Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prosím Vás o radu.

Po nastartování mé 308sw 1.6hdi 110k,šlape motor na volnoběh perfektně. Problém začíná,když se při přidání plynu ozývají dost divné zvuky. Jakoby takové divné cvrkání ve vysoké frekvenci, jak kdyby pod kapotou byli nějací cvrčci :-) Pokaždé se to projeví v jiných otáčkách motoru s jinou hlasitostí a výškou zvuku.Toto se děje pouze,když je motor v otáčkách i se zařazenou rychlostí z kopce bez plynu. Myslel jsem jestli to nejsou řemeny,ale od těch zvuk nejde...

Děkuji za Vaše názory a rady.

[upravil dne 11/1/14 14:33 od kamevy]

[upravil dne 19/1/14 16:53 od kamevy]

Odesláno

zdar,

tak som VELMI zvedavy co to bude, pretoze nieco podobne sa zacalo objavovat aj u mna :) Ked otvorim kapotu a pocuvam odkial to ide, tak to vychadza ako keby z pred vodica, pod sacim potrubim vzduchu.

U mna je ale priebeh asi taky, ze ked pridam na volnobehu plyn, tak \"cvrcek ozije\", potom sa ustali na volnobehu na nejaku \"konstantnu\" uroven. Zaroven som si dnes vsimol, ze ked potom na volnobehu stlacim spojku a pustim ju, tak to prestalo. Ale mam pocit ze sa to nesprava vzdy uplne rovnako, takze to este musim vysledovat... No snad to nebude ziadna darda... :(

Odesláno

No tak to budeme mít určitě ten samý problém. Taky se mi zdá,že ten \"cvrček\" vychází někde pod sacím potrubím. Možná to dělá taková ta součástka na hlavě motoru,co je od firmy BOSCH a je tam označená šipka směru otáčení. Nevím vůbec k čemu slouží...

Snad to nebude darda...

Odesláno

uvidime... za dva tyzdne budem mat auto v garazi, tak skusim zistit odkial ten zvuk vychadza, resp. co by mohlo pomoct sa ho zbavit. Pokial na nic nepridem, asi obetujem nejake dukaty a dam to do servisu :) Nechce sa mi zostat niekde stat. Vtedy si clovek vzdy spomenie na \"usetrene\" peniaze :D

Odesláno

tyyy jo, tak ale tebe to vydava riadny zvuk... mne to cvrdlika minimalne tak o 50% menej a hlavne mi pride, ze u teba je to take dost surove, drsne,... neviem ako to popisat :) Ale problem budeme mat asi rovnaky, s_h_i_t :D

[Edited on 21/1/14 18:38 by jojo_benco]

Odesláno

Auto sem měl totiž v garáži a tam je to slyšet o dost víc,když je auto venku,tak to neni tolik slyšet. Snad to nebude nic drahýho...:(

Odesláno

Nevadi.

Akorat tam nesmi byt nic kolem toho.

Sundej tu plastovou trubku od nasavani a poradne si tam posvit.

Potom nastartuj kdyz nebude nic videt a poslouchej.

Ale myslim si ze budes mat ohlou lopatku na turbu od toho oranzoveho \"O\" krouku v hadici sani.

Samozrejme se muzu plest a a bude to jen povolena nejaka hadice.

Chce to proste zkusit.

Odesláno

Tak tady je video se sundanou sací hadicí k turbu. Zvuk je zase úplně jinej. Jinak to hned na palubáku hlásilo \"depollution system fault\" a svítila kontrolka chyby motoru. Tak nevim...

A ještě lopatky turba:

post-45173-14109635097483_thumb.jpg

Odesláno

No mel jsi odpojenou vahu vzduchu tak proto kontrolka.

Tohle ale neni uplne spatny zvuk.

Ted ti moc radit nebudu protoze to by jsem musel slyset na vlastni usi a zkouset to.

Ale neni to az takova hruza.Myslim teda.

Muzou to delat jeste lopatky ze strany vyfuku.

Zkus jeste ssahnout na turbinu jestli nema velkou vuli.Malickou musi mit.

EDIT: Nemuseli jste se toho bat a mohli jste proslapnout plyn vic.Jako na chvilku mu dat plny plyn at vyleti otacky na cca 3000 a pustit.

Chce to dat proste vic plynu nez 60% zmacknuti at se naklopi lopatky.Vy jste sli do otacek pomalu

[upravil dne 22/1/14 16:28 od straki007]

Odesláno

Zdálo se že bez té trubky ten zvuk zmizel... S trubkou už to zase dělalo. :myslim

Zítra to zkusim znovu a jak říkáš,pořádně šlápnu na plyn a tu vůli taky zkusim.

Divný mi je,že když je trubka na turbu,tak se ten zvuk ozývá i při pomalém zvyšování otáček,prostě od 1500výš to je hned slyšet a bez ní zdá se nic :myslim

Ještě jedna věc. Včera mi regeneroval FAP a v době toho byl ten cvrček o dost tišší. A to jsem se snažil dost šlapat na plyn.Nevim jestli to s tim může souviset...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...