Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevím přesně k čemu je máš, ale u mojí 406 těch verzí bylo víc, a mám dojem, že jsem nepoužil úplně totožné provedení, jako to, které tam bylo. U mě byl rozdíl jestli se pamatuji jen v konektoru, trochu jsem to obrousil a všechno je v pořádku. Předpokládám, že pokud ta pracovní část je stejná, tak by snad nemusel být problém.

Odesláno

To co mam ve 406tce blbne a je ještě magnetické bez plošňáku a chtěl sem tam dát snímač ze 106tky, ta je z roku 1996.

Takže by to mohlo jít jako u tebe.

Odesláno
OEM kody se nikde neprotínají, jedná se o uplně jiný druh... takže zaměnit nelze

No právě proto se ptám. Kdyby měly stejné oem kody tak to vyměnim a nic sem nepíšu. Jde mi o to jestli je jde zaměnit i když nemají stejné kody.

Odesláno

Tak jsem hledal na netu snímač, který potřebuji a mám další otázku. :myslim

Našel jsem snímač OEM:616024, ten by měl být pro mě podle VIN, ale na obrázku je jiný snímač než mám já v autě (obrázek vlevo)

Měl jsem ho venku a vypadal úplně stejně jako na obrázku vpravo, ale ten má zase jiné OEM: 616070

No a na mroauto.cz jsem našel snímač s oběma OEM kódy. http://www.mroauto.cz/tecdoc-produkt/1212478-snimac-rychlost-vemo-v42-72-0038/

Neví tedy někdo jaký je mezi nimi rozdíl?

post-40853-14109635348962_thumb.jpg post-40853-14109635349318_thumb.jpg

[upravil dne 3/2/14 13:26 od Ice-man]

Odesláno

Byli snimače se dvěmi piny a se třemi piny, takže možná že v tom, pak taky záleží na budíkách, muže být rozdíl třeba v počtu otaček snimače, elektronice atd:myslim.

Vim jistě že 616070 má tři piny - viz

[upravil dne 3/2/14 13:45 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Já mam na autě tří pinový. V létě sem ho i rozebíral a byl tam kroužek s magnety a ten hořejšk byl zalitej, takže to nebyl ten s plošňákem.

No a jde mi o to jestli by tam šlo dát snímač ze 106tky 1996. Podle service boxu má číslo 616070.

Ještě doplním že P307 2003 má podle service boxu stejné čidlo rychlosti jako 106tka z 96 a tam je přece uplně jiná elektroinstalece.

No zkusim je vyndat a porovnat, jestli pasujou konektory.

[upravil dne 3/2/14 14:24 od Ice-man]

Odesláno (upraveno)

Takže jsem vyndal čidlo ze 106tky a 406tky. Na první pohled vypadají jinak, ale do převodovky pasujou a i konektory pasujou tak jsem je vyměnil a funguje to. I když mají jiná oem čísla jsou zaměnitelná.

Upraveno uživatelem Ice-man

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...