veldik Odesláno 11. listopad 2013 Odesláno 11. listopad 2013 Dobrý deň, mám v 508ke automatické prepínanie diaľkových/stretávacích svetiel, ale podľa mňa je to nepoužiteľné - tá citlivosť na oproti alebo predo mnou idúce autá je malá a všetci na mňa blikajú, že ich oslepujem. Neviete či sa to dá cez diagnostiku nastaviť na väčšiu citlivosť - t.j. aby to prepínalo skôr? ďakujem! Citovat
mirohrob Odesláno 11. listopad 2013 Odesláno 11. listopad 2013 Asi by si mal its do servisu, u mna to funguje absolute spolahlivo. Dokonca to reaguje aj na hmlu. Citovat
MJSytic Odesláno 11. listopad 2013 Odesláno 11. listopad 2013 Mám s tím zkušenost RXH a spolehlivost odhaduju tak 85-90% (podle toho, jak protijedoucí blikali) Ručně bych vždy přepínal na potkávačky tak o 1-2s dřív, než to dělala automatika Citovat
Milhaus65 Odesláno 11. listopad 2013 Odesláno 11. listopad 2013 Me to funguje na 95% . Protijedoucí bez výhrad , reaguje rychleji než člověk stačí zvednout ruku k pačce. Lehkou slabinu to ma , když dojizdim málo výrazná červena světla . Tam to někdy přepne později. Když vjedu do osvětlené časti obce taky bez výhrad. Zkus první poradně očistit celní sklo před kamerou. Citovat
veldik Odesláno 11. listopad 2013 Autor Odesláno 11. listopad 2013 V skle problém nie je, to som skúšal. Koniec koncov tú časť čistia aj stierače. Asi budem musieť skúsiť ten servis. Citovat
Simpi Odesláno 24. listopad 2013 Odesláno 24. listopad 2013 Ja už to taky nepoužívám,proste to funguje jak chce a nedělá co by dělat mělo, reaguje to pozdě a často i vůbec.. Citovat
veldik Odesláno 24. listopad 2013 Autor Odesláno 24. listopad 2013 Som rad, ze nie som sam kto s tym ma problem. Ak ma niekto ma pristup k diagnostike mohol by skusit ci sa to neda nastavit na citlivejsie reagovanie. [upravil dne 24/11/13 12:58 od veldik] Citovat
PeugeotHDi Odesláno 25. listopad 2013 Odesláno 25. listopad 2013 Ahoj, vo stvrtok idem na diagnostiku ohladne xenonov (prestala mi fungovat korekcia vysky a natacanie volantom), tak sa popytam ohladne tej citlivosti... Ja som s tym vcelku spokojny na cca. 90%.. Co ma troska prekvapuje, ak vojdem do obce kde maju novy typ poulicneho osvetlenia (napr. LEDky, resp. nejake nove vybojky), tak mi neprepne na stretavacie svetla... Tiez to nereaguje na neosvetleneho chodcu/cyklistu v protismere...ale to je normalne a v manualy to pisu... Citovat
Toudy5587 Odesláno 25. listopad 2013 Odesláno 25. listopad 2013 Ked uz sme pri svetlach... rosia (hmlia) sa niekomu svetla z vnutornej strany? Citovat
Milhaus65 Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 nemělo by, to je špatně. Něco bude prasklé Citovat
PeugeotHDi Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Ked uz sme pri svetlach... rosia (hmlia) sa niekomu svetla z vnutornej strany? Zhodou okolnosti som o tomto cital v prirucke. Pisu tam,ze je to normalne, ale v mieste kde vychadza luc svetla z reflektoru, tak by nemali byt zarosene... Citovat
PeugeotHDi Odesláno 5. prosinec 2013 Odesláno 5. prosinec 2013 Tak neda sa nastavit citlivost automatickeho prepinania dialkovych/stretavacich svetiel. Robili mi diagnostiku a nastavenie stretavacich svetiel + nalepili taku ciernu lepenku na miesto kde je rezervne koleso z dovodu prehybania sa podlahy a znizenia hluku. Citovat
veldik Odesláno 14. březen 2014 Autor Odesláno 14. březen 2014 Takze oprava automatickeho prepinania svetiel stala 10€. V Rakusku mi za uvedenu sumu vydali novu rocnu znamku, a tu ktoru som mal nalepenu PRESNE pred kamerou, ktora ma to prepinanie na starosti som odlepil a vratil. Este som toho vela po tme nenajazdil, ale zlepsenie a zrychlenie reakcii prepinania je markantne! Citovat
Milhaus65 Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 Tomu nerozumím , to by jsi ji musel mít nalepenou zvenku Citovat
veldik Odesláno 15. březen 2014 Autor Odesláno 15. březen 2014 Nie, ta kamera je pod svetelnym a dazdovym senzorom. Tie sa daju zakryt len zvonku, ale medzi kamerou a sklom je volny priestor. Citovat
Ulipik Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 přepínání nepozná kamion na dálnici, když jsou jeho světla schována za svodidly s keříky. tedy dlouhá jízda nočním Německem je s automatickými světly ke vzteku. U Mercedesu to chytne ty horní pozičky kamionu a přepne na potkávačky nové modely změní kužel světla. Mám Peugeoty rád, ale Mercedes je mercedes. Citovat
j.kuntos Odesláno 19. březen 2014 Odesláno 19. březen 2014 tj. souhlas s přepínáním světel, taky mám tu zkušenost, ale porovnávat Mercedes s Peugeotem nejde, jak cenou, tak technologií co má :-D Citovat
Danilo Odesláno 20. březen 2014 Odesláno 20. březen 2014 Několikkrát jsem to vyzkoušel a teď přepínám ručně . Někdy to trvalo dlouho než to přeplo . Na rovinkách OK . Ale v táhlejších zatáčkách už na mě někdy blikali .To nemluvím o tom, že jsem oslňoval chodce .Tak raději to dělám ručně . Citovat
klakson23 Odesláno 27. duben 2014 Odesláno 27. duben 2014 Zdravím všechny. Jsem čerstvým majitelem 508sw a včera jsem taky zkusil automatiku dálkových světel. Usoudil jsem, že lepší je teda manuální přepínání. Dle mého to přepíná opravdu pozdě jak u protijedoucích aut, tak i u aut jedoucích předemnou (cca o 2 - 3 vteřiny bych přepnul dříve) Takže první funkce, kterou nebudu používat, škoda. Citovat
Milhaus65 Odesláno 28. duben 2014 Odesláno 28. duben 2014 Snažím se jezdit ohleduplné a s přepínáním na protijedoucí nemám problém i v zatáčkách si myslím , ze to děla dobře . U aut ve stejném směru to někdy na delší rovince přepnu manuálně tady by to mohlo reagovat rychleji. Neprepne to když auto přede mnou ma nevýrazné koncové světla , nebo je na dlouhe rovince uz hodne daleko. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.