Stifler Odesláno 13. leden 2014 Odesláno 13. leden 2014 Peta: Zase to tak nedramatizuj...já mám platby na netu taky zakázány a vím, proč. Totéž platí u plateb mobilem. Vidím to v práci pořád a někdy není třeba ani \"hlouposti\" uživatele či jeho jakékoliv součinnosti, aby ti na dálku vysáli konto v bance či u operátora. Citovat
Přema Odesláno 13. leden 2014 Autor Odesláno 13. leden 2014 tak tak .....já sem prostě víc opatrnější..... Citovat
Péťa Odesláno 13. leden 2014 Odesláno 13. leden 2014 Mám pocit, že to dramatizuješ ty Děláš informační kriminalitu, tak se to k Tobě schází a vidíš, proč se bát. Takže nehodáři by asi neměli jezdit autem, když vidí ty nehody. Lidé k nehodě také přijdou bez jakékoliv součinnosti (prostě do to nich jiný \"napálí\". Atd... Citovat
Stifler Odesláno 13. leden 2014 Odesláno 13. leden 2014 Peta: takhle to nemyslím, jde spíš o to, že jsou případy, že nelze nijak rozkódovat, jakým způsobem byla platební karta či SIM karta zneužita. U některých případů se to nakonec podaří, ale je mnoho takových, že nelze dopátrat styl zneužití...jak píšu, někdy není ani třeba součinnost oprávněného držitele a peníze mizí... Citovat
Almanil Odesláno 13. leden 2014 Odesláno 13. leden 2014 Sice už to bude OT, ale to se takhle stává běžně měl jsem za to, že takové útoky budou cíleny na movitější spoluobčany a n běžnou populaci spíš jednodušší a masovější útoky spolehající víc na chybu klienta. Citovat
punkac Odesláno 13. leden 2014 Odesláno 13. leden 2014 Stiflere, se simkou je to blbý, ale ruku na srdce... Lidi si instalujou cracklý softy do mobilů a pak se divějí Banka má snad jiný páky na zjištění, jestli peníze byly strhlý oprávněně nebo ne (platba kartou, výběr) Citovat
Stifler Odesláno 14. leden 2014 Odesláno 14. leden 2014 punkac: zrovna já měl jedne svůj případ ještě na obvodě, kde paní měla prachobyčejný telefon s černobílým displejem a tlačítky a chodily jí uprostřed noci jen potvrzující zprávy, že jí byly strženy peníze z účtu (T-Moblie). Nic nedělala, telefon nikdo jiný v ruce nikdy nedržel, používala jej jen příležitostně. Pachatelku jsem zjistil, ale způsob provedení prostě za boha ne (duplikát SIM karty to nebyl). Ale je fakt, že s nástupem Androidů rizika vzrůstají a s tím i výše škody... Ani banka nic nezjistí a pokud ano, tak si informace nechává pro sebe a nám nic neřekne. Časté jsou případy např. zaplacení kartou online letenky nějakému Abdulovi přes 3 státy a zpět kdesi v Asii a ani nevíš, kdy ti ji kdo mohl \"přečíst\" (zneužít) nebo online sázky a těžko někdy rozklíčuješ, co a jak bylo, proto bych každému doporučil opatrnost, jakou má Přema. Šance na vrácení peněz po reklamaci platby není nijak zvlášť vysoká. Citovat
Návštěvník Odesláno 14. leden 2014 Odesláno 14. leden 2014 Platím kartou po netu úplně bez obav. Mám u Fio banky dva účty. Jeden kde mám peníze a druhý právě pro platby kartou či Paypal. Vždy si převedu z jednoho na druhý jen příslušnou částku a zaplatím. Fio - Fio je převod za vteřinu a za druhou vteřinu mám zaplaceno kartou bez obav. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.