Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Je tu nekdo kdo tomu rozumi? potrebuju porad. Rozhodl jsem se, ze si s pritelkyni k vanocum poridime zrcadlovku. Nejake male zkusenosti uz mam, pujcuju si od kamarada. Vsestrane foceni, akce, auta, jen tak. a nevim, jestli koupit zcela novy, napr ted v electroworldu maj peknou cenu za set. nebo koupit pouzity, ale treba uz vyssi tridu. Pak jakou znacku si vybrat? Kazda ma sve pro a proti. za kazdou radu dekuju..

Odesláno

Ještě bych si tu zrcadlovku rozmyslel, abys mohl fotit všechno tak budeš poptřebovat více objektivů a nacpeš do toho dost peněz. Navíc to všechno budeš tahat s sebou, dost to váží, vyměňovat objektivy za nepříznivého počasí není nic moc ... Ještě to fakt promysli.

Odesláno

jojo, souholasim s BBJ., ja si koupil olympus e520, k tomu pak dokupoval delsi objektiv, blesk, nejaky kravinky, nehradni baterie, nasledne musela prijit brasna, stativ. Ted to vazi dohromady asi 5 kilo a jsem nasranej, kdyz to cely musim tahat do nejakyho kopce, do kteryho funim sam o sobe. Ale je fakt, ze ty fotky za to stoji :D

V dnesni dobe bych asi sel do Nikonu.

Odesláno

Zrcadlovku bych klidně prodal, pokud by vůbec měla ještě nějakou hodnotu. Kupoval jsem ji kdysi na expedici kvůli focení zvěře, tam to má smysl, dneska už ji prakticky nepotřebuju, většinu situací stejně zvládne lepší kompakt (ty 4/3 atd., stojí sice taky hodně, ale aspoň jsou lehčí a člověk toho netahá tolik)

Odesláno

Já fotím se zrcadlem a jestli ti jde o hezčí fotky, tak oželíš ty kila navíc :D. Použitý x nový, těžko říct. Uzávěrky vydrží i 200t. cvaků (já jsem už 3x koupil použitý foťák a zatím bez problémů klap, klap :) ), počet cvaků se u Nikonu dá zjistit, když tam pošleš neupravenou fotku v JPEG a z toho to vyčte, nevím jak u Canonu. Na druhou stranu dnešní kompakty jsou někde jinde, jaký máš rozpočet? Dobrý základ od Nikonu je set s objektivem 18-105mm, světelnost je horší, ale jinak celkem kvalitní základní sklo, široké využití od krajiny po nějaké detaily, pak si můžeš dokoupit lehký objektiv 35mm (s širším úhlem záběru) nebo 50mm, oba dva jsou se světelností 1.8 což je hodně solidní ;), podle toho, jaké tělo bys měl, tak se odvíjí cena těchto objektivů, protože se prodávají ve víc verzích, u levnější těl byl problém, že sis musel koupit tu nejvyšší řadu AF-S, nové stojí okolo 4500 Kč, já používám Nikon D300s a ten umožňuje používání i starších modelů a třeba Nikkor 50mm 1.8 AF-D se dá běžně nový koupit za 3500Kč (použité i za 2000).

Odesláno

co takhle jit do NEXu od sony, je to takova \"kompaktni zrcadlovka\" s moznosti vymeny objektivu, ma to APS-C snimac, takze na to nasadis vsechny objektivy na tuto velikost snimace. otazkou je samozrejme co chces fotit, jak casto fotit, kolik do toho nasypat? Pac ceny zrcadlovek padaji, tak to kazdy kupuje ale kdyz to pak vidim, tak by jim stacily ty kompakty, ono po case clovek zjisti ze zrcadlovka nema az takove vsestranne vyuziti a mit neco mensiho se hodi, tohle mi prijde jako dobry univerzal.

Jinak co se hlavni otazky tyce, do tela bych sel asi noveho (pocet snimku se da resetnout a pak nevis kolik to ma nacvakano, nevim jak ktery model to resetnuti umi skryt) a objektiv klidne bazarovy, dobre se kupuje od starych dedu, koupi si slusny sklo, moc s tim nenafoti, staraji se o to a pak to slusne prodaji :), mam treba pres dvacet let starou minoltu 50/1,7 a ostry je to jak britva. Jestli se tomu opravdu chces venovat, tak hned bych kupoval skla, ktera se ti budou hodit, kdyz koupis nejaky prumerny ultrazoom, tak casem zjistis, ze ti to nevyhovuje, spatna svetelnost, ostry jen v urcitem rozmezi, takze hned bych kupoval presne sklo s parametrama podle toho co s tim budes fotit.

Jinak podle me fotku dela tak z 30% telo a z 70% sklo (samozrejme ze 100% je to hlavne o kompozici, kterou vytvari fotograf :D ), takze podle toho bych volil financni rozdeleni, ty tela fotaku jsou vesmes napric znackami stejne, kvalita je slusna uz za dobrou nizkou cenu, ty drazsi maji vice funkci a ovladacich moznosti, ale potom velky rozdil je poznat prave mezi objektivy.

[upravil dne 30/11/13 09:51 od petrb123]

Odesláno

Mě u Nexu vadilo že nemá hledáček a chyběli mě tlačírtka pro přímou změnu i otočný volič, takže jsem ho prodal a koupil Nikon D510 + objektiv 18-105, je to nejlepší setový objektiv v zakladu a na běžný focení naprosto stačí jak kvalitou tak rozsahem

Odesláno

jasny nekomu vyhovuje klasicke telo (taky jsem ze sony a200 presel na poloprofi a700 jak kvuli velikosti, tak hlavne vetsiho poctu ovladacich tlacitek), ale nekomu by mohla stacit tahle mensi kompaktni verze, ktera si s kvalitou obrazu nezada s normal zrcadlovkou, ale vystaci lepe s mensimi naroky na obsluznost zarizeni, obcas si rikam proc se kvuli normalnimu foceni taham s tezkym kramem, kdyz by mi stacil nejaky slusnejsi lepsi kompakt. hold zavisi to na tom, co s tim tazatel bude chtit nejcasteji fotit :)

Odesláno

Pravě to chce mít ještě kompakt za par stovek a na takový ty akce v hospodě a pod to stačí. Jinak co se týče tech malých Bezzrcadlovek tak NEX od sony je fakt asi to nejlepší co se dá v tyhle skupině koupit, jendak ma plnohodnotnej zrcadlovkovej snimač, ne zmenšený jako ostatní. A pak ta kvalita fotek i s tím zakladním objektivem je naprosto perfektní, takže klidně směle do něj, jen tak cena u třeba NEX 6 a NEX 7 je masakr. Ja měl NEX 5 ale myslim že stejnou službu by udělala i levnější NEX 3, jen je plastová

Odesláno

tak jak tak zrcadlovka je proste jina liga.I s nejprostsim objektivem je vysledek jiny nez s vetsinou kompaktu.

Mam za 4 roky uz asi treti.Vsechny bazarove a Canon.

Da se to poridit za velmi slusnou cenu ale taky za hodne penez zalezi jak moc te to chyti.Vaha je vetsi to ano,nekdy mi to stve ale aspon pro me to za tu namahu stoji.

Fotim ale i na mobil(Samsung galaxy Note 3).

Ale urcite bych se zamyslel kde s tim budes chtit fotit a jak casto.Bezzrcadlovky se daji koupit take za slusnou cenu mirne pouzite a vysledek je fajn.

Jinak samozrejme ze i kompakt muze stacit ale vem si ze fotku ze zrcadlovky od fotky z kompaktu poznas....vysledek proste nebude stejnej.

Odesláno

krom toho ze lidi pak stejne foti na A a nemaji ani prehled o zakladnich pravidlach kompozice je asi na jinou diskuzi.

jeste bych poradil neco ohledne financnich vydajich, na trhu mame asi takovou ctverku s cim by se dalo pocitat : Nikon, Canon, Sony, Pentax. olympus se svym 4:3 snimacem tak nejak stoji bokem, tam ma asi vyznam jit pokud pro to mas prislusenstvi. Co jsem tak casem pochytil, tak zatimco investice do tela Canon, Nikon je ponekud nakladnejsi nez u Sony, tak posleze prislusenstvi byva az tak za polovinu oproti Sony, docela jsem plakal, kdyz za batterygrip jsem daval dvojnasobek toho, co kamos na D90ku, ale ve vysledku bych rekl ze se to tak nejak vyrovna, cena objektivu byva stejna, jen na Nikon Canon byva vice univerzalnich komponent, Sony ma treba vlastni sanky pro blesk. Ja tim ze jsem zacal na sony, tak jsem dale i pokracoval, nemelo cenu rozprodat vybavu a skla a jit treba do Nikonu. Taky u Sony jsem nove objektivy volil spise od vyrobcu tretich stran:Tamron, Sigma, jelikoz kvalitni objektivy Sony stoji hodne, To nikon s nikorrem a canon se svymi objektivy ma sirokou paletu za slusnou cenu a da se vybirat, proto tolik majitele techto tel nechodi do mimoznackovych skel

abych trochu prihral polivcicku pro sony: rychle ostri, porovnavali jsme s nikonem, no ale uz je to nejaky ten patek, nevim jak ted ty novy alfy na tom jsou, ale co snad maji porad je stabilizace obrazu na cipu, takze odpada nutnost kupovat drahe objektivy se stabilizaci

[upravil dne 30/11/13 18:11 od petrb123]

Odesláno

Já jsem před 2 měsíci koupil canon eos 1100d se setovým objektivem bez stabilizace.Jsem nad míru spokojený .Je to nejlevnější zrcadlovka co se snad prodává a i ten objektiv je nevětší šrot,ale i tak umí udělat nádherné fotky a hlavně rychle a o to mi šlo,protože než můj starý foťák zaostřil děcka byly pryč.

[upravil dne 30/11/13 18:53 od Davidf]

Odesláno

Ja mam dva roky NEX C3 se setakem a dostacuje naprosto... Hodne univerzalni objektiv. Fotim hlavne portrety nebo statické věci ( hrady, auta) .

Jsem MAXIMALNE spokojeny...

Take doporucim NEX kvuli APS-C snimaci, velikosti tela, rychlosti a super výstupu...

Odesláno

záleží na tom, či sa chceš foteniu venovať len ako amatér, sem-tam niečo vyfotiť, alebo či máš o fotenie vážny záujem, Ak áno, určite k tomu potrebuješ aj kvalitný objektív, ktorý nie je lacný. a nie jeden, ale viac s rôznymi ohniskami. Ak len ako príležitostný amatér, tak na trhu je veľa kvalitných foťákov, napríklad Canon G12, ktorý ti plne nahrdí aj zrkadlovku. A záleží, čo chceš fotiť, či šport alebo krajinku, portréty a pod. Ja osobne fotím na zrkadlo cca 8 rokov, prešiel som od menej kvalitných až po kvalitný stroj, ale všetko je to hlavne o peniazoch a vzťahu k foteniu.

[upravil dne 1.12.2013 17:17 od PaloLM]

[upravil dne 1.12.2013 18:21 od PaloLM]

Odesláno

Pokud se tím nechceš živit, tak se nejdřív smiř s tím, že do toho nacpeš hodně peněz... co se týká příslušenství a cen, Tak Nikon a Canon jsou dražší na pořízení, nicméně možností např. druhovýroby jsou daleko lepší.. doporučil bych ti bazarový Nikon D90 plus sklo 18-105, vyzkoušíš, uvidíš :-)

Odesláno

takze se omlouvam, ze jsem se dyl neozval, nebyl cas. rozmer a vahu neresim. pujcuji si fotak od kamarada a proste me to bavi. nechci fotit na profiurovni nebo proste zivit se tim nechci. budu to mit jako konicek. Jinak nejaky maly znalosti uz mam, ale bez fotaku se dal blbe uci a porad si to pujcovat je blbost. rozpocet zatim mam plus minus 10. popravde zatim v teto cenove relaci me zaujmul nikon 3200 s dvouma objektivama a to 18-55 III a 55 -200. Timto bych asi chtel zacinat. ja si zase rikam, ze kdyz kupuju takto drahou vec, jestli neni dobre mit na to tu zaruku. Ale pokud nekdo vi o nekom, kdo prodava kvalitni fotoaparat, kde budu mit jistotu, ze bude fungovat, tak se toho nebojim,ale aukro a bazos, to ne, tomu neverim.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...