Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

P407 - Návod na opravu klapky topení. Ušetříte 12.000,- Kč!!!

Recommended Posts

Odesláno

Sundej motorky na straně řidiče a jemně pootáčej s klapkama.Pokud nebude některá znich klást odpor tak je zlomená.

Ahoj,

Původně jsem vyndal kaslík u spolujezdce ,ale motůrek nikde!Tak chtěl jsem se zeptat jak je náročné dostat se k motůrku ze strany řidiče.

Odesláno

No treba uznat, usetrenych kopu penazy....parada...a vobec ma netrapi ze som trochu roz.... plasty. Auto kury ako za mlada. Zosilnil som to epoxidovym lepidlom Patex a este som pridal pliesok, podobne ako ty.Dakujem za navod. Zasluzis si pivec.

• O 2 týdny později...
Odesláno

jedna otázka : mně netopí řidičova strana ( u spolujezdce topí ) , jsou ty klapky i na řidičově straně ? mám rozebrat stranu řidiče ? díky za odpověď

Odesláno

Keď máš dvojzónovú klímu potom musíš mať logicky klapky na oboch stranách aby sa to dalo nezávisle odvládať.

s tim bych tak na 50% nesouhlasil

kamosovi odesla klapka u spolujezdce kdy ridic chladil a spolujezdec topil

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte,

Mám otázočku, včera sa mi stalo že mi auto prestalo kúriť, ide len slabý vlažný vzduch, mám podozrenie že je to tu spomínaná klapka, má vplyv aj na kurenie, 

lebo predtým kde som zhasol motor tak po chvíli som počul ako sa klapka hlučne otáča, ale teraz ju počujem a ide veľmi potichu,

alebo sa radšej mam venovať termostatu, ale auto sa bez problémov rýchlo zohreje a teplotu si drží aj počas jazdy

za rady vopred ďakujem :mad:  :mad: :mad:  :mad:  

Odesláno

No je to isté nekuri mi to vôbec ani jedna strana iba vlazny skôr studený vzduch to fúka A teplota Vody je ok drží aj počas jazdy takže termostat vylucujem

Prosím čím to môže byt.....

Odoslané z SM-N910F pomocou Tapatalku

Odesláno

Tam nemáš co ulomit jen odšroubuj všechny torx šroubky co drží kastlík a pak jednoduše vyndáš celý kastlik a musíš odpojit od žárovky konektor až bude venku kastlik.

Ja som všetky torxy odsrouboval A kastlik sa ani nepohne...Čo teraz?

Odesláno

Idem zajtra dať von kolenný bag A dať dole servo motorcek A skúsiť otočiť klapka či je zlomená A ak áno ide rezať u spolujazdca

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte dnes som sa rozhodol že sa do toho pustím, ale po mojom rozobral som obe strany A pod volantom som skúsil potocit klapku A bolo vidieť že na druhej strane sa netocila diagnóza jasná. ...Tak ma napadlo že skúsim prehodiť motorček na druhú stranu pretiahli som kabeláž všetko zapojil A funguje...dočasné riesenie..Ale má to svoju daň teraz to mam všetko naopak keď dám studený ide teply vzduch....No čo už ale funguje to....Ale ešte rozmýšľam nad jednou variantou že skúsim zohnať motorček z dual klímy zo spolujazdcom ej strany A dať tam ten, myslíte že by to fungovalo???

• O 3 týdny později...
Odesláno

Pokud někdo narazí na tohle starší téma, přidám i svoji aktuální zkušenost. Jedna klapka (polovina auta) mi přestala fungovat už loni, ale neřešil jsem to, dalo se to regulovat druhou polovinou. Ale když mi praskla letos v lednu i druhá klapka, tak už nebylo cesty než hledat servis. Naštěstí jsem narazil na toto téma a před samotnou opravou jsem ještě poptal aktuální ceny v autorizovaném servise. Peugeot Domaský v Praze si za opravu včetně nových klapek řekl 8500,- vč. DPH, což je už relativně rozumná cena, pro mě to byla hraniční cena kterou bych dal. Bohužel si řekli o auto na minimálně 3 dny, což už jsem neakceptoval.

Pustil jsem se tedy do popisovaného postupu a to hned z obou stran. Po vyjmutí obou prasklých klapek jsem zjistil, že je jedna již opravovaná (o tom jsem věděl od předchozího majitele) a to včetně kovové výztuhy. Prasklo to úplně na kraji, takže oprava byla již nereálná. V AutoKelly jsem objednal nové klapky (1900,-) a poté již bez problémů osadil. Vše funguje jak má a konečně to zase topí :)

Díky za radu i návod, bez něj bych se do toho nepustil.

A pro ty, kteří to považují za prasárnu - ano je to prasárna, ale dát 1/10 hodnoty auta za výměnu dvou plastových klapek mi nepřijde moc košér. Ušetřené peníze stejně padnou na nějakou budoucí opravu jiné části auta.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Dakujem za navod a taktiez sa mozem pochvalit opravenou klapkou na strane spolujazdca. Akurat k tomu potrebujete este trpezlivost saolinskeho mnicha a ohybnost gymnastky. Ja nedisponujem ani jednim takze to bol boj s francuzkymi konstruktermi. A 5.5 orech na golu ani nepotrebujete stacia kombinacky, sice to nebol ideal ale dalo sa to s nimi spravit (samozrejme som mal len 5 a 6 orech v sade)   

IMG_20160820_095448.jpg

IMG_20160820_100728.jpg

IMG_20160820_100734.jpg

IMG_20160820_100844.jpg

IMG_20160820_100849.jpg

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

1. Se budu opakovat a řeknu že je to neuvěřitelná prasárna (nemohu si to odpustit)

2. Tvoje "oprava" klapky je dle mého nedostatečná...

Odesláno

Mno já nevím .. Pokud už bych se to rozhodl takto řešit, sehnal bych si třeba přes Ebay novou klapku, prodávají se, ale Peugeot to asi nikdy nepřizná .. v jednom YouTube videu týpek dokonce i zveřejnil OEM kódy (pravá, levá). Sice to na pohled vypadá jako pasárna, ale jak zaznělo - vidět to není a pokud to bude fungovat ... :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...