Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Řekl bych že tohle je okamžik kdy si máš říct \"stop\". Pokud nevíš jak poznat koncák, je podle mýho názoru nesmysl, abyses v tom šťoural...

Odesláno

Naučí se...

Koncák je nějaká pacička, nebo knoflík, který domáčkne střecha, když dojede dopředu. Například.

Jj, sbírej informace. Když nad tím budeš týden špekulovat, tak to opravíš a ještě se staneš uznávaným odborníkem. Vážně, fandím.

Odesláno

ide o nejaký snímač polohy.... respektíve mikrospínač ktorý sa v dôsledku mechanického pohybu nejakým spôsobom stlačí a tým vyšle impulz, že sa daný krok vykonal. a potom povolí riadiaca jednotka vykonat nasledujuci krok... ja viem čo to môže byť.. len si neviem predstaviť kedže som to nemal rozobraté, kde to mám hladať a ako to asi može vypadať... keby som to rozobral, iste by som sa dovtípil... ale: vonku je naprd počasie,, auto využívam denne a nemám náhradu... takže ked s tým začnem blbnúť na dvore, bude neprípustné aby som to nechal bez dokončenia... preto som to chcel zobrať ako plán B do servisu... len sa bojím že to bude porucha za x-y Eur

Odesláno

Inak... ked som to mal na PP2000 tak pri pohybe strechy sme pozerali na PC snímače polohy a zopínali všetky vtedy ked mali... preto sme tieto vecičky vylučily.. to ma teraz napadlo inak že som ho mal aj na diag....

Odesláno

No, myslel jsem, že máš garáž, a že máš rezervní auto.

Ale, nauč se nějakou nouzovou metodu, jak auto zavřít. Například moje žena se naučila, jak vyndat pojistku a pak zavřít dveře ručně, aby mohla dojet domů na 1007.

Porucha za xy EUR to bude, když nad tím bude servisák koumat xy hodin jak husa do flašky. Upřímně, on o tom ví stejný prd, jako ty teď. Jenže ty máš čas a motivaci.

Tak do toho.

Odesláno

No já nevím, neumí číst z výkresu, neví co je koncák, myslíš že dovede domyslet důsledky svýho zásahu? Aby to neskončilo v nejlepším případě odřenou střechou a v nejhorším totální kolizí :) Kdyby šlo o dvěřní spínač řeknu mu jo jdi si to vykutit, ale začínat střechou kde je vysokotlaká hydraulika, koncák hlídák koncák a ten zas další koncák... Já teda nevim, sám jsem strojní konstruktér s nějakým tím pátkem praxe, tak k mechanismu střechy mám docela respekt :)

Odesláno
Inak... ked som to mal na PP2000 tak pri pohybe strechy sme pozerali na PC snímače polohy a zopínali všetky vtedy ked mali... preto sme tieto vecičky vylučily.. to ma teraz napadlo inak že som ho mal aj na diag....

Tak tohle je důležitej postřeh. Potom teda pravděpodobně bude chyba ve vícecestným ventilu jak říkal Olda.

Odesláno

Tzn že dojde k nějaký změně když je střecha složená v kufru... To je děsný teoretizování tohle :) Chtělo by to vidět a vyzkoušet, tady toho moc nevymyslíme se i zdá...

Odesláno
No já nevím, neumí číst z výkresu, neví co je koncák, myslíš že dovede domyslet důsledky svýho zásahu? Aby to neskončilo v nejlepším případě odřenou střechou a v nejhorším totální kolizí :) Kdyby šlo o dvěřní spínač řeknu mu jo jdi si to vykutit, ale začínat střechou kde je vysokotlaká hydraulika, koncák hlídák koncák a ten zas další koncák... Já teda nevim, sám jsem strojní konstruktér s nějakým tím pátkem praxe, tak k mechanismu střechy mám docela respekt :)

Ved Práve že pred mechanizmom strechy mám aj ja rešpekt... videl som ako sa s tým chlapík babral, hore dole, držal ten motor v rukách, pískalo to škvrčalo, ked menil olej a čistil a preplachoval sústavu.... a odvzdušňoval.... stál som bokom a pozeral som sa jak teľa na nové vráta... aj on sa s tým naučil pracovať len tak že si rozobral svoje, a zistil čo a ako funguje... je tam hromada káblov a hromada trubiek... a treba na to aspon dvoch ludí najlepšie troch... lebo aj tá strecha má slušnú váhu ked ju nedrží tlak tak spadne jak vrece zemiakov... máme velký dvor... nájde sa aj prístrešok kde by auto parkovalo, ale v tomto počasí je to hocijak blbé... škoda že som daleko....dúfam že sa nájde nejaký podobný odborník čo si verí a trúfa ako vy, že by sa na to pozrel...:myslim preto som aj založil tuto tému

Odesláno
Tzn že dojde k nějaký změně když je střecha složená v kufru... To je děsný teoretizování tohle :) Chtělo by to vidět a vyzkoušet, tady toho moc nevymyslíme se i zdá...

Moja nešťastná strecha je skratka zázrak...... dúfal som že mi odpíše Gibon83 .. on opisoval tu na fóre svoj problem presne rovnako ako ja.... je tomu už rok... podla mna to už vyriešil... ale ho neviem zastihnúť už od utorka nikde... ked nečekuje ani Facebook, tak už potom nečekuje nič.. ved na fb je už aj sám Pán Boh

Odesláno

a teda při vyndávání střechy z kufru jste pozorovali koncáky souhlasí?

Kufr se otevřel až na doraz. V tu chvíli by měl vybavit jeho koncák a říct jednotce \"kufr je otevřenej\". To se stalo? Hlídali jste to?

Odesláno

áno, sledovali sme to... dokonca aj pri procese zatvorenia, sa koncák zopol že \"haloo, kufor je otvorený, tak ho už dalej neotváraj\" a on napriek tomu otváral... a otváral...namiesto toho že by zatvoril

Odesláno

nič rozumné ma nenapadá.... neviem ani ten servicebox spojazdniť.... vypisuje mi že je to len pre odborníkov, tak ma nechce ani registrovať :) .. kks... sranda... aspon som si chcel pozrieť ten mechanizmus z čoho sa skladá... ked som videl obrázok na eBay že \"predám mechanizmus strechy\" bolo to odfotené na podlahe ako nejaké črevá, nevyzeralo to až tak strašne jak napríklad kabeláž od motora... :)

Odesláno

Zaregistruj se jako nezávislej servisman - to už skoro jseš ne :)

Záleží co považuješ za mechanismus. Kinematická skupina otevírání víka kufru není vše :)

[upravil dne 17/1/14 14:28 od ph56]

Odesláno

jo jo,,, som som nezávislej servisman :) ktorý nedokáže čítať odborné výkresy, a netrufa si blbnúť so strechou.... základný servis si doma spravím sám... rozobratie interieru, oprava ventilátora topení... oprava prasknutého potrubia od kúrenia... výmena oleja, sviečok, ložísk, brzd, a podobne... napadlo ma či sa to nedá spraviť tak, že ten kufor budem zatvarať manualne.. nevadilo by mi to len aby to šlapalo... ale ževraj tam treba regulačný člen.. (čo je taký malý dzindzík čo vyskočí a točí olej v sustave, je napojený priamo na motorček)... že ho treba vyndat ven a iba vtedy sa dá manualne uzavrieť kufor... nestačí povoliť šroubek a dostať tam vzduch...

Odesláno

Kdyý tam pustíš vzduch nejspíš ty vrata udělaj \"hrc\" a můžeš začít obvolávat vrakoviště... :) Ale záhada je to zajímavá, rád bych se na to kouknul, žel na druhou polokouli moc často nezavítám :)))

Odesláno

Moja nešťastná strecha je skratka zázrak...... dúfal som že mi odpíše Gibon83 .. on opisoval tu na fóre svoj problem presne rovnako ako ja.... je tomu už rok... podla mna to už vyriešil... ale ho neviem zastihnúť už od utorka nikde... ked nečekuje ani Facebook, tak už potom nečekuje nič.. ved na fb je už aj sám Pán Boh

na FB ma nikto nekontaktoval :o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...