Guest Džůny Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Mám dva dotazy v jednom. Dnes ve tmě jsem si všiml, že když zapnu klíček do první polohy, problikne krátce pravé přední světlo. Levé ne. Spínačka už má asi dost za sebou. Přepínání klíčem jde velmi snadno (\"máslo\") žádné pěkné vymezené polohy jako na naší 306. Dost mi to vadí. Jak je na 406 poskládaná spínačka, dá se sehnat a vyměnit jen část, nebo bych to musel měnit komplet i se zámkama a klíčema? A hlavně, může to způsobovat to probliknutí? Díky za info. Citovat
Bendy_- Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 ahoj, probliknutí netušim, ale vše je možné. Spínačka, mě odešla \"asi\" jen el. část, když jsem otáčel klíčkem tak se někdy kontrolky rozsvítili někdy ne, musel jsem startovat třeba na 5x než se to chytlo. Vyměnil jsem el. část a přestalo to. Odstrojíš si spodek pod volantem a na spínačce je ze spoda \"pojistka\", když sí dáš klíč do polohy mezi 1 a 2 tak jí vytáhneš, poté ti půjde povytáhnout mechanická čast. Strčíš novou, elektrickou cvakneš na to zpět starou mechanickou, dáš pojístku a je to. Doma jsem to rozebíral a skládal asi hoďku a nevěděl jak na to. V autě mi to pak zabralo asi 2 než se mi povedlo složit mechanickou s elektrickou částí. Citovat
Guest Džůny Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Díky. To asi budu muset vyměnit celou, co. Je nějaká možnost zachovat zámky a klíče při výměně spínačky, nebo mám smůlu? Citovat
Bendy_- Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 No na to probliknutí ti mechanická určitě nepomůže, vetšinou odchází el. část, ale to probliknutí asi spínačkou nebude. Citovat
Guest Džůny Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 To je jasné že nepomůže. Ale kdyby po výměně byly polohy klíčku lépe vymezené, tak by mi to za tu práci stálo (nemáte náhodou někdo spínačku s OK mechanickou částí k prodeji? ). Myslíš, že to probliknutí nebude el. částí spínačky? Vůbec netuším jak to zjistit / proměřit. Ještě mě napadla páčka světel; mohl bych ji zkusit odpojit, jestli bude po zapnutí zapalování změna. Citovat
Bendy_- Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Tu páčku zkus odpojit. Řekl bych, že o to vymezení polohy se stará ta el. část, ta mechanická jí jenom přepíná teda aspoň myslim, musel bych zítra ozkoušet. Kdyby si chtěl, tak mám, el. část i mechanickou část se zámkem na kufr, do obou dveří i do kastlíku. Citovat
P607Olda Odesláno 28. listopad 2013 Odesláno 28. listopad 2013 Telefonovat: Na vrakáči zjistit, kolik by stála komplet mechanická i elektrická část (mám podezření, že obě mají vadu) U klíčaře zjistit, zda by to přeskládal na tvůj klíč. Gasta-Čoupek mi minulý týden nechtěli přeskládat klíč na Ducato, Drápal+Novák ho přeskládali, za 360 Kč. To probliknutí je docela divné, dělá to i když máš světla vypnutá? Nemáš tam denní svícení? Citovat
Guest Džůny Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 Bendy: SZ P607Olda: Proč myslíš, že mají obě části vadu, prosím? Klíčaře se u nás zeptám, máme u nás šikovného. Probliknutí dělá pouze když jsou světla vypnutá. Denní svícení nemám, mám jen automatické rozsvícení světel po startu (vyměnil jsem bočníky pod volantem za relátka). Citovat
P607Olda Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Mechanická část: psal jsi, že jde moc lehko, polohy nejsou aretované. Elektrická část: probliknutí. Začal bych tím, že bych zpět vyměnil relátka za bočníky (i když moc nechápu, jak je to udělané, relátka ano, ale co jsou to \"bočníky\")? Jestli to souvisí s dodatečnou úpravou. A když bliká jen pravé, tak proč?? Jestli nějak lepí to relé, nebo co se děje. Citovat
Guest Džůny Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Bočníky jsou takové větší propojky, plech v plastu ve tvaru relátka na spojení kontaktů. Více tento návod: http://www.peugeot-club.com/index.php?co=novinky/clanek.php&id=299 Stydím se, že mě to nenapadlo dříve; mohlo by to mít na svědomí špatné relátko, že ano? Vrátím tam bočníky a uvidím. Předpokládám, že aretaci poloh má tedy na starosti mechanická část spínačky? To bude problém, sehnat jen tuto část na opravu. Všude se prodává pouze komplet se zámky. [upravil dne 30/11/13 11:44 od Džůny] Citovat
Devils-night Odesláno 30. listopad 2013 Odesláno 30. listopad 2013 Džůny: právě že aretaci poloh ma na starost elektricka cast,tam sou pruzinky atd. pripadne bych mel mit na old model spinacku i pripadne el.cast , nebo sadu zamku, urco se tam neco najde. Citovat
mmartinkovic Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Mozno na strankach autokluc.sk je aj moznost kupit spinacku ale len na 405. pripadne 307. Teoreticky by bola moznost to prehodit len na spodnej casti, alebo pouzit celu novu. nie su priamo na 406 ale na 405. Neukamenujte ma, ale ak sa nebude dat zohnat druhe, za skusku by to stalo. 16€ nie je tak moc. Spinacka ma na spodku stlpika volantu len asi 3 ci 4 kontakty a tie by nemal byt problem prehodit. Citovat
Guest Džůny Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Devils-night: Děkuju, pošlu SZ. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.