Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Koupě Peugeot 206,207,307 1.4 HDI

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

chtěl bych se poradit. Chci si koupit něco na dojíždění do práce a při výberu maloobjemových naťáků mi zůstala volba jen u Peugeota. Pročítal jsem zdejší fórum, ale ještě bych se chtěl poradit.

Auto bude používáno hlavně na cestu do práce 44 Km/den. Celkový nájezd za rok do 15 tis.

Chci 3 dvéř, mlhovky, okna v el., zrcátka v el., klimu, pal. PC, rádio na MP3. rok výroby od 2005, max cena 99 tis.

Jde mi hlavně o spotřebu a provozní náklady.

Co jsem tak četl. 206 je prý ohledně spolehlivosti ok, ale většinou není s pal PC(ten jde dodělat), ale jak je to se zabudováním rádia. Lze tam dát RD4 mp3?

207 - jak je to s poruchovostí nevím, většinou už je s pal. PC a koukal jsem na rádio a většinou tam je RD4, takže výměna za RD4 mp3 by neměl být problém, ne? Ukazují se pak na displeji ID3 tagy?

307 - líbila by se mi nejvíc, ale co jsem četl, tak je prý docela poruchová. Hlavně elektrika zlobí. Také čekám, že spotřeba už nebude tak hezká jako u dvojkové řady.

Do čeho by ste šli vy?

Odesláno

Šel bych do toho, co seženeš v dobrém stavu a s dobrou historií. 206 je dost malá, ale stačí, 307 je větší puclík. Dokonce ani na typu motoru bych netrval, když to bude v hezkém stavu. I když, 1,4 HDi sis vyhlídl dobře.

3-dveřák bych nebral ani zadarmo:

- při zapínání pásů se musíš vykroutit

- dospělé dozadu je martyrium, např. vézt kolegy do práce, anebo prarodiče.

3-dveřák bude znatelně levnější než 5-dveřák.

Jak každému radím: nahoď udičku u nejbližšího zastoupení Peugeot na auto z protiúčtu, po prvním majiteli. Do bazarů ani nechoď.

[upravil dne 29.11.2013 10:07 od P607Olda]

Odesláno

Ještě jsem zapoměl. Jak jsou u Peugeota airbagy? Když má auto 4,6 a 8. Kde jsou? Chtěl bych mít boční.

P607Olda: jo díky. Nikoho vozit neplánuju. Jezdím většinou sám, vyjímečně se spolujezdcem. Na normální ježdění mám kombíka. Tohle bude náhrada Favorita na LPG. Prostě na popojížďky po okolí za málo peněz.

Odesláno

je to přesně jak píše P607Olda - měl jsem 3 dvířko 106, ted 3 dvířko 206 a je to prostě dvoumístný auto. Ale o to mi právě šlo, aspoň z práce nepovezu víc jak jednoho kolegu :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...