Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206, 1,1i - abnormalne vysoka spotreba

Recommended Posts

Guest Demonient
Odesláno

Zdravím. Mám Peugeot 206, 1,1 benzín. Před 2 týdny jsem po tankování zjistil, že mi to začalo fakt brutálně žrát, měřil jsem to a vychází to tak okolo 15 litrů/100, což je fakt moc. Dřív mi to bralo tak 6-7/100. Jezdím s tím jenom krátký cesty po městě. Můžete mi někdo prosím poradit, čím by to mohlo být, jaká součástka? případně, kde je v Praze nějakej servis, kde by mi to uměli opravit a nejsou tam \"profíci\" jako v autorizovanejch servisech?

Guest Demonient
Odesláno

Dojel jsem to dokud se mi nezozstvítilo hladové oko, natankoval jsem plnou - až po okraj, obvyklým způsobem během 14 dní s tím vyjezdil polovinu nádrže a provedl výpočet podle ujetých km a účtenky + vzal v potaz rezervu která v autě při tankování byla...

Odesláno

Tak to zkus ještě jednou, od plné do plné - přesně řečeno, minulou \"plnou\" máš poznačenou, takže teď dotankuj doplna a spočti kilometry.

Jiné odhady \"půl nádrže\" nemají smysl.

Odesláno

Tak to je ale celkom zle ...

Nádrž nemá pravidelný tvar, a tak to, že je plavák v polovici nádrži neznamená, že fyzicky odbudla presná polovica paliva.

Ked sa ti rozsvieti \"hladové\" oko, tak natankuj doplna po prvé \"cvaknutí\" pištole, následne jazdi znova po \"hladové\" oko a znova rovnakým spôsobom dotankuj po prvé cvaknutie.

Následne máš údaj, koľko si dotankoval litrov PHM, a koľko si prešiel za tuto dobu kilometrov.

To bude presnejšie :)

Guest Demonient
Odesláno

Dobře, děkuju za radu a čím by to mohlo být způsobeno? Nějaká konkrétní součástka/součástky? Něco na co mrknout?

Odesláno

Sorry za :xvul ale přijde mi nepodstatné řešit jestli jeho způsob výpočtu spotřeby je více či méně přesný. S tím co popisuje, tak i bez výpočtu musí poznat, že na nádrž ujede míň jak polovinu km co před pár týdny a pro odpověď na jeho dotaz myslím není podstatné jestli mu to žere 13, 15 nebo 17 litrů? Každopádně poradit neumím, tak ještě jednou pardon za off topic.

[upravil dne 8/1/14 11:46 od Milanor]

Guest Demonient
Odesláno

Ano, je to přesně tak jak říká Milanor. Jsem tu sice jen krátce zaregistrovaný a ani neplatím členství, ale místo rady co s tím můžu zatím udělat, co zkontrolovat nebo jestli mi může někdo doporučit nějakýho šikovnýho člověka v Praze a okolí, kterej by si s tim poradil, mi jenom všichni radí jak udělat přesnější výpočet spotřeby. Jasně, já znova vyhodim 1600 Kč jen kvyůli tomu, abych místo cca 15 litrů věděl, že to žere třeba 14,6. Bomba. Jezdim s tim autíčkem už nějakej pátek a vim zcela bezpečně, že to žere 3x tolik co obvykle. :(

[upravil dne 8/1/14 11:57 od Demonient]

[upravil dne 8.1.14 13:10 od MJSytic]

Odesláno

Nemusíš se hned urážet. 90 % podobných příspěvků od nováčků spočívá v tom, že odhadne něco mezi 3/4 a 1/4 nádrže a dělá závěry.

Měření je základem jakýchkoli závěrů, doporučení atd. Ty měřit nechceš, taže si odhaduj dále.

Servisy v Praze a u Prahy jsou vašenda (nebo se jmenuje trnkoš?) a Kly, pp205.

Zkontoluj stav motoru, jestli ti neutíká palivo. A jestli ti teplota motoru do řídící jednotky nehlásí moc studený motor. Taky může přibržďovat kolo. Ostatní závady, čidla, by se ozvaly jako diagnostika. Jestli ti ovšem tyto rady nepřipadají příliš elementární.

[upravil dne 8.1.2014 13:03 od P607Olda]

[upravil dne 8.1.2014 13:04 od P607Olda]

Odesláno

Zeptal jsem se na výpočet, protože se tu už několikrát stalo, že ten dojem vyšší spotřeby byl způsobený neznalostí dlouhodobé spotřeby (představou, že je nízká) a následně po jejím zvýšení (zimní období, starý svíčky, starý-ucpaný vzduchový filtr + těžká noha) se začalo řešit, proč to tak najednou žere, a že to musí být \"rozbité\".

Samozřejmě, že když jsi předtím na nádrž najel 500km a teď jen 250km, tak je něco špatně. A začal bych právě tím filtrem, svíčkama apod. :myslim

EDIT: Jen pro zajímavost. V létě se 406 najedu na nádrž 800km a v zimě jsem rád za 700km. A to jezdím pořád stejně :aut

[upravil dne 8.1.14 13:13 od MJSytic]

Guest Demonient
Odesláno
Nemusíš se hned urážet. 90 % podobných příspěvků od nováčků spočívá v tom, že odhadne něco mezi 3/4 a 1/4 nádrže a dělá závěry.

Měření je základem jakýchkoli závěrů, doporučení atd. Ty měřit nechceš, taže si odhaduj dále.

Servisy v Praze a u Prahy jsou vašenda (nebo se jmenuje trnkoš?) a Kly, pp205.

Zkontoluj stav motoru, jestli ti neutíká palivo. A jestli ti teplota motoru do řídící jednotky nehlásí moc studený motor. Taky může přibržďovat kolo. Ostatní závady, čidla, by se ozvaly jako diagnostika. Jestli ti ovšem tyto rady nepřipadají příliš elementární.

[upravil dne 8.1.2014 13:03 od P607Olda]

[upravil dne 8.1.2014 13:04 od P607Olda]

Neurážím se, konstatuju skutečnost. To že jsem nováček bereš z pohledu fóra, nebo z pohledu toho jak dlouho mám auto?

Měl jsem auto na zvedáku, na první pohled nikde nic neteče, nekape, ale nejsem automechanik. Kola jsem taky zkoušel, když sem měl auto zvedlý, nedrhnou. Ale jak zkontrolovat, co hlásí čidlo teploty vážně netuším.

Co se týče servisů, máš je ozkoušené? Mám s tím totiž nemilou zkušenost.

Jestli ti ovšem tyto odpovědi nepřipadají příliš elementární. :)

Guest Demonient
Odesláno
Zeptal jsem se na výpočet, protože se tu už několikrát stalo, že ten dojem vyšší spotřeby byl způsobený neznalostí dlouhodobé spotřeby (představou, že je nízká) a následně po jejím zvýšení (zimní období, starý svíčky, starý-ucpaný vzduchový filtr + těžká noha) se začalo řešit, proč to tak najednou žere, a že to musí být \"rozbité\".

Samozřejmě, že když jsi předtím na nádrž najel 500km a teď jen 250km, tak je něco špatně. A začal bych právě tím filtrem, svíčkama apod. :myslim

EDIT: Jen pro zajímavost. V létě se 406 najedu na nádrž 800km a v zimě jsem rád za 700km. A to jezdím pořád stejně :aut

[upravil dne 8.1.14 13:13 od MJSytic]

Nene, kdepak, mám auto už 2 roky, minulou zimu jsem s tím jezdil a žralo to jenom o litr až litr a půl více než v létě :) Tohle je podstatně větší žravost. Tak co se teda týče filtrů, nemám problém se zamazat, ale nevím kde to je, nikdy jsem v tom autě nedělal nic většího než dolejvání kapalin...

Odesláno

Trnkoš je prověřený několika členy klubu. PP205 a jeho servis v Klech u Mělníka taktéž ;) Kontrola čidla teploty přes diagnostiku - pár členů jí tu taky má, takže bys s tím hned do servisu nemusel :myslim

A pravidelný servis ti dělali kde, když už máš auto tak dlouho?

[upravil dne 8.1.14 13:26 od MJSytic]

Guest Demonient
Odesláno
Trnkoš je prověřený několika členy klubu. PP205 a jeho servis v Klech u Mělníka taktéž ;) Kontrola čidla teploty přes diagnostiku - pár členů jí tu taky má, takže bys s tím hned do servisu nemusel :myslim

A pravidelný servis ti dělali kde, když už máš auto tak dlouho?

[upravil dne 8.1.14 13:26 od MJSytic]

Heh, já nevim jestli to tu psát. Jmenuje se to tušim nějak S+Š servis, je to V Praze na Žižkově. Po mé zkušenosti, kdy si v servisu řekli 2800 za: výměnu kol (bez vyvážení atp.), výměnu pár žárovek ve světlech a odvzdušnění brzd tam už nikdy nepojedu. Navíc to odvzdušnění provedli tak mizerně, že sem to musel nechat dělat znova a znova za to platit.

Odesláno

Tak pokiaľ neupresníš problém a históriu auta, tak okruh odpovedí na daný \"problém\" môže byť naozaj široký ...

Kolko má auto nabehané ? Začalo ti to robiť z ničoho nič alebo problém sleduješ od nejakej udalosti (servisu auta, natankovanie na inej pumpe, atd atd) ? , kedy malo auto naposledy servis ? (čo bolo v rámci servisu robené ?) auto nijak zvlášť nedymí ?

Proste aj to, že auto bolo na dviháku a nič unikajúce si nenašiel je treba hneď napísať do prvého príspevku a nie aby si tie informácie dávkoval postupne ...

Kamarátovi na 306 tke s 1.4 benzínom robila toto predná lambda sonda na zvodoch výfuku, pc mu neukazova žiadnu chybu motora, auto nijak zvlášť nedymilo a výkonovo išlo normálne, akurát bolo cítit z výfuku väčší pach nespáleného benzínu. Sonda dávala špatné údaje a tak išla stále bohatá zmes ... Po výmene to prestalo. Avšak to vôbec nemusí byť tvoj problém :/

Odesláno
Tak to zkus ještě jednou, od plné do plné - přesně řečeno, minulou \"plnou\" máš poznačenou, takže teď dotankuj doplna a spočti kilometry.

Můj příspěvek - rada - nebyl sarkastický ani zesměšňující.

Ale jestli ti přijde rozumné, jezdit po servisech a vydávat peníze, bez řádného měření, to je tvoje rozhodnutí.

Přijdeš do servisu a co jim řekneš? Žes to měřil po střední čárku? To se zasmějí a možná tě oberou jako minule.

Guest Demonient
Odesláno
Tak pokiaľ neupresníš problém a históriu auta, tak okruh odpovedí na daný \"problém\" môže byť naozaj široký ...

Kolko má auto nabehané ? Začalo ti to robiť z ničoho nič alebo problém sleduješ od nejakej udalosti (servisu auta, natankovanie na inej pumpe, atd atd) ? , kedy malo auto naposledy servis ? (čo bolo v rámci servisu robené ?) auto nijak zvlášť nedymí ?

Proste aj to, že auto bolo na dviháku a nič unikajúce si nenašiel je treba hneď napísať do prvého príspevku a nie aby si tie informácie dávkoval postupne ...

Kamarátovi na 306 tke s 1.4 benzínom robila toto predná lambda sonda na zvodoch výfuku, pc mu neukazova žiadnu chybu motora, auto nijak zvlášť nedymilo a výkonovo išlo normálne, akurát bolo cítit z výfuku väčší pach nespáleného benzínu. Sonda dávala špatné údaje a tak išla stále bohatá zmes ... Po výmene to prestalo. Avšak to vôbec nemusí byť tvoj problém :/

Za to dávkování informací se omlouvám. Ale právě to, co tu ty teď popisuješ, může být můj právě problém. Výkon je stále stejný, ale když přivoním k výfuku po zahřátí motoru, je cítit nespálený benzín. Auto má najeto 176 tis, začalo to dělat zničeho nic, servis to mělo na jaře.

[upravil dne 8/1/14 12:54 od Demonient]

Odesláno

... nespálený benzín... předpokládám, že nejede na tři válce, to bys slyšel, to by byla rampa.

Takže pokud je nespálený benzín, tak to čidlo teploty motoru, anebo lambda. Anebo ještě váha vzduchu, tedy čidlo vzduchu v sání (snad ho tvoje auto taky má).

[upravil dne 8.1.2014 14:03 od P607Olda]

Guest Demonient
Odesláno

Můj příspěvek - rada - nebyl sarkastický ani zesměšňující.

Ale jestli ti přijde rozumné, jezdit po servisech a vydávat peníze, bez řádného měření, to je tvoje rozhodnutí.

Přijdeš do servisu a co jim řekneš? Žes to měřil po střední čárku? To se zasmějí a možná tě oberou jako minule.

Fajn, jsem rád, že se bavíme vážně :) Řeknu, že když jsem natankoval po okraj, mělo auto najeto 176 270 Km. Když jsem vyjezdil polovinu nádrže, měl jsem na tachometru 176 422. Od rozsvícení hladového oka je plná nádrž 45 litrů, tj polovina je cca 22,5 litru, na kterou jsem ujel 152 Km. Jednochými výpočty zjistíš hodnotu cca 15 litrů/100 Km.

Odesláno

Inak napr informácia ako na \"lambda\" sondu z iného fora :)

Citujem :

\"Ak môžem poradiť požičaj si nejaký osciloskop a s ním meraj signál z lambdy.Keď naštartuješ studený motor najneskôr do dvoch minút by sa mala rozbehnúť a dávať signál.Signál na osciloskope by mal kolísať mädzi

200 až 900mV .Nižšie hodnoty od zhruba 200 do 500mV chudobná zmes 600 až 900mV bohatá zmes a okolo 550mV stechiometrická zmes .Lambda sondy majú dosť častú závadu a to že sa po pár minútach zaseknú a dávajú stabilný signál určitej hodnoty bez zmeny a to môže spôsobovať vysokú spotrebu signál od 200 do 500mV alebo nerovnomerný chod motora a nízky výkon 600 až 900mV.Túto závadu ECU nezistí lebo signál z lambda sondy nieje nižší ako 100mV a nieje vyšší ako 1V.Táto závada dokonale zblbne ECU a ten buď neustále obohacuje alebo ochudobňuje znes čo algoritmy dovolia.Voltmetrom sa toto napätie dosť ťažko meria nakoľko treba rýchly voltmeter a to dokážu len drahšie modely a toto meranie môže byť veľmi skreslené.\"

Prípadne iné múdrosti, citujem:

\"Lambda sonda sa da zmerat. Ohm metrom zmeras topne teleso. Voltmetrom zmerac napajanie topneho telesa (niekedy je prerusene vedenie k lambda sonde a sonda aj ked je dobra tak bez napajania je nefunkcna). Osciloskopom zmeras priebeh signalu zo sondy. Mera sa to na stekri ECU so zapojenou sondou. Tato zavada sa neda diagnostikovat ak motor nieje inac v poriadku. Ostatne cleny ovplivnujuce vstrekovanie, emisie a zapalovanie musia byt v poriadku. Je tazko merat priebeh signalu z lambda sondy ak je koli vahe vzduchu alebo snimacu teploty ci vplivom ineho clena bohata zmes.\"

a

\"Ďalej výrobca udáva odporučaný vymenený interval lambda sondy. Po tomto intervale je veľká pravdepodobnosť že lambda dava skreslene údaje. Interval je rôzny zaleží od auta typu a sondy. Zatiaľ najdlhší odporučaný interval výmeny čo som videl bolo 160 000 km\"

[Edited on 8/1/14 14:35 by Lubk0]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...