švícko87 Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Ahoj klubáci. Již dlouho mám doma vysílačku Formela a rád bych si jí dal do auta.Vůbec ale netuším,jakou autoanténu k tomu pořídit - chtěl bych \"přísavku\". Tak pokud je někdo v těchto věcech zběhlý a poradil,jakou délku atd....popř.zda se v autě kabel nějak stíní,budu moc rád. Děkuju Citovat
tommm Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Už je to dlouho, co jsem měl CBčko, ale asi hledáš tohle: http://www.elix-shop.cz/store/default.asp?lngDepartmentID=69 nebo http://www.vysilacky.com/788-anteny-cb-magneticke/ Kabel od antény je stíněný koax 50ohm, narozdíl od kabelu pro anténu autorádia, který má 75 ohm. Když koupíš hotovou magnetku, tak bude zakončená několikametrovým kabelem s N konektorem, který máš na vysílačce, takže jen přicvakneš na plech střechy (čím víc doprostřed, tím lépe) zašroubuješ konektor a můžes vysílat. [upravil dne 5/12/13 14:53 od tommm] Citovat
švícko87 Odesláno 5. prosinec 2013 Autor Odesláno 5. prosinec 2013 to punkac : Edisonovi jsem právě napsal, děkuji. to tommm : děkuju,přesně nějaký takový tip jsem očekával Citovat
JimBeem Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Magnetka ideál, těm krátkým bych se vyhl. Ještě by bylo dobré nechat si anténu \"naladit\". Nějaké info najdeš tu: http://www.ocbr.sk/technika/psw/psw-met.htm Už je to taky nějaký ten \"pátek\" co sem to měl... ještě mám někde ve skříni magnetku a Allamtku 296 A ve sklepě se někde povaluje 5/8 anténa To bejvávaly časy.... Citovat
punkac Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Edison do tohoto byl blázen, vím, že antenu na CB na své 406 dozajista měl, snad ti něco poradí Citovat
wooody Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 já bych spíš potřeboval cb sladit musel jí přetahovat a kuli otmu jsem musel kabel zkrátit a tedko mám dosah cca 500 m co slyším Citovat
JimBeem Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 Hmm to budeš mít zprasený PL konektor. Rozdělat a udělat znovu a lépe. Stínění - opletení kabelu aby nebylo na středním vodiči a ten pořádně zapájet, aby nebyl přechoďák. A nemáš polámanej koax? Citovat
wooody Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 no polámanej neni zkusim to rozpájet a předělat a ještě jedna věc, když mám zaplej měnič, tak nemůžu mít zaplou vysílačku, neustále chraptí, dá se to nějak odrušit? nějakým fyltrem třeba na těch přívodních kabelech vysílačka je napojená na kabely zapalovače, ale jiného než používám na měnič Citovat
JimBeem Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 Ono je asi jedno na jaký zapalovač to je napojený, zkusit to odfiltrovat na \"drátech\" možeš, ale tipnul bych to na rušení \"vzduchem\". Připoj si CB na extra baterku, jestli máš možnost a pak zapni měnič a uvidíš... Jo a co na ten měnič říká vůbec autorádio? Citovat
Berkoff Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 Kdyz zkratis kabel, je treba podle toho doladit antenu. Delka kabelu je dulezita. Pokud mas antenu s dratem, jen s dratem, ten se vystrkuje ven a zasouva zpet do civky, tim se ladi. Nebo se i kousek ustipne. Existuje na to merak, ktery das mezi CB stanici a antenu. Citovat
Návštěvník Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 Ano, měřák se jmenuje PSV metr. Kdyby jsi ho scháněl. Citovat
wooody Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 Tak ten kabel na antenu si necham nekde odladit.... tak ale ty zapalovace nejsou na stejny vetvi, menic je na 24v a vysilacka je napojena na zapalovac na 12v. Na baterku nemuzu, ty jsou 24v a radio menic bere v pohode.... i kdyz je z 90% vypli Citovat
kombik Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 http://www.shop3000.cz/product.php?id_product=164 kup si tu PSW metr mas tam navod a ak nevies ako tak pozri semhttp://www.youtube.com/watch?v=v4VLDD9HbZA . Ked kupis magneku antenu ML 145 nebudeš muset ani ladit a budeš dobre vysielat aj prijimat. Sofery na kamionoch su 10 kanale. a ked už ozaj nebudeš si vediet rady tak zajdi sem:http://www.vysilacky-navigace.cz/vysilacky-cb-kategorie-15-0.html . ahoj:o Citovat
Edison Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Tak pozor.. Při správně naladěné ANT nemá délka kabelu vliv jiný, než vlastní útlum. Pokud ANT vyladěna správně není, začne se svod uplatňovat jako impedanční kompenzátor a to se značnými ztrátami. Takže zásadně ladit ANT, nikoli svody. K magnetkám: Nejsem jejich příznivcem. Hned z několika důvodů: 1. Jen málokterá má homologaci pro ptovoz na pozemních komunikacích. Málokterá má uvedenou aspoň maximální rychlost. 3. jejich ladění je opravdu problematické. Jinak antén je vskutku nepřeberné množství, tak sem ani linky ani žádná doporučení nedávám. Včechno má své pro a proti. Najít a vybrat je opravdu z čeho... Za značku lze považovat presidenta, stabo, diamond... [upravil dne 8.12.2013 21:08 od Edison] Citovat
Driver Odesláno 8. prosinec 2013 Odesláno 8. prosinec 2013 Já jsem nakonec skončil u této: ML-145, velký stabilní magnet (vyzkoušeno ve 160 km/h a nespadla), ladit jde také dobře. Už je to taky dlouho co jsem jí naposledy použil na autě Citovat
JimBeem Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 No ta ML-145 bude asi ta stejná co mám v té skříni (musel bych se jít podívat, ale vzhledově to je stejné), ladit jde zasouváním zářiče. A jak sem pochopil má to na kamionu, tak tam už je to na něm, kam to namontuje jestli na zrcátko, nebo střechu. Obojí se dá odmontovat, když se jede někam kde chcou vidět homologaci. Na Osobním autě je pro mě lepší magnet, zhlediska neporušení kastle a problému s následným prodejem třeba. Citovat
wooody Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 tak antenu na střeše mám od výroby, jenom nějakej inteligent dal vysílačku do palubky do kastliku, tak sem si ji přetáhl nahoru k tachografu... magnetku nemůžu, mám plastovou střechu Citovat
Edison Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Já mám držáky na lem víka kufru. Přesijen je to pevnější, než magnet, chvíli na to na STK koukali, ale v poho. A je to taky bez narušení karoserie. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.