venomcz Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Zdravím pánové , mám na Vás dotaz. Sháním tepluvzodrné rukavice . Pracuju s pájecími stroji , kde je vana co obsahuje 400 kg horkého cínu ( když beru v potaz bezolovnatý cín , který má teplotu tání cca 232°C tak jsou jeho teploty okolo 260 °C ) Takže hledám rukavice co zvládnou tuto klidně i vyšší teplotu . Kontaktní čas hraje velkou roli , někdy ty nažhavené kusy nerezi co v cínu jsou , držím dlouho . Cena nehraje roli . Má někdo zkušenosti poradí mi ? něco jsem našel na netu ale nemám s takovýma rukavice zkušenosti. http://www.p-lab.cz/katalog.pl?akce=polozka&id=3640&sekce=111&from=obsah zde jsem našel nějáké ale např ty první jsou negramotné a ty kevlarové nevím nevím [upravil dne 27/11/13 12:59 od venomcz] Citovat
venomcz Odesláno 27. listopad 2013 Autor Odesláno 27. listopad 2013 Prosím lock , nakonec jsem vyzkoušel Crusader Flex 42-474 rukavice a stačí mi , ) Citovat
Hafity Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Jen tak pro zajímavost: co přesně děláš? Teda popiš tvou profesi (pokud jsi ochoten). Díky! Citovat
venomcz Odesláno 28. listopad 2013 Autor Odesláno 28. listopad 2013 Jsem servisní technik se zaměřením na pájecí stroje ( Vlny,horko vzdušné , páry , selektivní apod ) , na pájecí roboty , na drobné opravy pájecích stanic,odsávaček apod .. s tím je spojeno hromadu dalších věcí. Ve firmách jako je Magneti marelli , continental ( dříve siemens ) , TRCZ ( Tokai Rika - Toyota ) , Honeywell , Tyco apod a brečím když vidím jak se vyrábí řídící jednotky apod. elektronika do naších aut když vidím ty invidua u těch strojů Citovat
Hafity Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Díky za odpověď! Trochu mne zarazily ty \"nažhavené kusy nerezu v cínu\".... Citovat
punkac Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 taky jsem si představoval odpich vysoké pece z cínu Citovat
venomcz Odesláno 28. listopad 2013 Autor Odesláno 28. listopad 2013 pro inspiraci pánové když se to jednou za rok - dva čistí kompletně ta vana , vytahuje se vše z žhavého cínu ( za studena to přece nejde ) a není to příjemné to držet nad tím než cín steče . Ještě když teď ti výpalníci z EU zavedli Lead free / pájení bez olova / to je hrůza.. teplota je cca o 30°C vyšší , hůůůůř se s tím pájí , je dražší , leptá vše co se podře nebo není z nerezi , teflonu ... Hrůza děs .. Citovat
venomcz Odesláno 28. listopad 2013 Autor Odesláno 28. listopad 2013 bylo mi nabídnuto dělat buď rentgeny pro strojírenský průmysl nebo pájení . Řekl jsem si , že když udělám chybu u pájení , tak se akorát popálím :-D Takže dělám dva roky toto . Moje první práce hned po škole a baví mě to . Navíc mě ta práce hodně dala informací o elektrotechnice a průmyslu jako takovém . Většina firem se zaměřuje na automotive a když tam vidíte novou elektroniku do vše možných značek aut a typů , které se ještě nevyrábí , je to sranda :-D Když jezdím do takových firem tak si říkám sakra, co vše v peugeotu od nich mám ? Např Bosch teď nedávno nebo Brisk . Citovat
punkac Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Mám to podobný, akorát bych využil dar přítele Roentgena, jsem spíše přes detekování vad ve svaru Taky tu mám prototypy výfuků aut, které půjdou do oběhu až příští rok. Je vidět že krize nikdy nebyla, povětšinou je to na nějaký osmiválce Foto bohužel nemohu dávat, mám svou práci rád Citovat
Gabriel 307 Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 taky máme v práci rukavice cca do 800°C podobné co ti stačí bych asi rychle propálil ale člověk v rukách pak nemá cit edit: jedny mám http://www.cerva.com/katalog/produkty/01150004-scaup-al a pak jsou ještě na větší teplo musím se podívat na označení v práci edit2: ke grilu jsem si koupil http://www.cerva.com/katalog/produkty/01160001-ovenbird-27 [upravil dne 28/11/13 11:49 od Gabriel 307] Citovat
venomcz Odesláno 28. listopad 2013 Autor Odesláno 28. listopad 2013 Když chytáš v práci nerva , kup si rukavice značky červa :-D Ty co mám mi stačí , já jsem poctivý mě to nepálí O:) Jojo , taky nesmíme nic vynášet z firmy , dohoda o mlčenlivosti pod pokutou 2 miliónů na hlavu apod :-D Citovat
Hafity Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 Venomcz: no vida, jak se nám to tu rozjelo, a tos to chtěl locknout.... Citovat
venomcz Odesláno 30. listopad 2013 Autor Odesláno 30. listopad 2013 Ja se vždycky rozkecam a je mi jedno o cem Ja jen at to tu není zapraskane otázkám Citovat
Péťa Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Já nechápu, proč Ti ty rukavice normálně nekoupí zaměstnavatel. Musí mít dlouholeté zkušenosti Nebo ne? Citovat
venomcz Odesláno 2. prosinec 2013 Autor Odesláno 2. prosinec 2013 řekl mi kup si jaké chceš a budou ti vyhovovat . Každému vyhovují různé rukavice :-) on mi je zaplatí a já si je vyberu a tak se stalo ) pro mě i pro něho to je lepší . On nemusí řešit kraviny , kdyby tak měl za ním každý přijít...a já si vyberu co já chci :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.