tyjo Odesláno 25. leden 2014 Odesláno 25. leden 2014 Kolegové, mám dost ošidný problém s otevíráním přední kapoty,z místa řidiče jí otevřu, ale nemůžu otevří pojistku abych se kapota otevřela :-( Bohužel jsem dneska potřeboval nutně dolít vodu do ostřikovače a rval jsme to tak dlouho až jsem ulomil tu packu na odjišťování :-(. Takže můj dotaz zní, jeslti je možné nějak odjistit kapotu a tím se dostat k jádru pudla a pak musím sehnat příslušný ND a opravit to respektive to nechat opravit. Dost to spěchá, potřebuji nutně dolít vodu do ostřikovače a předem děkuji za každou radu a nápad. Citovat
Návštěvník Odesláno 25. leden 2014 Odesláno 25. leden 2014 Vem fén, nebo horkovzdušnou pistoli a zkus ohřát to místo kolem zámku, provděpodobně je to přimrzlý. Ideálně to dej na noc někam do garáže, kde je nad nulou. To lanko s tou páčkou jsem kupoval v Peugeotu. Cenu si nepamatuju a když si to nepamatuju, tak to nemohlo bejt drahý. Edit: lanko vyměníš sám za dvě minuty. [upravil dne 25/1/14 16:05 od kirkiz] Citovat
tyjo Odesláno 25. leden 2014 Autor Odesláno 25. leden 2014 Zkoušel jsem to po 80 km cestě, takže by se to mělo snad uvolnit, sice bylo pod nulou, ale myslím, že by se to ohřálo, prostě jsem to zkoušel 3x vždy po delší cestě a nic :-( ale jak je to ulomené, tak ani nevím kam to lanko tahat jakým směrem :-(. Ale díky z radu Citovat
Návštěvník Odesláno 25. leden 2014 Odesláno 25. leden 2014 Vydrž dojdu se podívat, případně ti hodím fotku jak to vevnitř vypadá. Citovat
Návštěvník Odesláno 25. leden 2014 Odesláno 25. leden 2014 Tak je to poměrně jednoduchý, odjistíš to z kabiny a pak se rukou celkem pohodlně dostaneš k tomu zobáčku a ručně ho odsuneš. Zkoušel jsem to otevřít a šlo mi to bez odjištění tím lankem vepředu. Posílám video na Youtube, ale mám pomalej net, tak za chvilku šoupnu odkaz sem. Citovat
tyjo Odesláno 25. leden 2014 Autor Odesláno 25. leden 2014 Díky moc já to rval vším možným, ale je to tím, že mám velký pazoury :-( třeba se podle videa zadaří, moc díky. Citovat
Návštěvník Odesláno 25. leden 2014 Odesláno 25. leden 2014 Jo kujva teď koukám že máš C8, nevím jestli je ten zámek stejně jako u 807. No uvidíme Citovat
tyjo Odesláno 25. leden 2014 Autor Odesláno 25. leden 2014 no myslím si, že by ot mělo být identické, podle mě to bude stejné i v jiným modelech. Citovat
tyjo Odesláno 25. leden 2014 Autor Odesláno 25. leden 2014 Super moc děkuji, hned to jdu zkusit. Citovat
JaRoY Odesláno 25. leden 2014 Odesláno 25. leden 2014 Na citroenoch to mame presne v strede, aj packu aj tu poistku. Rukou sa ku poistke nedostanes. DLhym pravitkom to dokazes tu poistku otvorit. Citovat
tyjo Odesláno 25. leden 2014 Autor Odesláno 25. leden 2014 Tak všem moc děkuji za pomoc, ponohlo video baterka a kousek lišty do plovoucí podlahy, delší než byl můj šroubovák, aktuálně vyřešeno, až bude čas promažu a koupím novou klapku a vyměním. Fakt moc díky !!!!!! Citovat
Tango C8 Odesláno 27. leden 2014 Odesláno 27. leden 2014 No a tohle jsem vyřešil, tak že jsem si připevnil na ten zámek lanko, upevnil někde na masku (tak aby to nekazilo dojem) a aby se zato dalo zatáhnout a zámek aby se odjistil bez toho mechanizmu co tam je:D Citovat
xpetrix Odesláno 27. leden 2014 Odesláno 27. leden 2014 Ja som kapotu otvoril dlhym drevenym krajcirskym pravitkom,este ze mam manzelku krajcirku Citovat
Dutý Měch Odesláno 30. leden 2014 Odesláno 30. leden 2014 Francouzi neuměj ani udělat otevírání kapoty, aby v zimě kloudně fungovalo... Abych si nemusel mazat ruku, tak jsme zkrátili bovden, předělali uchycení lanka a dali na něj ucpávku. Ale ještě to zkouškou mrazem neprošlo, z obavy před solí stojí pežot v garáži a jezdim starym Mercedesem. Tomu nic nezamrzá. Citovat
Komar1981 Odesláno 1. únor 2014 Odesláno 1. únor 2014 Resil jsem uplne stejnou vec minulou zimu, kdyz jsme meli C8mu novou. Ted mam jako pojistku vyvedene lanko od pojistky bokem tak, ze kdyz je zamrzla ta pacicka [kterou mimochodem konstruoval nejakej Kenan nebo obyvatel jine tropicke zeme nemajici sajn o zime], tak otevru kapotu zevnitr a satram po lanku a zatahnu. .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.