali, takže vím. U přítelkyně na Fiestě dělá úplně také to samé, co výše majiteli. Já to měl na 2,7HDI také spolu s dalšími závadami. Zajímalo by mě, jestli Lukyn777 zanechá odpověď, co tomu bylo, aby to tu zůstalo pro ostatní. O převodovkách toho je tu máálo. Citovat
Agrafik Odesláno 17. červen 2015 Odesláno 17. červen 2015 Když neodpověděl za 1 1/2 roku ,tak asi ne. Třeba mu to udělala špatně provedená výměna oleje.Už jsem slyšel osobně o výměně oleje stylem, že to co se vypustí, tak nějak odměří a nalejou stejné množství zpět, ale jestli ho tam předtím bylo jak mělo neřešili. Citovat
xpetrix Odesláno 18. červen 2015 Odesláno 18. červen 2015 Mne menili olej v prevodovke presne tymto sposobom.Nebolo ako odmerat hladinu,lebo mierku to nema.Co vypustili aj doliali.4.rok prevodovka funguje. Citovat
Tomason Odesláno 18. červen 2015 Odesláno 18. červen 2015 Je to mechanická závada, škube to protože měnič pozdě rozpojuje nebo se přisekne a když se odsekne při rozjezdu tak to škubne nebo udělá nějaký ráz. Měnič je jako taková spojka automatu vlastně. Když se pozdě mění olej, tak změní viskozitu a potom při té jiné hustotě si nebude rozumět se solenoidy v převodovce a budou se otvírat jiná vahátka a písty než by měli. To potom způsobí nějakou mechanickou závadu a to je potom dražší oprava. Důležitý je tam mít dobrý - správný olej a nikdo koho jsem viděl a slyšel nepozná jestli olej je ještě dobrý či ne podle čuhu či rozmazání mezi prsty. Takže určitě lepší včas ho vyměnit. Jinak olej se v naší 6st převodovce a na většině jiných mění tím způsobem, že se odleje ta část, která vyteče po odšroubování šroubu a doleje se co vyteklo. Mělo by se to opakovat, ale je to dražší záležitost, protože s každým novým vypuštěním vypustíte i čast toho nového a když si představíte, že chcete vyměnit celý objem a vždy jdete jen po 50procentech, tak teoreticky ani všechen starý ven nedostanete. Alespoň se více přiblížíte té správné viskozitě a omezíte nesprávné fungování systému. Pak je olej i v hydroměniči a ten ven nedostanete tímto způsobem. A filtr je uvnitř a dá se měnit je po rozebrání. Ale já bych vyměnil jednou a po x tisících co řekne servisák bych vyměnil zas. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.