Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim chcem sa spytat teraz mam na 406tke 15tky disky ale chcem davat letne bud 16 alebo 17tky, ale od 17tok ma odhovaraju lebo ze viac trpia napravy, capy a ine veci je to pravda ? Chcel by som dat rozmer 215/45 17\" alebo potom original 205/55 16\" budu tie 17tky az take poznatelne tvrdsie a bude sa to naozaj tak moc namahat dakujem za vase rady

Odesláno

Ty mas coupe?

Ptam se protože jinak 17 nejsou schváleny nebo koupit 17s typovým listem a TP je dostaneš...

Ano bude to tvrdý,podvozek bude odcházet jednou tak rychleji....

Kup ouragany 16 a nelaboruj:D

Odesláno

Ouragan - pozor !!! daval som ouragany 205/55 R16 na svoju bývalú 406 sedan.. ročník 99 .. bez podložiek tam zadné pravé koleso nenarveš....... bude sa šuchať o hadičku z tankovacieho hrdla do nádrže...

Odesláno

To je divný neměl jsi tam tu hadicí nějak volnou?na starý model byly povoleny jen 15 s et 18

Zapisou ti i 18 ale musíš mít ke kolům typový list tzn.koupit kola za cca 12 000kc a pak lze,nebo podvodem se to tady některým taky povedlo,jiná cesta není....:D

Odesláno

no ide oto ze predchadzajuci majitel mal na tom 17tky ktore som nekupil a on ich v tp nemal zapisane ale jazdil na nich teraz ale premyslam ze by som ich odkupil ale ked vidim ze by stym bolo kopec papierovaciek tak skoda no znameho na policii nemam a zas bez povolenia to nechcem riskovat

Odesláno

Azuritko, ale vieš si pomôcť tak, že podlbatník kde sa ti to viditelne bude dotýkať, malou listovou pílkou vyrežeš kus asi 15x15cm... pod tým krytom uvidíš hadičku.... ja som ju obalil do gumy a trošku obdrôtoval mäkkým drôtom.. aby bola chránená od kamienkov, ale z času na čas sa tam ten bordel dosť nazbiera...:grr ... potom musíš dávať pozor, koho posadíš na pravé zadné sedadlo...osoby vážiace nad 80kg... uvidíš koli mekkemu pruženiu na 406-kách, že ti zadok klesne... a treba davať pozor ked ideš cez nerovnosti aby si tu hadičku nešuchol tak, že do nej spravíš dieru, lebo budeš do konca života tankovať tak, že ti polovica pohonných hmôt vytečie na beton :roker

Odesláno

No tak to su zaujmave veci ktore ma prekvapuju asi tam dam kolesa s furika a bude pokoj :D tak viem ze peugeoty maju makke podvozky ale zas su vysoko posadene lenze tento moj je znizeny o 4 cm a tie 17tky co tam mal majitel predomnou tam proste pasuju neskutocne no ja neviem teda ci si mam nechat svoje 15tky a zmierit sa stym

Odesláno

nemal som to volné.... škoda, že som to vtedy neodfotil... pokial neodpíliš podblatník, jazdiť sa s tým nedá.... a taktiež ani s velkou záťažkou na pravom kolese, sa jazdiť nedá... pokial nechceš preraziť tu hadicu

Odesláno

ja sa stebou nehadam to nie len proste kopec ludi tu ma 16tky 17tky na autach ale nepostrehol som ze by museli nieco menit aby sa im tam vosli max neake podlozky kvoli et

Odesláno

Nejde o výšku disku.... možu tam ist aj 18ky... ide o ET... tieto ouragany boli na 206-ky... a 206cc... ja som si to neoveroval a kupil som.. tka som to už musel nadimenzovať aby to tam sedelo...... taktiež aj šírka disku zohrava velku rolu, tuším tieto ouragany su širšie jak \"Opale\" čo som mal pôvodne na 406-ke... ale aj s podložkami sa to dá hravo vyriešiť.... ale to potom budeš zas tam kde si bol.... bude trpieť náprava... nevravím že kriticky, ked tam dáš 1cm podložky, ale už to predsalen bude zásah

Odesláno

fuu no ved zato cize zohnat origo zo 406 ouragany a bude vsetko v poriadku tak super no :) a mozno hlupa otazka ale preco je so 17tkami taky problem ked to nechcu povolit na auto bez problemov

Odesláno

Ja idem dávať na moje 307cc Peugeot Rinjani 7,5J r17 225/45 Et 31 .... skušal som ich cez víkend sa sedia jak riťka na šerbel .... predpísané mám 17-ky 6,5J max.. ale neriešim.... na stk dám plecháče so zimnými gumami a hotovo

[upravil dne 21/1/14 11:28 od Radovan.Buchel]

Odesláno
a mozno hlupa otazka ale preco je so 17tkami taky problem ked to nechcu povolit na auto bez problemov

problém je homologaci disků. za těch 5 let co se motám okolo disků, tak jsem narazil jen na pár typů, co měli homologaci pro 406 a to ještě jen pro kombi a coupe, nic pro sedan. a aby jsi jako výrobce disků získal homologaci pro určitý auto, potřebuješ svolení výrobce. Takže pes bude zakopanej v Peugeotu.

A jestli je to kvůli tomu, že podvozek není na používaní 17\" dimenzovanej, nebo proto že 406 je primárně pohodlný auto a při použití 17\" by o velkou část pohodlnosti přišlo, je už otázka druhá.

[upravil dne 21/1/14 13:37 od chanchez]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...