Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Lozím po netu a zkoumám co by kde by ;)

Narazil jsem na airbank, mám jednu půjčky od GE a tak si říkám, že to dám do toho jejich přepočítavače na převod půjček.

Nyní mám splátku 1180Kč a zbývá mi ještě 30měs = 30x1180 = 35.400Kč

Poplatky za vedení ani za účet neplatím žádný...

Nechápu na čem to mají postavený, když mi nabízí úsporu :myslim:myslim

Vyšlo mi, že po převedení bych měl u nich platit 28 x 1164Kč = 32592Kč...

Pokud by mě třeba zbavili poplatků a nechali si je nějak částečně zaplatit tak to chápu, ale takhle :myslim:myslim:myslim

Ptám se na to jen ze zvědavosti, jestli někdo nemá přehled, podotýkám, nevrtal jsem se v tom až do morku kosti...

Pokud by to tak, ale opravdu bylo (což se mi nezdá) asi by to tam převáděl každý :D:D

Dá se upravit i počet splátek, a já podle jejich kalk. bych to klidně převedl jen na 6měsíců 6x4955Kč = 29.730Kč a měl za půl roku klid. Jen mi nejde do hlavy co ten rozdíl oproti původním 35.400Kč...což je skoro 6.000Kč :myslim:myslim

Snad jsem to napsal srozumitelně? :D:D

Odesláno

celé je to o tzv. p.a. a RPSN. To jsou dvě zásadní věci. Airbank ho má nižší než GE.V tom je asi celá záhada.A fakt to tak je ,u Airbank to mám odzkoušené.

Odesláno

Přesně nevím, na co se ptáš, mají to o trochu levnější, proč by ne. A těch 6000 Kč, vždyť to platíš mnohem kratší dobu a rychleji si snížíš jistinu, ze které se počítají úroky. Předpokládám, že RPSN je stejné při jakékoliv délce splácení.

Odesláno

No asi to úplně nechápu jak to funguje. :D

Myslel jsem že těch 30x 1180 co mám teď ještě platit prostě zaplatit musím...i kdybych jim to chtěl dát najednou, tak že bych to musel zaplatit takhle??

Nebo když se to doplácí najednou tak se to o něco ponižuje?

Odesláno

V GE máš 100pro smluvní pokutu, ty kur.. bankovní to takto praktikují.Tudíž, když to jednorázově doplatíš,tak na tom 100pro proděláš.

Odesláno

Jasně to chápu, ale pořád prostě nechápu tu pointu...

Něco jsem s nimi podepsal k něčemu jsem se uvázal...

No a teď mi chybí těch 30x....

No a převedení si myslím, že je to, že to airbank zaplatí u GE za mě a já to doplatím jim...

No a přece GE snad bude chtít přesně těch 30x ... a nechá jak po mě pak air může chtít byť jen o korunu míň...???

Odesláno

peníze ti Air převede na tvůj účeta ty to sám doplatíš.To co zde popisuješ,tomu se dnes říká finanční gramotnost.představ si,půjčil jsi si třeba 100000,- na 15%,z toho ti vypočítají splátky.Když si těch 100000,- půjčíš jinde za 9,8% tak ty splátky na stejnou dobu budou nižšší a v tom šetříš.Je to hodně zjednodušeně.Kapiš to.Hlavně si ohlídej,kolik bude smluvní pokuta u GE.Opačně by ti měli odúročit ten počet splátek,které u GE nevyužiješ.

Odesláno

Minulý týden jsem převedl úvěr (jistina 110000) od Cetelemu k Airbank :P

Odesláno

zbyvá mi u Cetelem doplatit 33 splátek po 4253,- Airbank mi nabízí 29 splátek po 4298,- za doplacení stejné jistiny. tedy ušetřím koooolik?

Odesláno

búúú ti zřídí pouze k účelu splácet úvěr... nemusíš tam tedy před schválením mít búúú

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...