Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň, mám v 508ke automatické prepínanie diaľkových/stretávacích svetiel, ale podľa mňa je to nepoužiteľné - tá citlivosť na oproti alebo predo mnou idúce autá je malá a všetci na mňa blikajú, že ich oslepujem. Neviete či sa to dá cez diagnostiku nastaviť na väčšiu citlivosť - t.j. aby to prepínalo skôr?

ďakujem!

Odesláno

Mám s tím zkušenost RXH a spolehlivost odhaduju tak 85-90% :nevim (podle toho, jak protijedoucí blikali)

Ručně bych vždy přepínal na potkávačky tak o 1-2s dřív, než to dělala automatika :myslim

Odesláno

Me to funguje na 95% . Protijedoucí bez výhrad , reaguje rychleji než člověk stačí zvednout ruku k pačce. Lehkou slabinu to ma , když dojizdim málo výrazná červena světla . Tam to někdy přepne později. Když vjedu do osvětlené časti obce taky bez výhrad.

Zkus první poradně očistit celní sklo před kamerou.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Som rad, ze nie som sam kto s tym ma problem. Ak ma niekto ma pristup k diagnostike mohol by skusit ci sa to neda nastavit na citlivejsie reagovanie.

[upravil dne 24/11/13 12:58 od veldik]

Odesláno

Ahoj,

vo stvrtok idem na diagnostiku ohladne xenonov (prestala mi fungovat korekcia vysky a natacanie volantom), tak sa popytam ohladne tej citlivosti... Ja som s tym vcelku spokojny na cca. 90%.. Co ma troska prekvapuje, ak vojdem do obce kde maju novy typ poulicneho osvetlenia (napr. LEDky, resp. nejake nove vybojky), tak mi neprepne na stretavacie svetla...

Tiez to nereaguje na neosvetleneho chodcu/cyklistu v protismere...ale to je normalne a v manualy to pisu...

Odesláno
Ked uz sme pri svetlach...:) rosia (hmlia) sa niekomu svetla z vnutornej strany?

Zhodou okolnosti som o tomto cital v prirucke. Pisu tam,ze je to normalne, ale v mieste kde vychadza luc svetla z reflektoru, tak by nemali byt zarosene...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak neda sa nastavit citlivost automatickeho prepinania dialkovych/stretavacich svetiel.

Robili mi diagnostiku a nastavenie stretavacich svetiel + nalepili taku ciernu lepenku na miesto kde je rezervne koleso z dovodu prehybania sa podlahy a znizenia hluku.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Takze oprava automatickeho prepinania svetiel stala 10€. V Rakusku mi za uvedenu sumu vydali novu rocnu znamku, a tu ktoru som mal nalepenu PRESNE pred kamerou, ktora ma to prepinanie na starosti som odlepil a vratil. Este som toho vela po tme nenajazdil, ale zlepsenie a zrychlenie reakcii prepinania je markantne!

Odesláno

přepínání nepozná kamion na dálnici, když jsou jeho světla schována za svodidly s keříky. tedy dlouhá jízda nočním Německem je s automatickými světly ke vzteku. U Mercedesu to chytne ty horní pozičky kamionu a přepne na potkávačky nové modely změní kužel světla. Mám Peugeoty rád, ale Mercedes je mercedes.

Odesláno

Několikkrát jsem to vyzkoušel a teď přepínám ručně . Někdy to trvalo dlouho než to přeplo . Na rovinkách OK . Ale v táhlejších zatáčkách už na mě někdy blikali .To nemluvím o tom, že jsem oslňoval chodce .Tak raději to dělám ručně :D .

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím všechny. Jsem čerstvým majitelem 508sw a včera jsem taky zkusil automatiku dálkových světel. Usoudil jsem, že lepší je teda manuální přepínání. Dle mého to přepíná opravdu pozdě jak u protijedoucích aut, tak i u aut jedoucích předemnou (cca o 2 - 3 vteřiny bych přepnul dříve) Takže první funkce, kterou nebudu používat, škoda.

Odesláno

Snažím se jezdit ohleduplné a s přepínáním na protijedoucí nemám problém i v zatáčkách si myslím , ze to děla dobře . U aut ve stejném směru to někdy na delší rovince přepnu manuálně tady by to mohlo reagovat rychleji. Neprepne to když auto přede mnou ma nevýrazné koncové světla , nebo je na dlouhe rovince uz hodne daleko.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...