kocour17 Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Ahooj taťka chce koupit novou motorovou pilu (benzínovou) pač stará už dosloužila a chce něco spolehlivého... do 5ti tisíc vybral jsem tuto http://www.levneelektro.cz/p796733-zahrada-gtm-gtc-56--retezova-pila-s-benzinovym-motorem co myslíte ? poradí někdo ? Citovat
Mišak Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Ty čínské pily jsou na jedno brdo asi bych nešílel a koupil něco z aukra za 1500kč. Bral jsem švarovi na narozky stroj s padesátkou lištou nějakých 1700kč a nato řezaní na doma ideál. Tatík má hechtku 950 a to je celkem slušná čínská pila je lehká, když se dobře nabrousí je jak utržená.A to se neserem už 4 rok kácí stromy za které by se nemusel stydět kde jaký profi stroj.Letos bylo seřizovačem diagnostikovano přidření zatím dáváme víc oleje do benzínu, ale píst s válcem nato stojí na netu 45okč takže není co řešit:D:D Citovat
Milan+ Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Ty čínské pily jsou na jedno brdo asi bych nešílel a koupil něco z aukra za 1500kč. Bral jsem švarovi na narozky stroj s padesátkou lištou nějakých 1700kč a nato řezaní na doma ideál. Tatík má hechtku 950 a to je celkem slušná čínská pila je lehká, když se dobře nabrousí je jak utržená.A to se neserem už 4 rok kácí stromy za které by se nemusel stydět kde jaký profi stroj.Letos bylo seřizovačem diagnostikovano přidření zatím dáváme víc oleje do benzínu, ale píst s válcem nato stojí na netu 45okč takže není co řešit:D:D Na co tak dlouhou lištu,to kácíte 80ky stromy? Zbytečně ta lišta plave a drahé řetězy i lišta sama. Citovat
Mišak Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Na co?? bo u toho taková byla tak ji prostě má :D ja nevím jak Vy ale řetěz mi vyjde na dvě sezony a pak vemu druhý lišta mi jede teď 4 rok a vypadá že nějakou dobu ještě vydrží nechodím těžit do lesa každý den prostě free jak mam chuť a příležitost tak si dělám dřevo pro sebe domů. Citovat
Šalda Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Proč chce benzínovou, nemáte tam proud, nebo je to i do lesa a tak? Citovat
kocour17 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 právě do lesa délka lišty je zbytečně dlouhá ale zas s menší lištou nemají ty pily takový výkon... Citovat
Šalda Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Tak to jo, já se právě rozhodoval jestli elektrickou a nebo benzínovou, ale jelikož to mám jen na řezání doma nebo na zahradě, tak jsem zvolil elektrickou, a rozhodoval se mezi Narex, Bosch a nebo Makita, nakonec zvítězila Makita díky největší rychlosti řetězu z těhle 3 značek a jsem s ní moc spokojenej, ostatně jako s dalším nářadím co mám od Makity. Chtěl jsem tu nejdelší lištu co se dělá, to jest 40cm, sice o něco dražší řetěz kvůli většímu počtu zubů, ale zase se řetěz míň tupí, protože se zuby opotřebovávají míň, a když jsem s ní kácel třeba topol průměr 70cm tak to položila jako nic. Pokud se jedná o benzínovou, rozhodně bych dal raději o 1 000.- víc a koupil něco ze značek Husqvarna, Dolmar, Partner, Jonsered, Stihl( tam bude ale cena vyšší) a nebo mnou zmiňovanou Makitu. Citovat
kocour17 Odesláno 5. listopad 2013 Autor Odesláno 5. listopad 2013 no právě že k této pile je záruka 4 roky navíc tak to zase takový šmejd být nemůže ne? Citovat
Šalda Odesláno 5. listopad 2013 Odesláno 5. listopad 2013 Ono je to těžký, záleží kolik toho pořeže za rok, já taky chtěl koupit pojezdovou sekačku nějakou značkovou za 8-10 000.- a nakonec koupil no name z Bauhausu za 5 000.- s pětiletou zárukou, a zatím 3 léta seká parádně, máme zahradu 2 000m2 , takže si docela poseká za ten rok, a zatím bez chyby. Ale u pily já osobně preferuju značku, i když to ne vždy znamená kvalitu, bohužel. Ale prostě u pily se hlavně bojím aby se něco neurvalo a neuřízl sem si nohu, ročně pořežu asi 30 kubíků tvrdýho a za těch cca 10 let se mě zatím nestalo nic s pilou, ať už jsem měl kdysi Narex a jiný značky, u no name bych se prostě bál. Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 Husqvarna maji nějakou akci a tam je houby pila ta 4500 kc;) Citovat
Milan+ Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 Ahooj taťka chce koupit novou motorovou pilu (benzínovou) pač stará už dosloužila a chce něco spolehlivého... do 5ti tisíc vybral jsem tuto http://www.levneelektro.cz/p796733-zahrada-gtm-gtc-56--retezova-pila-s-benzinovym-motorem co myslíte ? poradí někdo ? Tak tuhle co jsi si vybral i servis doporučuje. Cenu Ti pošlu v sz. Citovat
rgot Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 Musí být nová..prodáváme ted za 6000 kč toto ...STIHL MS 361.... rok výroby 2010...sice byla skoro denně v těžbě, ale na hobby řezání vydrží léta... Citovat
ChouLu Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 do 5 tisíc a kvalitní motorová pila? To nejde dohromady.. dva roky zpět jsem vybíral něco s čím se dá řezat a né, že to jen pižlá a nakonec mě to stálo 18 tisíc, koupil jsem Stihl M310ku a naprostá spokojenost Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 ChouLu-kolik toho prosimtě narezes za rok 150m3 ze mas takovou pilu? Máme Hecht lišta 40cm a bohaté stačí ročně se s ni v lese nareze na metry kolem 25m3 a ty se doma řežouna spalky cca 30cm a už takhle slouží 4 roky jediný co oproti Husqvarne co ma soused je ze chlasta tak 2xtolik:D Citovat
Hadra Odesláno 6. listopad 2013 Odesláno 6. listopad 2013 Já mám za 5tis tu nejmenší Husquarnu na latě atd. Není špatná i na řezání menšího dřeva, ale celkově je to takový ořezávátko. Hlavně si myslím, že Stihl má líp udělaný odpružení ručky a máš \"pevnější\" ruku. Lišta je zbytečně dlouhá, furt se to rozesírá, ale na druhou stranu - je to značka, mám v Prostějově autorizák, tak mu to tam šoupnu, seřídí to zadara a o tom to je. Preferuji servis, proto jsem zvolil značku a ne Partnera či podobnou OBI značku. Citovat
ujomarian Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 doma mam na hranie dolmar ps 6400 (3,5kW) aj ked ju pouzivam 3-5x do roka žena mi vždy povie, že keď ju naštartujem tak som ako male decko ktore dostane novu hračku Citovat
ujomarian Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 pri vybere pily mi dost pomohla táto stránka http://www.zahrada.cz/forum/motorove-pily/ snad ma za odkaz admin neukamenuje Citovat
K3nny Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 Taky sem si koupil nějakou berlu z aukra a po první návštěve lesa jsem koupil stihl 251,je to super pila,lehoučká výkon dostatecnej,ten krám z aukra je tak na ořezání halouzek na vánočním stromků i když má papírově větší výkon než ta stihlka. Citovat
ozzy1 Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 GTM není čína .Mám od nich sekačku a naprostá spokojenost.Koš to naplní takovým způsobem,že to potom ani nejde vysypat jak je napěchovaný. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.