P607Olda Odesláno 11. prosinec 2013 Odesláno 11. prosinec 2013 Jedná se o tyto piny č. 4 a 7, na konektoru, který má klíč nesymetricky. Můžeš si je také prověřit voltmetrem. Rádia různých výrobců a auta různých značek mají tyto piny prohozené. Uvedenou domněnku je potřeba prověřit - zkusit. Je možné, že \"černý odběr\" způsobuje něco jiné, ale statistika praví, že když se vyskytne najednou \"černý odběr\" a neoriginální radio, tak v 95% případů jsou to uvedené piny. 0,02A je i tak hodně, mělo by to být pod 10 mA. Že by to bylo něco jiné? Zapřemýšlej, co je tam neorigo. Citovat
Wext Odesláno 11. prosinec 2013 Autor Odesláno 11. prosinec 2013 Já vím, moje chyba, myslel jsem že to nebude tak složité a tím jsem to posr*l, promiň, příště se už připomenu Nevadilo by Ti teda, mi vysvětlit, jak prohodit ty piny? piny 4 a 7, už vím které to jsou. Asi ti to přijde směšné ale bohužel nevím, co \"lustrovka\" je , tak jestli by ti to nevadilo ? Bohužel nemám ani kamarády s takovými znalostmi tak se za tenhle dotaz už předem omlouvám. [upravil dne 11/12/13 19:22 od Wext] Citovat
P607Olda Odesláno 11. prosinec 2013 Odesláno 11. prosinec 2013 Když jsi vyndal SH, tak to mělo 10 mA? Takže je tudy napájeno ještě dálkové ovládání nebo alarm. Citovat
Wext Odesláno 11. prosinec 2013 Autor Odesláno 11. prosinec 2013 Ano, když jsem vypojil SH mělo to 10mA. A ano, dálkové ovládaní mám taky. Citovat
P607Olda Odesláno 11. prosinec 2013 Odesláno 11. prosinec 2013 Lustrsvorka, neboli lámací svorkovnice viz obr. Vezmeš z ní 2 svorky. Vodiče k uvedeným pinům v autě přerušíš cvikačkami, asi 5 cm od konektoru. Všechny 4 konce odizoluješ asi na 6 mm délky. Vodiče zapojíš do svorek tak, aby procházely a přitom se křížily, t.zn. ten, co vedl původně na 7 povede nyní na 4 a ten, co vedl původně na 4 povede nyní na 7. Potom zkusíš, zda rádio hraje, zda vypíná s klíčkem a zda si pamatuje naladěné stanice i po vypnutí. A potom, jdeš změřit \"černý odběr\". Pokud klesl, byla to příčina, pokud neklesl, tak to ve svorkách zase přepojíš zpět jak to bylo (4 na 4 a 7 na 7), a budeme přemýšlet dál. Před činností si nedávej frťana, nebo něco zku..íš - vlastní zkušenost. Na začátku činnosti prověř voltmetrem, zda jsi opravdu na uvedených svorkách 4 a 7 (jedna má +12V pořád, druhá má +12V po zapnutí klíčku). Omyly se neodpouštějí... [upravil dne 11.12.2013 19:36 od P607Olda] [upravil dne 11.12.2013 19:39 od P607Olda] Citovat
koblih69 Odesláno 11. prosinec 2013 Odesláno 11. prosinec 2013 Clarion mívá obvykle buď na kabelovém svazku možnost tyhle piny přepojit - uprostřed těch kabelů jsou onektory, nebo (pokud je ISO konektor na rádiu) mívá vedle iso konektoru pojistku, která se dá přesadit do jiné poohy. Přehazování přestřižením drátu bych asi nevolil. Né že by to nešlo - čokoláda je sice funkční, ale nepraktická a neprofesionální. Když už tak kabely pěkně spájet a přetáhnout smršťovkou. Nejjednodušší je ale vypíchnou z ISO konektoru ty 2 piny i s kablíkem a nasvaknout je zpět na prohozenou pozici. [upravil dne 11/12/13 19:48 od koblih69] Citovat
Wext Odesláno 11. prosinec 2013 Autor Odesláno 11. prosinec 2013 Oldo: tak to už znám, to je čokoláda jak píše kobliha, ale každý tomu říká jinak Jinak, je to pro mě skvěle pochopitelné, díky ale jestli nevadí, tak bych první zkusil možnost, co popisuje koblih. Koblih69: Zkusil bych první tu tvou metodu, na rádio se teď dívám a pojistka má 2 polohy, tak to chci první zkusit s tou pojistkou. Jak to teda je ? Když ji přesadím, tak to je něco jako kdybych přehodil ty piny ? Jinak pro upřesnění posílám i foto, pojistku mám v poloze NOM a pak tam je ještě poloha VW, tak nevím kterou tam mám mít ale podle nápisu VW jako volkswagen tuším, že tam mám správně tu pojistku ne ? [upravil dne 11/12/13 20:14 od Wext] Citovat
Wext Odesláno 11. prosinec 2013 Autor Odesláno 11. prosinec 2013 Model Clarionu je: DB288RUSB Citovat
koblih69 Odesláno 11. prosinec 2013 Odesláno 11. prosinec 2013 Ano ty pojistka by měla fugovat stejně jako přehození pinů. Citovat
Wext Odesláno 11. prosinec 2013 Autor Odesláno 11. prosinec 2013 Podívej se prosím o pár řádků výš, já tam upravil ještě můj komentář kde jsem to vyfotil, pojistku mám v poloze NOM [upravil dne 11/12/13 20:38 od Wext] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.