Ajap Odesláno 27. leden 2014 Odesláno 27. leden 2014 Ahoj, už jsem to uvedl do sekce servis, nicméně kvůli nulové odezvě to dávám ještě sem. Ani vlastně nepotřebuju radu, jen si o tom chci popovídat:D Včera se mně zbláznil palivoměr na mé 308 1,6 VTi. Ráno jsem měl v nádrži něco přes 3/4 (což odpovídá), odpoledne jsem jel autem znovu a všiml si, že nádrž je najednou dle ukazatele plná (na doraz). Ručička během cca 10-15km klesla na cca půlku mezi 7/8 a plnou. Zkusil jsem resetovat hladinu nádrže (nechat minutu zapnuté zapalování bez chodu motoru) a nic... Tak buď mně nějaký tajný ctitel dolil během mé nepřítomnosti nádrž, nebo je něco špatně. Auto je v záruce, takže opravy se nebojím, ale spíš by mě zajímalo, co se s tím takhle najednou stalo. Napadlo mě, jestli třeba něco nemohlo zamrznout, když je venku -10°C, ale to by nemělo ani při -25°C (což už auto zažilo, je to jeho 4. zima). Dneska jsem stál celý den v práci v podzemní garáži, kde je cca 8°C nad nulou a nerozmrzlo nic, takže tím to není. Cestou z práce ručička klesla cca na těch 7/8, jde to dolů rychle. Až na to, že v nádrži teď budou dle nájezdu asi právě ty 3/4. Příští týden v pondělí dávám auto do servisu, nechám je ještě rovnou zkontrolovat rozvoďáček, tak pak dám vědět, čím to bylo. Předpokládám plovák v nádrži. Citovat
Mishanthrope Odesláno 27. leden 2014 Odesláno 27. leden 2014 Jestli ti palivo přibývá, tak to neřeš. Stejně ti v servise řeknou jen to, abys jim přijel jednou měsíčně pár litrů odlít . PS: Loni mi z nádrže naopak \"ubylo\" asi 5-10 litrů během stání na parkovišti a pak už nic nepřibylo . Citovat
Ajap Odesláno 27. leden 2014 Autor Odesláno 27. leden 2014 No nebylo by to špatné, kdyby někdo těch pár litříků občas přilil, ale asi to nebude ten případ. Citovat
Ajap Odesláno 5. únor 2014 Autor Odesláno 5. únor 2014 Tak jsem včera dostal auto zpět ze servisu, celý to rozdělali, ale žádnou závadu nenašli. Vzal jsem plnou nádrž a ručička ukazuje aktuální stav, tak snad dobrý. Napadlo mě, že jsem před projevem závady stál s autem dvěma koly na chodníku, takže hodně zešikma, možná to nějk blbě načetlo stav, nevím. Prej tam aspoň vyměnili těsnění. Jinak našli mně olej prolínající kolem napínáku rozvodu, tak to přetěsnili rovnou taky a v materiálu byl psaný ještě čistič brzd, tak možná vyčistili i brzdy:) Takže zbytečná ta návštěva nakonec nebyla:) Citovat
Ajap Odesláno 8. únor 2014 Autor Odesláno 8. únor 2014 Tak bych řekl, že od té návštěvy servisu ukazuje palivoměr cca o 5 litrů míň. Po dotankování do plné byla ručička těsně pod max a ne na max, jak je zvykem. Zatímco jindy najedu na první čtvrtinu nádrže cca 170-200km, teď to bylo jen dost míň, jen si nepamatuju přesně kolik:mad: Přesně po 300km byla ručička akorát na půlce nádrže, to by u té 60l nádrže znamenalo spotřebu 10l/100km, ale podle PP si auto vzalo 8,2l/100km - tedy podle palivoměru auto vyžahlo 30l, ale podle PP (moc nekecá) jen cca 25l... Zkusím nádrž co nejvíc vyjet, kolik tam pak dotankuju. Když už mně dojezd ukazoval pod 50km, tak jsem tam vždycky narval kolem 54-56 litrů (to bylo maximum), tak jsem zvědavej, jestli tam vůbec dostanu těch 50l. Když tak bude další reklamace, že já se na to původně nevysral... [upravil dne 8/2/14 21:30 od Ajap] Citovat
celda1970 Odesláno 8. únor 2014 Odesláno 8. únor 2014 Zkusil jsi odpojit baterii na pár minut....aby se vše vyresetovalo...?? Citovat
Ajap Odesláno 9. únor 2014 Autor Odesláno 9. únor 2014 To dělali oni, měli to celý rozebraný, prej to i celý přetěsnili, když už to měli rozdělaný. Jinak stav nádrže se vyresetuje právě i tím, že vezmeš plnou. [upravil dne 9/2/14 09:47 od Ajap] Citovat
Ajap Odesláno 9. únor 2014 Autor Odesláno 9. únor 2014 Tak ujeto dalších 200km. Při 480km překonána 1/4 nádrže, to by při spotřebě cca 8l/100km (podle PP teď 7,8l/100km) odpovídalo cca 50l nádrži. Zítra jim zavolám, jestli mám zkusit ještě jednu nádrž, nebo jim to tam zase rovnou dovézt. Citovat
Mishanthrope Odesláno 9. únor 2014 Odesláno 9. únor 2014 Je jasné, že tam \"odborníci\" jistě něco pomrvili. Teď hlavně aby zase zvládli měřák nakalibrovat . Citovat
Ajap Odesláno 9. únor 2014 Autor Odesláno 9. únor 2014 Taky bych řekl. Přístup mají slušnej, ale o odbornosti přesvědčený nejsem. Citovat
Ajap Odesláno 10. únor 2014 Autor Odesláno 10. únor 2014 Děkuji moderátorům za přesun ze sekce 308. Nevíte někdo, jestli se dá nějak softwarově nastavit hladina palivoměru? Protože ten teď ukazuje dobře, jenom je maximum posunuto o něco dolů a palivoměr tak kontinuálně ukazuje o odhadem 5-7 litrů méně. Tak mě napadlo, jestli to třeba nejde jen nějak překalibrovat. Citovat
krtek 2 Odesláno 10. únor 2014 Odesláno 10. únor 2014 Tvoj pripad to asi nebude ale mne tak sa dvihala rucicka palivomeru koli tomu ze sa robil podtlak v nadrzi tym padom sa nadrz zmrstovala a hladina benzinu sa dvihala po vymene ele magnetickeho ventilu na odvetranie nadrze sa to umudrilo (ostal zapeceny v otvorenom stave) Citovat
Ajap Odesláno 10. únor 2014 Autor Odesláno 10. únor 2014 Taky zajímavé Já si spíše říkám, jestli tam při tom přetěsňování nemohli to čerpadlo s plovákem třeba o něco nadzvednout těsněním, případně jestli neohnuli plovák Citovat
Ajap Odesláno 12. únor 2014 Autor Odesláno 12. únor 2014 Tak jsem vyjel nádrž a tankoval jsem, když mně začala svítit rezerva. Docela překvapivě jsem tam dostal 50l. Je to sice o něco míň, než by odpovídalo, ale už ne o tolik, počítám tak 2-3l. Po nabrání té plné už tentokrát ručička ležela na max, sice už po pár (20km) trošku poklesla, ale celkově to vypadá, že si to sedá. Možná je třeba, aby si to auto ošahalo min a max a pak to bude fungovat už normálně, v tom duchu se vyjádřil i pán ze servisu. Víceméně to odpovídá kalibraci přes rezistory, jak jsem se někde tady dočetl u 406 nebo 307. Takže do servisu se znovu zatím nechystám, uvidíme. Tak to s tou odborností servisu snad nebude tak zlé Resp. o odbornosti přijímacího technika nepochybuju vůbec, to je člověk na svém místě, otázka ale vždycky je, kdo na tom pak opravdu dělá. Citovat
Kobra 72 Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 To máš ještě pořád dobrý... Já mám chvíli plnou, chvíli půlku, pak čtvrtku a pak zas plnou... Tak během jízdy si palivoměr lítá sem a tam... Taky jsem zkusil vyjet do sucha - což se povedlo, protože nevím proč přestala fungovat kontrolka rezervy - a pak nabrat plnou. Chvilku to vypadalo dobře, ale už to zase lítá různě... Citovat
Ajap Odesláno 14. únor 2014 Autor Odesláno 14. únor 2014 No já mám hlavně ještě přes rok a půl záruku, tak jim to tam kdyžtak zase bouchnu, ochota jim rozhodně nechybí (bez ironie), akorát se mně tam s tím nechce jezdit. Jinak palivoměr ukazuje plynule a v rámci možností dobře, sice mám zase pocit, že už zase malinko míň, ale možná je to jen pocit. Uvidím, zkusím tuhle nádrž vyjet skoro do sucha, uvidíme. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.