Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Párkrát tu někdo řešil wi-fi tak se zkusím taky zeptat. V kanceláři už nějakou dobu řeším problém s wifi. Máme tady AP Cisco WAP4410N. A v podstatě se každý den stává, že vypadne síť na pár vteřin. Stává se to 1-2 denně. V kanceláři k tomu AP může být připojeno max. tak 20 zařízení, spíš méně. Už jsem zkoušel všechno možné, upgrade firmwaru, přehazoval jsem kanály (nyní to běží na kanále kde je asi nejmíň rušení od okolních sítí), změnil jsem i umístění routeru na druhý konec kanceláře (subjektivně mi přijde, že to nyní nevypadává tak často). Ale problém trvá, síť za den minimálně jednou vypadne a po pár vteřinách opět naskočí. Mám podezření, že se AP něčím zaruší a samo restartuje wifi, ale nevím jak to zjistit, změřit prostě jak na to přijít. Zkoušel jsem i s dalším člověkem z IT měnit hodnoty v nastavení AP, ale bez úspěchu. Už mě napadá jedině zkusit vyreklamovat AP. Ve vedlejší kanceláři mají vlastní wifi a problém nemají.

Odesláno

IP adresy máte pomocí DHCP? Jak dlouhý interval je pro obnovu IP? Je jedno které zařízeni se kdy připojí, vždy vypadnou na stejno?

Odesláno

Do tohohle teda moc nevidím, ale v kanclu jsme AP od Cisca měli taky a dělalo to úplně to samý, jen častěji (výborný, když si něco stahoval :aut). Nakonec měnili kus za kus. Prý se tam vždy něco zahltilo :myslim

Odesláno

IP adresa je pevná. Zkoušet pořadí připojovaných zařízení je nemožný, protože se lidi připojují různě jak chodí do kanceláře, připojují se na síť NB i telefony.

Odesláno

Mě nejde o pořadí, ale časový harmonogram připojení...

PS: Pokud se to hltí, tak se podívej jaké porty to využívá a zakaž P2P sdílení a uvidíš, že ti ta wifi bude jezdit bez problémů... vlastní zkušenost

Odesláno

No časově je to jedno kdy, stane se to třeba hned ráno kdy v kanclu sedí 5 lidí, potom se to stane v poledne kdy tam sedí 15 lidí. Jinak možnost zakázání P2P sítí nebo nějakých portů jsem tam nenašel, navíc nemyslím si, že by to bylo zahlceno tím, že tu někdo něco stahuje přes den. To by se navíc hned poznalo i zpomalením celého připojení a navíc tohle zase hlídá někdo jiný na serveru takže bychom věděli kdyby najednou nějaké zařízené stahovalo velký objem dat. No nakonec to asi stejně dopadne tak jak psal MJSytic, že to dám na reklamaci.

Odesláno

Ono se nemusí stahovat.. ale torrenty vytváření desítky tisíc požadavků i když jedou třeba 1,2kB/s... a pak ten router dokáže padat...

Odesláno

Pokud máte pevnou IP na každém zařízení včetně mobilů, zkontroluj také, zda někde nejsou duplicity. V tom případě se může stát, že to na pár vteřin vypadne. Např když někomu dáš IP na notebook, a on, v dobré víře když si koupí mobil s wifi dá stejnou IP i na něj. A problém je na světě.

Odesláno

Nene pevné IP adresy na zařízeních uživatelů nemáme, ty přiděluje DHCP server. To by potom uživatelé měli problém se připojit na jinou síť. Pevné IP máme pouze na tiskárnách, APčkách apod.

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...