Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Peta: Zase to tak nedramatizuj...já mám platby na netu taky zakázány a vím, proč. Totéž platí u plateb mobilem. Vidím to v práci pořád a někdy není třeba ani \"hlouposti\" uživatele či jeho jakékoliv součinnosti, aby ti na dálku vysáli konto v bance či u operátora. ;)

Odesláno

Mám pocit, že to dramatizuješ ty ;)

Děláš informační kriminalitu, tak se to k Tobě schází a vidíš, proč se bát. Takže nehodáři by asi neměli jezdit autem, když vidí ty nehody. Lidé k nehodě také přijdou bez jakékoliv součinnosti (prostě do to nich jiný \"napálí\". Atd...

Odesláno

Peta: takhle to nemyslím, jde spíš o to, že jsou případy, že nelze nijak rozkódovat, jakým způsobem byla platební karta či SIM karta zneužita. U některých případů se to nakonec podaří, ale je mnoho takových, že nelze dopátrat styl zneužití...jak píšu, někdy není ani třeba součinnost oprávněného držitele a peníze mizí... ;)

Odesláno

Sice už to bude OT, ale to se takhle stává běžně měl jsem za to, že takové útoky budou cíleny na movitější spoluobčany a n běžnou populaci spíš jednodušší a masovější útoky spolehající víc na chybu klienta.

Odesláno

Stiflere, se simkou je to blbý, ale ruku na srdce... Lidi si instalujou cracklý softy do mobilů a pak se divějí

Banka má snad jiný páky na zjištění, jestli peníze byly strhlý oprávněně nebo ne (platba kartou, výběr)

Odesláno

punkac: zrovna já měl jedne svůj případ ještě na obvodě, kde paní měla prachobyčejný telefon s černobílým displejem a tlačítky a chodily jí uprostřed noci jen potvrzující zprávy, že jí byly strženy peníze z účtu (T-Moblie). Nic nedělala, telefon nikdo jiný v ruce nikdy nedržel, používala jej jen příležitostně. ;) Pachatelku jsem zjistil, ale způsob provedení prostě za boha ne (duplikát SIM karty to nebyl). Ale je fakt, že s nástupem Androidů rizika vzrůstají a s tím i výše škody...

Ani banka nic nezjistí a pokud ano, tak si informace nechává pro sebe a nám nic neřekne. Časté jsou případy např. zaplacení kartou online letenky nějakému Abdulovi přes 3 státy a zpět kdesi v Asii a ani nevíš, kdy ti ji kdo mohl \"přečíst\" (zneužít) nebo online sázky a těžko někdy rozklíčuješ, co a jak bylo, proto bych každému doporučil opatrnost, jakou má Přema. ;) Šance na vrácení peněz po reklamaci platby není nijak zvlášť vysoká.

Návštěvník
Odesláno

Platím kartou po netu úplně bez obav. Mám u Fio banky dva účty. Jeden kde mám peníze a druhý právě pro platby kartou či Paypal.

Vždy si převedu z jednoho na druhý jen příslušnou částku a zaplatím. Fio - Fio je převod za vteřinu a za druhou vteřinu mám zaplaceno kartou bez obav. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...