Patsou Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 Dobrý den všichni příznivci Peugeot clubu, rád bych se na Vás obrátil s mým problémem. Asi před dvěma měsíci jsem se stal hrdým majitelem auta Peugeot 206 1.6 xs. Ještě v bazaru se mnou byl kamarád automechanik, auto jsme pečlivě zkontrolovali, projeli (různé otočky, řazení, prudší zatočení při jízdě atd., prostě věci, které by auto mělo zvládat, než se stane Vaším). Auto mi bylo schváleno a i já byl s jízdními vlastnostmi nadmíru spokojený, takže jsem auto bez delšího váhání koupil. Asi dva, tři týdny jsem se vozil, než jsem narazil na problém. Po přezutí (v \"amatérském\" servisu) na zimní gumy, ale na stejných discích se auto začalo chovat nebezpečně. Začalo si mírně zatáčet při prudším přidání rychlosti (čím víc otáček, tím bylo divočejší) a potom při přeřazení na vyšší rychlostní stupeň sebou auto pokaždé znatelně škublo ze strany na stranu, prostě plavalo. Začal jsem tedy podezírat servisáky, protože do výměny gum bylo auto naprosto v pořádku. Na celou výměnu jsem však dohlížel a nic zvláštního se nestalo. Zkontroloval jsem si tedy, že jsou kola nazuty správně (podle šipek), následně mi je zkontroloval i kamarád mechanik. Kola byla nasazena v pořádku. Zkusil jsem tedy prohodit přední za zadní, ale beze změny. Koupil jsem tedy zimní gumy nové s tím, že ty předešlé byly pravděpodobně vadné. Nové gumy jsem si nechal pro jistotu nazout v jiném servisu a nechal jsem si při jednom rovnou udělat i evidenčku. Snažil jsem se tedy od servisáka vyptat nějaké informace a bylo mi řečeno, že disky, které na autě mám, ač jsou to originál Peugeot disky, pravděpodobně nebudou úplně z mého auta a problém je prý takový, že disk nedoléhá dokonale k deskám na autě a to že způsobuje to zatáčení. Snažil se tam nějakou dobu ty disky natlačit a našroubovat co možná nejpřesněji a je pravda, že to dost pomohlo. Když pustím volant, auto jede rovně, neškube, nezatáčí, ale stále to není úplně perfektní. Občas, skutečně jen vyjímečně, ale přeci, sebou auto lehce trhne při řazení v +/- 4000 otáčkách a v levotočivých zatáčkách, když zatáčím do určitého úhlu, tak je vše v pořádku, ale jakmile tento úhel překročím, najednou volant trošku kopne a auto zatočí víc, než bych chtěl (dělá to pouze v rychlosti 90km/h +). Přeci jen bych měl rád auto v kupě. V době, kdy jsem auto kupoval, skutečně nevykazovalo tyto problémy, které vykazuje dnes. Přesně to, co se teď děje, jsem si zkoušel při \"testovací\" jízdě a auto jelo/zatáčelo bez problémů při všech rychlostních stupních. Tudíž bych Vás chtěl poprosit a zeptat se, zda někdo nemáte podobnou zkušenost a jste ochotni poradit. Nerad bych koupil nové disky a pak zjistil, že byla chyba někde jinde =/ _Silent bloky jsou v pořádku, ramena řízení jsou nově měněná._ Děkuji, Patsou Citovat
banan1987 Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 taketo spravanie mala kedysi davno bratrankova 309. tiez sa nic na nej nerobilo a proste to zacalo z nicoho nic plavat.. no tam bola trochu inak riesena predna naprava. nakoniec stacilo dotiahnut stabilizator ktory mal volu a bolo vsetko OK... a tiez sa to zdalo na zdvihaku ze nema nic volu..zistilo sa to nahodou ze sme skusili dotiahnut skrutky.. Citovat
KingSpade Odesláno 23. prosinec 2013 Odesláno 23. prosinec 2013 Patsou: Být tebou tak si zkusím sehnat od někoho známého nebo rodiny to je fuk, jiné disky. Nebo sundat a podívat se na dosedací plochu. To jestli máš šrouby s rovnou dosedací plochou se asi ptát ani nemusím, nebo? Citovat
Schreek Odesláno 23. prosinec 2013 Odesláno 23. prosinec 2013 Dej foto disků, šroubu a uvidíme Citovat
koblih69 Odesláno 23. prosinec 2013 Odesláno 23. prosinec 2013 Podle mě máš poškozený homokinetický kloub. Je to poměrně nebezpečná závada, snadno se s ním při větší rychlosti vyletí ze silnice. Jak to vypadá když se to v rychlosti kousne na dálnici jsem tady už popisoval, takže nečekat ani chvilku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.