Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To samé řeší můj kamarád, říkal, že určitý výrobce vydrží dýl. V pondělí se ho zeptám který.

Je to prý konstrukční chyba - plastové paraboly neodvádějí dost tepla, takže se přehřívají.

Amatérská pomoc - do přívodu k žárovce zařadit kus drátu přes lustrsvorky - asi 0,05 Ohmu, neboli snížit napětí asi o 0,2 V. Ale bude to míň svítit (na hranici rozeznatelnosti, protože proud neklesne o stejné procento - žárovka je nelineární).

Odesláno

Já se ozvu v pondělí, ale můžu Ti říct, že kamo je na tom podobně jako Ty. Už jsme to konzultovali v servisu, ale nic neporadili.

To snížení napětí bylo publikováno v Amatér. Radiu někdy v 70. letech, a setkalo se s velkým posměchem (tehdy nebyly halogeny a sotva to svítilo). Ale teď se mi to zdá jako jediné řešení - navíc si můžeš přesně zvolit o kolik to snížíš - pomocí voltmetru zkontrolovat úbytek na zařazeném odporu (měřením digit. voltmetrem proti zemi před a za odporem).

Možná budou stačit jen dvě lustrsvorky a mezi nimi 20 cm kablíku 2,5 mm2 - jde spíš o přechodové odpory. Na každé světlo zvláš? a teče tam asi 4,5 A.

Odesláno

Já musím zaklepat. ?uk, ?uk, ?uk. Ještě mi neprdla ani jedna co mám auto. A to svítím celoročně. :papa

Akorát nechápu proč se píše o žárovkách v sekci \"Auto hifi\". :myslim

[upravil dne 28/8/05 Dave_k]

Guest minimaxa
Odesláno
Původně zaslal: Dadič

Jo díky moc. Já už vyměnil žárovky od 90 do 600kč asi tak dvacet kousků a už mě to nebaví.

Tak to nechápu co s nima děláte. Já tam mám normální Silverstarky od Osramu. 4ks, a svítí už rok bez problému:roker

Odesláno

Je to zřejmě souhra nastavení regulátoru, malé vnitřní odpory kabeláže a kontaktů a hlavně to menší chlazení plastovými parabolami.

Mně na 607 zase často odcházejí přední parkovačky - jsou bezpaticové a v plastové objímce. Asi byl konstruktér příliš optimista.

Odesláno

Tak jsem se ptal na výrobce, ale kamo neví, říkal že teď to praskání trochu utichlo (možná míň svítí) a jaké žárovky tam teď má si nepamatuje. Takže sorry.

Ta souprava co je na předchozím odkaze by to řešila, i když myslím že snížení o 0,75 V už je dost, to už bude poznat na svícení. Taky na každém odporovém tělísko rozptyluje 0,75X4,5=3,3W, což už bude taky hřát. Odvod tepla je zřejmě plánován do přívodních vodičů.

Teď se vracím k řešení bez uvedené soupravy - spíše je filozofická otázka, jestli ke svorkování použít rychlospojky, lustrsvorky nebo pájení. Lustrsvorky se v automobilech nepoužívají (i když mi ještě nikdy žádná neselhala).

Rychlospojky jsou asi nejprofesionálnější - ale to je otázka na dlouhou diskusi.

Odesláno

Dobry zarovky jsou od Philipsu a dokonce uznavaj i 2 roky zaruku na vlakno, staci si nechat paragon a kdyz rupnou, tak to bez kecu vymenej. Taky mi ruply asi dve hned po sobe, tak jsem se nas*al a koupil jsem tyhlety a je klid. Je pravda ze jsou trosku drazsi (kolem 500Kc) ale vyplati se to a dokonce i supr svitej!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...