Hafity Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Hej hola! Troufne si někdo odhadnout kolik snese relé ampérické zatížení podle průměru kontaktů? Je to relé Mitsubishi a jediné, co na něm přečtu, je 12V. Průměr kontaktů je 5mm.... Citovat
Hafity Odesláno 26. listopad 2013 Autor Odesláno 26. listopad 2013 To jsi nasadil laťku hodně vysoko! Já bych byl opatrnější a napsal bych: docela dost.... Podle mne by to mělo snést víc, než 60A, protože to bylo jedno z relátek žhavení. Jeden žhavič počítám 15A (ale už si moc nevzpomínám....) Předpokládám, že relé bylo kvůli spolehlivosti poněkud předimenzováno.... Citovat
oddie Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Žhavič by měl brát někde kolem 10A, ten první náraz bude asi vyšší, pak to klesá. Citovat
Hafity Odesláno 26. listopad 2013 Autor Odesláno 26. listopad 2013 Už asi tuším, kde jsem sebral těch 4x15=60A. U Galanta byly pojistky snad na vše (i na startér) a na žhavení byla 60A. Takže byla zřejmě takto dimenzována, aby se nic nedělo při tom prvotním zatížení. Předpokládám (teda spíš doufám), že to relé snese víc, aby ta pojistka zařvala dříve.... Citovat
Guest servisman Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Co tak napsat k čemu to má sloužit Citovat
Hafity Odesláno 26. listopad 2013 Autor Odesláno 26. listopad 2013 No přeci (jak u mne jinak) k bastlení! Mělo by se přes to napájet 12V topení s odběrem za studena cca 50A, který při zahřívání klesá.... Citovat
Guest servisman Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 JJ stačí se podívat a zadat si relátko 12V a vyleze ti plno , Já onehda kupoval asi 40A za 50Kč , připojovací kontakty stejné jen se liší uvnitř relátka ty spínací kontakty. Jedině pak relátka na žhavení měly silnější větší připojovací kontakty,stačí se podívat na google Citovat
oddie Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Takové topení tu mám ze 406 HDI, akorát mám dojem, že bylo rozdělené na 3 sekce na 3 obyč relátka. Citovat
Hafity Odesláno 26. listopad 2013 Autor Odesláno 26. listopad 2013 Samozřejmě jsi se trefil, akorát na jiné auto. U té 406 to asi ovládala postupně BSI. Já bych topil vše na ráz, asi s časovým vypínačem (zapnu ručně a dejme tomu za 5 - 10 minut vyp.) Servisman: přívody jsou tak 8mm široké plechy cca 1mm silné, tam bych zádrhel nehledal. Jde mi o ty dvě 5mm pecky, co se spojí, když do toho pustím ovládacích 12V. Citovat
Guest servisman Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 je mi jasno stačí se podívat http://www.zbozi.cz/?q=rel%C3%A9+12V#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=link&utm_term=rel%C3%A9+12V&utm_content=lista ono nejde o ty přívody ale co je v něm v relátku .kolikrát přívodní kontakty jsou 3x silnější než co je v relé Citovat
punkac Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 proud teče po ploše, ne? na síle tedy až tak moc nezáleží. Jestli ta pecka má opravdu 5mm, troufám si říci, že 20 A vydrží, v nejhorším dej dvě paraelně Vemte si jakej odběr mají motorky oken nebo stěračů, či výhřev okna a jaký tam jsou kontakty v přepínačích nebo relátkách Citovat
Hafity Odesláno 27. listopad 2013 Autor Odesláno 27. listopad 2013 Tohle relé už mám jen jedno, bylo i se svým dvojčetem řízeno jakousi řídící jednotkou podle teploty motoru a dožhavovalo. Na ten odkaz jsem koukal (teda prvních 10 stránek....) a nic podobného jsem nenašel. Byly tam ale i relátka 70A a 150A, které byly do takové té klasické patice do auta. Ale jaké mají kontakty se tam samo nedozvím. Kolik tak snese kontakt o ploše 19-20mm2? Trochu jsem googlil (narychlo) a našel: Přibližné přiřazení pojistek k průřezu jader vodičů - 16mm2=80A, 25mm2=125A. Je mi to k něčemu? Vlastně se ptám jestli průřez vodiče mohu ztotožnit s průměrem kontaktu. Jinak se všem omlouvám za otázky, ale elektrikář nejsem.... [upravil dne 27/11/2013 07:28 od Hafity] Citovat
Hafity Odesláno 7. prosinec 2013 Autor Odesláno 7. prosinec 2013 Proč by nefungovalo? Zvenku je sice omšelé, ale (jak už jsem psal výše) vevnitř je krásně čisté, bez zápachu po spálenině a dotykové plošky kontaktů bez známky opálení.... Citovat
JakubkoSK Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 no z vnútra som vynutie ani kontakty nevidel tak preto sa pítam... a vieš pri akom napätí zopína kontakty? Citovat
Hafity Odesláno 7. prosinec 2013 Autor Odesláno 7. prosinec 2013 Je to z osobního auta, takže 12 (14)V. Jeho dvojče jsem použil pro spínání žhavení přes tlačítko.... Citovat
JakubkoSK Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 tak veľké relé som ešte nevidel ... ale je pravda že som s takými prúdmi ešte nerobil. Citovat
Guest servisman Odesláno 7. prosinec 2013 Odesláno 7. prosinec 2013 podobná relátka byla ve starých autech Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.