Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Napnutí drážkovýho řemene - 1,8 16V

Recommended Posts

Odesláno

Čau, jsem asi slepej, nebo blbej, nebo oboje, ale asi už hodinu hledám schéma, nebo aspoň fotku, jak je na motoru LFY vedenej řemen, ale nic nemůžu najít.

Je tam alternátor, motor, kompresor klimy, servočerpadlo, a dvě kladky.

Nemá někdo? Stačila by i fotka, hlavně když to tam bude vidět.

[upravil dne 4/12/13 13:26 od spyke610]

Odesláno

Super, díky. A s kterou kladkou se tady nastavuje napnutí řemenu? T nebo G? Případně nebyl by i návod?

Odesláno

No, přejdu k věci. Rameno na kterým je ta napínací kladka kmitá, při pohledu z vrchu motoru dopředu a dozadu.

To by mě ani moc netrápilo, trápí mě spíš to, že motor hučí jako elektromobil, když se do toho zaposlouchám, tak je slyšet i to kmitání.

Tak jako tak by to asi kmitat nemělo, a kromě nějakýho vadnýho ložiska mě nenapadá nic jinýho proč by to mohlo tak hučet. Hučí to furt, i když auto stojí, když se auto ohřeje, tak to je trochu tišší, každopádně je to furt moc slyšet.

Je možný že je to rameno jenom povolený, a nebo je úplně v háji a musí se vyměnit? Zkoušel jsem to natočit, ale z videa toho není moc poznat, každopádně pokud by si ho přece jen někdo přál, zítra udělám.

Jo, v autobazaru mi řekli, že po výměně řemenu se to ztišilo, že předtím to hučelo ještě víc, ale co je na tom pravdy, to nevim.

[upravil dne 3/12/13 19:39 od spyke610]

Odesláno

Ok, tak jsem sundal kolo, ten plast u kola, jak jsem se někde dočetl že mám udělat, půl hodiny jsem na to čuměl, a nic nevim. Ani jsem nepochopil jak se tou kladkou povoluje/utahuje řemen.

VKM%2033028.jpg

Odesláno

Jo? To já nevim.

Každopádně, proč se hejbe, a proč motor hučí?

Odesláno

vpredu by mala byt kockata diera ako na orech na racnu.... otocis a uvolnis renem ... preco huci to neviem ale videl som uz nalomemu zlomenu rozsypanu atd :) pravdepodobne bude naprd ta napinacia pruzina vnej takze ked si kupil novy remen automaticky tym ze je novy a kratsi tak je tam mensia vola... dokup kladku a uvidis :)

(toto je amatersky nazor tak to kludne moze byt este nieco ine)

Odesláno

Nojo, ale kupovat kladku která stojí dva litry, když nemám jistotu. Jdou důležitější věci co je potřeba na autě udělat, tohle je sice nepříjemný, ale funguje to :-D

Jsem doufal že to bude jen nějaký ložisko. Předpokládám že když shodim řemen a budu točit všema kladkama rukou, tak asi nic neuslyšim co?

Odesláno

zhod remen aj kladku a jak je v pokrocilom stadiu rozkladu tak to bude nanej poznat, kladky su svine su drahe ale lepsie ako sa ti ma rozpadnut pri 130 desi na dialnici ...

Odesláno

vuli na kladkach (napinaci i te vodici) rukou poznas, budou vysypana loziska, ono se to da s trochou sikovnosti repasovat za par korun, je ale potreba soustruh a nejlepe lis, pak se da opatrne z toho plastu lozisko vylisovat a dat za par korun kvalitni nove (delal jsem uz takhle nekolik tehle kladek), nove pak nejlepe zalepit nejakym prumyslovym lepidlem typu Loctite apod.

Jinak, kdyz hupsne drazkovy remen, tak muze skocit i do rozvodu a to je potom vetsi investice, nez 2000 za kladky, nicmene myslim, ze treba v eshopu u Badisaka bys ty kladky nasel za priznivejsi cenu, pokud bys nezkousel ten repas

Odesláno

Do rozvodů? To se tam dostane jak?

Jo, a když shodim řemen, a nastartuju, nepodělám nic? Údajně se tak dá odhalit špatný ložisko na klice, pokud bude ticho, tak je dobrý.

Odesláno

jednu novou napínací kladku mám a na ceně se můžeme dohodnout ...nechám ji levněji než v eshopech (je mi už k ničemu,auto už nemám)

jinak je značky delphi ..takže kdybys ji potřeboval dej vědět

Odesláno

Uvidím, ještě se k tomu musim dostat, což v tomhle počasí a při krátkejch dnech moc nejde, ale dík, určitě se ozvu.

Zatím teda furt nevim jak sundat ten řemen, jediný co vidim na tej kladce jsou dva imbusy který držej tu kladku, nic víc.

A pokud je tam nějaká silná pružina, nebude pak problém s opětovným nasazením? Jestli se to dá v domácích podmínkách se zrmzlýma prstama a prdelí bez problémů zvládnout :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...