Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 Zadní stěrač neustále stírá

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, potřeboval bych poradit, dneska jsem přišel do garáže, zapnu motor na autě, rožnu světla, jako obvykle strčím do zapalovače koncovku od světel v interiéru a uslyším takové slabší jakoby \"Prsk\" a zapl se zadní stěrač a už nejde zastavit a strírá pořád, cca 1x za 10-12s a přitom je na pravé pačce nastaven na 0 - teda vyplý, takže bych potřeboval radu co s tím, podezření vidím pravděpodobně v pojistce, ale která to je pojistka to vybuc netuším, takže potřebuju radu nejlíp od nekoho kdo se vyzná v pojistách a elektrice u 306 je to 1.4i. Sice jsem na pondělí domluvený s Eleltrikářem, ale radši bych si to opravil sám. Díky za všechyn rady.

P.S. zapalovač funguje normálně, takže tam to není.

Odesláno

Nejsem elktrikář ale taky jsem se trápil se zadním stěračem. Problém bych viděl buď v relé zadního stěrače (je přímo u motorku stěrače) nebo přelámané dráty v přechodce mezi karoserií a zadními dveřmi a následný zkrat.

Odesláno

No to nemám teda moc radost, relé není takový problém vyměnit, ale s kabeláží to bude horší, zítra se na to zkusím podívat a uvidíme. Kdyžtak přeci jen počkám až co mi řekne elektrikář, jeli problém v relé, tak holt zadní stěrač sundám a budu jezdit bez něj, než rele přijde, teďka mezi svátky je to opruz.

Odesláno

Taky možnost, ale tu nechám až jako poslední.

Abych pravdu řekl, tak se mi stejně 306 líbí víc bez zadního stěrače...

Odesláno

Kde najdu ten konektor na to odpojení, nejlíp s fotkou nebo návodem kde se konektor nachází, jestli je to někde v packách pod volantem tak do toho nepolezu a nechám to na mechanikovi.

Guest servisman
Odesláno

Ano ,odpojit konektor ,napsal jsem to jasně .Nedovedu si představit že by jsi sundal raménko a motůrek se stále točil .

Odesláno

To by bylo docela komické. :D

Jinak všem děkuji za rady, konektor se mi povedlo odpojit, byly tam sice dva, takže sem to musel chvíli zkoušet, který to je, ale povedlo se.

Prozatím odpojeno, po svátcích to budu řešit dál, co s tím...

P.S. kolik stojí nové relátko a kdo ho popřípadě objednat ať v servise nemusím platit dph.

Odesláno

To relé nejprve prohlídni, jestli je spečené. Případně ho odšprtni šroubovákem. Měl jsem nedávno podobnou závadu na 406 r.v.99. Nejprve spečené relé a do měsíce totéž, ale kvůli přelámaným kabelům u pantů.

Odesláno

Pokud to je kabelama tak bych se s tím nemazal, mě když blbnul centrál na kufru, tak jsem to ucvaknul v kapotě, v kufru pod čalouněním, dal tam novej kabel a na obou místech spojil čokoládou. Je to teda sedan, nevim jak to má hatchback, jestli je to nějak přístupný.

Odesláno

Zkouknout relé, pokud by to bylo opravdu tím, dej si sem poptávku do inzerce, určitě ho někdo doma najde (já ho taky kupoval přes klub).

U HB jsou kabely tahané střechou, kde jsou v průchodkách. Já jsem je na svém autě taky zkoumal a kabely naprosto OK, tudíž neočekávám, že by to bylo přelámanými kabely. :papa

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...