Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau hoši, dneska jsem přišel k autu a i po výměně nové baterie jsem po 7 dnech stání, kdy jsem byl pryč nenastartoval. Další den jsem baterii dobyl a změřil multimetrem odběr 0,03 A. Nevím bohužel kolik je normální odběr při stání auta u coupe ale není tohle moc? Poraďte, co bych měl udělat abych zjistil, co žere proud ? Vyndávat pojistky jednu po druhé, nebo je to u coupe častá vada ? Co to nejčastěji může být ? :myslim

[upravil dne 11/12/13 15:17 od Wext]

[upravil dne 11/12/13 20:35 od Wext]

Odesláno

Máš v autě neoriginální radio?

Dálkáč, alarm, nabíječku?

Kam proud teče, se dá měřit v mikrovoltech mezi plusem baterie a pojistkami (pojistky nevyndávat!). Multimetr s automatickou volbou rozsahů - buďto ukáže 12 V, nebo 0,0 uV, anebo nějaký mikrovolt - a to je ten viník.

[upravil dne 6.12.2013 17:42 od P607Olda]

[upravil dne 6.12.2013 17:43 od P607Olda]

Odesláno

Žeby neoriginální rádio :myslim

Nejlápe měřit až po nějakých 10-15min. po zamčení.

Pak jedině ty pojistky,jednu po druhé.

Než to nadatluju :D

[upravil dne 6/12/13 16:46 od Dano406]

Odesláno

Měřil jsem po 2 hodinách od zamčení auta, to vím že musím počkat :) jinak neoriginální rádio tam bohužel mám, je to nějaký clarion, ale zajímavé je že mi to začalo dělat až někdy v posledních 2 měsících :( myslíte, že by to mohlo být ono ? Pak mám ještě dalkáč, ale originální. A kolik má být normální hodnota ? 0,01A ? Jinak se chci ještě zeptat, jak to změřit bez vyndání pojistek, moc to nechápu, kde to mám ten voltmetr připojit ? Omlouvám se za takové otázky ale v elektrice nejsem zrovna zručný :D Ale i tak díky za tip :super

Odesláno

U neorigo radia bývá obvykle přehozené napájení, mezi +12 V z baterie (napájí paměti) a +12V za klíčkem. Na ISO konektoru to jsou piny 4 a 7. Zkus je zaměnit, jednoduše tak, že je přerušíš a pomocí 2 lustrsvorek je překřížíš. Poté by odebíraný proud měl být do 5 mA.

Proč to dříve nedělalo? Možná jsi neměl auto tak dlouho bez nastartování v mrazu, možná baterka nebyla tak stará.

Odesláno

Ok, no, asi to spíš svěřím nějakému odborníkovi, protože v tomhle se nevyznám :( Jinak auto mám stále v garáži :)

Odesláno

Tak jsem se nakonec rozhodnul ,že se to pokusím spravit sám a konečně po dlouhé době jsem se dostal k autu, změřil jsem všechny pojistky a je to pojistka číslo 23-bočník, nevím vůbec co to je ale je tam napsané jen bočník (v manuálu) a navíc tam není napsaná ani jaká pojistka to má být je tam jen napsané SH na té pojistce, a ta to dělá, když ji vypojím, proud je okamžitě 0,01 A a ne obvyklých 0,03 A jak jsem měl. Takže to je určitě ono. Nevíte, co to může být :myslim ? Je to důležité, nebo tu pojistku mám jen vyhodit a nic tam nedávat ? Víz foto:

post-47104-14109634423832_thumb.jpg

Odesláno

Ano svítí mi lampičky při otevření, ale když auto zamknu tak ne a nebo když zavřu dveře, a já to měřil se zavřenými dveřmi , tak nevím, a k čemu to vůbec je ?

Tím, že mi svítí lampičky, tak tím myslím ty ve dveřích, jen pro informaci :)

[upravil dne 8/12/13 19:08 od Wext]

Odesláno
Ano svítí mi lampičky při otevření, ale když auto zamknu tak ne a nebo když zavřu dveře, a já to měřil se zavřenými dveřmi , tak nevím, a k čemu to vůbec je ?

Tím, že mi svítí lampičky, tak tím myslím ty ve dveřích, jen pro informaci :)

[upravil dne 8/12/13 19:08 od Wext]

pokud by ti nešli mikrospínače v zámcích tak by auto nepoznalo jestli máš zavřené nebo otevřené dveře a neuspalo by se ...

jinak svítí ti i u spolujezdce ?

a tuším že SH je přístroják atd..

[upravil dne 8/12/13 19:19 od Dopiťák]

Odesláno

Díval jsem se na ten odkaz a v každém to je stejně, ale jinak než mám v manuálu já, tak nevím, jsou to jiné roky výroby, já to mám jinak, viz. foto, které je víš :) a u pojistky číslo 23 mám napsané bočník, to je vše, nic jiného tam není :myslim

Odesláno

No já mám napsané bočník, u SH ale nevím, jestli to je jen nějaké kricí jméno :D Jinak, když zamknu auto, tak nic nesvítí. Už jsem to zkoušel několikrát a nic nesvítí, když jej zamknu :)

Jinak, když otevřu dveře, tak ano svítí mi dveře i u spolujezdce :)

[upravil dne 8/12/13 19:24 od Wext]

Odesláno

pokud vyndáš SH měl by přestat chodit přístroják ,podsvícení a pár dalších věcí ...když se namísto SH dá tuším 5nebo10A pojistka na pozici nahodu nebo dolů (tam kde je pin) tak by to mělo při každém otočení klíče do kontrolek udělat kontrolu přístrové desky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...