Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám foťák olympus SP-550UZ cca 5 let a nyní jsou fotky, ne všechny, poměrně rozmazané, ze 100 fotek asi 50-60 a je jedno kdo fotí.

Mám ho dát do opravy, nebo zahodit? kolik může stát oprava

Odesláno

Bych spíš zašel do nějaké firmy, co se v tom nípou. Třeba AWH (nebo jak). Může jít od zašpiněnýho čipu pro ostření, přes zadělanou mechaniku ostření až po totální destrukci ostřících převodů. Vše bude stát asi jiné peníze...

Odesláno

No je zaostřeno na hodně kratkou vzdalenost, jde o to jestli nastalo, nebo se to mění, při namačknutí se obrazek na displeji jakoby snaží zaostřit nebo se to ani nehne? V každym připadě pokud to není v zaruce tak nevim nevim, většinou to cizi firmy neradi dělají a Olympus se k tomu staví tak že platíš zalohu na opravu 2000kč a když opravu neprovedou z duvodu nakladnosti či podobně odečtou si z toho za diagnostiku cca 1500kč, tada alespoň před časem to tak bývalo

Odesláno

Ano, na ty druhý je vidět, že to zaostřilo na ten svetr či co to je v levém dolním rohu.

Ta první má čas 1/30s, tam to může být máznutý dlouhým časem a u ty třetí teda vážně netuším.

Divný je, že některý jsou jak píše ostrý.

Co je může být podle Exifu Program expozice - Tvůrčí program?:myslim

Odesláno

Tvůrčí program to piše u každýho nastavenýho autoprogramu, např Portrét, či Krajina. Ted mě napadá nemuže tam bejt nastavený něco co by nedovolilo zaostřit na delší vzdalenost, například MAKRO!!!

je tam Kreativní program (zaměřen na hloubku ostrosti), takže priorita clony

[upravil dne 12/1/14 20:24 od Radek Hurvajz]

Odesláno

S podobným problémem jsem se trápil taky,nakonec jsme zjistili,že autofokus je přeplý na manuál,podruhé to byl vypnutý stabilizátor,no prostě jsem byl za blbce.:D

Odesláno

Nj, ale u osatních fotek na tom webu je taky nastaveno Kreativní program (zaměřen na hloubku ostrosti) a jsou ostrý:myslim

Haryk: Nastav na tom fotáku P a zkus vyfotit něco stejně daleko jako byli ty maznutý fotky, pak to dej sem

[upravil dne 12/1/14 20:31 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Mně to kdysi začal dělat C740UZ, naštěstí ještě v záruce, tak jsem ho odnesl na servis a přehráli firmware. Pak ho ode mě koupil kamarád, kterého jsem s tím pochopitelně seznámil a od té doby mu funguje bezchybně..

Odesláno

Radku, co řeší přepnutí na P? Vždyť je to taky automatika, jen si tam bude moct dělat korekce expozice nebo měnit ISO.

Ty fotky jsou vážně divný, jedině to manuální ostření, ale u toho dřevěného červeného autíčka je jedno máznutý, druhý ostrý a exif je úplně stejnej :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...