Ice-man Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Zdravím. Vím že se to tu hoodně řešilo a pročetl jsem spoustu topiků na tomhle fóru, ale nenašel jsem odpověď na moji otázku. Zkoušel někdo z vás rozebrat patku antény ze 406tky? V service boxu je napsáno že mám anténu s předzesilovačem. A když mám neorigo rádio, neměla by se ta anténa napájet zvlášť? Díky. Citovat
koblih69 Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Ano měla. Pokud máš skutečné anténu se zesilovačem musíš jí napájet po kabelu (fantómové napájení) jinak je příjem velmi špatný. Citovat
Ice-man Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 A dá se to nějak poznat pohledem, jestli tam skutečně je? to by ten zesik musel byt opravdu malinkatej. Patka té antény vypadá úplně stejně jako na staré 106tce a 806tce, ty mají akorád delší anténu a v service boxu nic o anténě nepíšou. To fantomový napájení bych klidně vyzkoušel, ale nevím kde to v okolí Písku vůbec sehnat. Citovat
koblih69 Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Pokud je to tahle maličká tak tam zesilovač nebude. Fantómové napájení se dá koupit v Autodílech. Asi bych ho tady i někde našel. Citovat
Lihous Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Nevim jak sedan ale u naseho kombiku je napajeni pomoci kabliku zvlast? Citovat
Ice-man Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Jo je to stejná patice jako u 106tky a 806tky ale je tam nasroubovaná 40cm antena. Citovat
koblih69 Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Nevim jak sedan ale u naseho kombiku je napajeni pomoci kabliku zvlast? Ty máš MUX a to je ta velká anténa umístěná vzadu, že? Citovat
Ice-man Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Takže to asi vypadá, že tu anténu předchozí majitel vyměnil za anténu ze staršího modelu bez zesiku. Citovat
koblih69 Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Jojo to ale nemusí být špatně, pokud bys měl vyloženě špatný signál abych tu našel i předzesilovač, který by se uložil hned pod anténu. Je li signál špatný zkontroluj napřed jeslti má \"spodek\" antény dobrý kontakt na čistý plech střechy, bývá to orezlé. Co máš za rádio? Citovat
Lihous Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 A toto me prislo snad ze sedanu a tam je taky asi napajeni mimo. Citovat
Ice-man Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Měl jsem JVS a teď mám Pioneer, tomu při horším příjmu při jízdě kolísá zvuk, to JVS nedělalo, to hrálo pořád hlasitě ale zase tam byl slyšet přerušovaný šum který Pioneer zeslabí. Stanice se silným signálem hrají dobře pořád, já ale poslouchám rádio Beat a to má v okolí Písku horší signál takže mi to takhle kolísá. V ostatních autech ale hraje dobře. Citovat
Lihous Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Nevim nezkousel jsem to. Je to urcite ze sedana klasika patka jako pasivni + kratky prut A tady je obal kam prijde plosnak ale kam se to davalo nevim nenapadlo me to kam....? Ano nase je MUX. Citovat
koblih69 Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Měl jsem JVS a teď mám Pioneer, tomu při horším příjmu při jízdě kolísá zvuk, to JVS nedělalo, to hrálo pořád hlasitě ale zase tam byl slyšet přerušovaný šum který Pioneer zeslabí. Stanice se silným signálem hrají dobře pořád, já ale poslouchám rádio Beat a to má v okolí Písku horší signál takže mi to takhle kolísá. V ostatních autech ale hraje dobře. Písek je v údolí to je blbý... asi nezbude než to zesílit, nebo nahradit anténou s předzesilovačem. Citovat
Ice-man Odesláno 5. leden 2014 Autor Odesláno 5. leden 2014 Měl jsem JVS a teď mám Pioneer, tomu při horším příjmu při jízdě kolísá zvuk, to JVS nedělalo, to hrálo pořád hlasitě ale zase tam byl slyšet přerušovaný šum který Pioneer zeslabí. Stanice se silným signálem hrají dobře pořád, já ale poslouchám rádio Beat a to má v okolí Písku horší signál takže mi to takhle kolísá. V ostatních autech ale hraje dobře. Písek je v údolí to je blbý... asi nezbude než to zesílit, nebo nahradit anténou s předzesilovačem. Ještě mě napadlo zkusit tam našroubovat dlouhou anténu ze 106tky, tam je dvakrat delsi. Zítra zkusím. Citovat
koblih69 Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Bezpochyby je delší anténa výhodou, ale zkontroluj i tu přizemnění, přístup je snadný před lampičku uprostřed. Citovat
Ice-man Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 Tak jsem vyměnil krátkej prut antény za 80cm prut co se mi válel v garáži a už to krásně hraje. Automatický ladění teď najde o hoodně víc stanic než předtím. Prostě paráda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.