Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

nestartuje teda jak se tomu chce,vybíjí se baterie,svítí žarovky ale vše jsou v pořadku,žhaviče nové,baterie taktéž,bylo to v 3 servisech a autoelektrikař mi řek načíst řidící jednotku motoru,každy chce jen love a auto mi stojí před barakem a v servisu to vždy nastartovali,tak si už nevím rady ,děkuji za názory a rady.

[upravil dne 27/1/14 17:59 od Borat105]

Odesláno

je to rok 2002 aspon píšou v provozu, asi bych potřeboval rady,navody servisy mě moc nepomohli jen jsem platil a nic,vždy něco opravili a startovalo ale doma ani tuk.ani nevím jak to mam popsat ale pokud jsme dojeli ze servisu tak ten den jsme to nastartovali ale na druhy den jsem startoval a nicstarter točil ale ani naznak škytnutí motoru a k tomu se vybíjí zadní baterie teda pres noc.stalo to před barakem 3 dny a v těch mrzech si řikam protočím bateriii a ono to chytlo tak jsem se snim projel nechal zahřat no a na druhej den rano opět nic.

Odesláno

Už jsem psal jinde:

Všeobecný postup hledání všeobecně při závadě baterky, altíku, startéru, je:

1. zkontrolovat nabíjení, tedy při nastartovaném autě a zapnutých světlech, na volnoběh, musí být na baterce 14,5 V – jinak je vadný altík

2. změřit odběr auta po usnutí, tedy zavřené dveře, vše vypnuto, otevřená kapota, počkat asi 5 minut, pak musí být odběr z baterky do 20 mA, jinak tam něco žere

3. půjčit si jinou baterku, a den nebo dva jezdit

4. pokud i přesto špatně startuje, je vada ve startéru (samotný startér se těžko měří při startu, tečou tam stovky ampérů, ale nevíš, jestli je to slabší baterkou, nebo špatným startérem který žere moc (zadrhává) anebo málo (nedoléhají uhlíky))

Konec citátu.

Borat105: pro tebe platí také výšeuvedené, akorát nabíjení na baterkách a odběr musíš měřit na každé baterce (zavřený kufr!!).

Nemáš tam něco dodělávané? Alarm, nabíječku rádio, zesilovač, handsfree?

Anebo zavolej 583 411 572 a zajeď s tím do Zábřeha. Možná na noc (vlakem dom), aby viděli, jak se tomu ráno nechce.

Uvedený postup je optimalizován z hlediska ztráty času a zmarněných nákladů na jinou baterku, altík, startér.

Důležité: udělej kroky tak jak jsou napsané, není to moc práce, ale je přeci blbost opravovat startér, když je vadný altík.:D

[upravil dne 29.1.2014 13:38 od P607Olda]

Odesláno

vše vyzkouším a pokud je tam něco dodělavaný tak to sam nevím ja to koupil před svatky přitelkyni a od te doby to stalo bud v servisu a pak před barakem,což zas nejelo,ale vše vyzkouším a uvidím,ale nevím jak to nastartuji,když to roztahnu neboli když to spustím skopečka tak to chytne ale nevím teda jak dlouho to mužu tak dělat asi do te doby než přeskočí řemen.Prosímtě a když to chytne hned při rostlačení muže to byt ten startér nebo altík?ja tomu totiž vubec nerozumim,ale moc děkuji za rady a padaní nafty taky skusím.Ještě jednou mockrát Dík.

Odesláno

Bod 1. ti řekne, jestli je OK altík. O startéru se to těžko říká, proto je tam uvedena posloupnost kroků.

Anebo zkus ten servis.

Nevím, co pisatel myslel tím padáním nafty, ale u tohoto auta je čerpadlo v nádrži, které naftu dotlačí. Takže o padání bych nemluvil, možná o jiné závadě.

Odesláno

Ufff,to je silna kava roztahovat to alebo spustat to kopceka aby to startlo.No ja by som to tak nestartoval to je iste!Ja by som zacal s tym startrom najprv.Vela stastia snad to skoro vyriesis aby priatelka mohla jazdit na tom paradnom auticku:super

Odesláno

tak to mě poser obě nove baterie!!!skusil jsem to 3 krat nastartovat ono to točilo a nic a baterky totalně vybité,tak já už nevidím jen jednu možnost pustit to skopce přímo do macochy :bacha .

Odesláno
Už jsem psal jinde:

1. zkontrolovat nabíjení, tedy při nastartovaném autě a zapnutých světlech, na volnoběh, musí být na baterce 14,5 V – jinak je vadný altík

2. změřit odběr auta po usnutí, tedy zavřené dveře, vše vypnuto, otevřená kapota, počkat asi 5 minut, pak musí být odběr z baterky do 20 mA, jinak tam něco žere

4. pokud i přesto špatně startuje, je vada ve startéru (samotný startér se těžko měří při startu, tečou tam stovky ampérů, ale nevíš, jestli je to slabší baterkou, nebo špatným startérem který žere moc (zadrhává) anebo málo (nedoléhají uhlíky))

Konec citátu.

Borat105: pro tebe platí také výšeuvedené, akorát nabíjení na baterkách a odběr musíš měřit na každé baterce (zavřený kufr!!).

Anebo zavolej 583 411 572 a zajeď s tím do Zábřeha. Možná na noc (vlakem dom), aby viděli, jak se tomu ráno nechce.

Uvedený postup je optimalizován z hlediska ztráty času a zmarněných nákladů na jinou baterku, altík, startér.

Důležité: udělej kroky tak jak jsou napsané, není to moc práce, ale je přeci blbost opravovat startér, když je vadný altík.:D

Odesláno

Jj, možnosti jsou:

1. pustit do Macochy

2. opravit vlastními silami - výše jsem psal postup

3. ohlásit se a zajet do Zábřeha - kontakt jsem psal výše.

U tebe zřejmě vyhrává možnost 1.

Odesláno

Psal jsi, že jsi to nastartoval spuštěním z kopečka.

Nemohu nastartovat- znamená, že netočí, anebo točí, ale nechytne?

No, nevadí, tak nabij baterky nabíječkou a změř ten odběr, když je vše vypnuté.

Anebo tam na přední pozici půjč baterku z jiného auta (v případě že netočí) a zkus.

Odesláno

OK hned to vyzkouším jak se mi nabijou,jsou uplně nové a pan elektrikař je ještě v praci,jinak do toho servisu jsem volal ale mají plno zatím teda, mam volat příští tyden.Ještě jednou dík a pak písnu co a jak.

Odesláno
Už jsem psal jinde:

Konec citátu.

Odesláno

Ahoj Oldo tak se to podařilo nastartovat když jsem vyměnil bateri, při nastartovanem vozidle bylo naměřeno 14,19V a odběr auta po usnutí za 5 min bylo naměřeno O,09 mA.Zadni baterie při spanku měla 14,4V a při spanku 14 až 15mA.tak prosím o radu jestli to je v poho,no a když jsme měřili tu zadní tak to nějak kolisalo nahoru a dolu ale pak to zustalo a 14 až 15mA.děkuji za odpověd.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...