Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To prask neznamenalo zvuk. Proste motor stratil ťah a keď som pozrel na otáčkomer zistil som že vlastne motor zhasol. Chybovů hlásšku vypísalo takúto. DEPOLLUTION SYSTEM FAULTY. Niečo som tu na fóre našiel a podľa toho dedukujem ERG. Len som chcel vedieť či niekto k tomu nemá niečo bližšie.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Takže, keďže som doteraz nemal vážnejšie problémy s autom, do servisu som sa dostavil až teraz. A tu je výsledok. Vraj je to vadný plynový pedál. V servise mi tvrdili že to im vyskočilo na diagnostike. Chvíľu si s tým nevedeli rady a potom vraj upravili kabeláž a keď ani to nepomohlo na 100% tak tam vraj prehodili plynový pedál z iného auta ktoré mali vtedy u nich. Vraj sa chyba odstránila a dala sa už aj vymazať cez dia. Takže konečný verdikt je že musím vymeniť plynový pedál. Cca 190€. Čo si o tom myslíte?

Odesláno

mi to taky vyskočilo. myslim ze po 5* nastartování to zmyzi a hotovo. já co ted jezdím Brno - Praha, tak rok a půl od toho co se to zobrazilo vůbec nic. řekl bych že je potřeba regenerace filtru pev. částic. což jde pomocí diagnostiky nebo když se jede dýl a dál.. teda aspon to jsem slyšel :-)

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak sa podelím aj ja chalani...tiež mi to robí...najskôr mi mechanik na základe hlášky s dia vymenil nejaké dva senzory kdesi pri rozvodoch už neviem presne..ale majú pracovať ako pár a navzájom sa ovplyvňujú alebo tak čosi..a nešli...po výmene asi mesiac bez jediného problému..a teraz zase...všimol som si že je to po dlhšej trase(no "dlhšej" cca 100 km) keď je motor zohriaty...robí mi to po vyradení do neutrálu napríklad keď dochádzam ku križovatke alebo tak...na voľnobeh mi začnú otáčky divoko poskakovať..v rozpätí od 650 do 900..ako by sa niekto hral s plynom...niekedy to po chviľke ustane a niekedy po poskočení otáčok motor zhasne...po naštartovaní kontrolka motora, depollution system faulty hláška a nudzák..občas sa objaví aj štipľavý biely dym, buďto spod celého auta alebo s oblasti motora..((nedávno bol repas turba a mechanik si všimol jemny presak oleja z prívodu oleja k turbu je teoreticky možné že z času na čas niečo kvapne na výfuk a preto ten dym..na mierke oleja pokles nieje tak to nebude veľa mám dohodnuté pretesnenie v každom prípade...))..tak som sa chcel spýtať či to vidíte skôr na elektronický problém relátka kábliky atd. čo by tým teplom mohlo byť aj že sa niekde uvoľní nejaký kontakt alebo pod., alebo skôr niečo s dodávkou paliva...odkedy som dostal auto do ruky filtre oleje sa starostlivo menia..palivový nemá ešte ani rok..teda ani interval výmeny oleja...toľko som nenajazdil a rok ešte neubehol....veľa ľudí tu písalo zhasínanie motora..ale nejak som nenašiel prípad podobný môjmu. ďakujem za každý nápad...

Odesláno

mě to dělal vadnej regulátor tlaku nafty na čerpadle, přesnej problém - motor občas houpal s otáčkama, z ničeho nic když se to nejméně hodilo tak nouzák. Na origo Peugeot dia mi zjistili vysoký tlak na rampě. Po vyměnění regulátoru je zatím klid.

Odesláno (upraveno)

autocross:tiež som to bral za jednu z možností tak som auto prebehol spravil som cca 50 km, trošku dialnice a rýchlost.cesty, otáčky tak od 2500 hore poväčšinou...nad 3000 som ich nedostal..ku koncu stále v nudzáku ale v nižších otáčkach bolo trošku cítiť reakciu na zošliapnutie plynu...tak uvidíme... :myslim  :)

daniel 1997: asi dám pozrieť palivový systém a všetko okolo toho plus možno elektrika,..aj tak, vstreky som sa chystal skontrolovať/čistiť tak už jednou cestou všetko... :super

Upraveno uživatelem JohnHEWITT

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...