Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ty čínské pily jsou na jedno brdo asi bych nešílel a koupil něco z aukra za 1500kč. Bral jsem švarovi na narozky stroj s padesátkou lištou nějakých 1700kč a nato řezaní na doma ideál.

Tatík má hechtku 950 a to je celkem slušná čínská pila je lehká, když se dobře nabrousí je jak utržená.A to se neserem už 4 rok kácí stromy za které by se nemusel stydět kde jaký profi stroj.Letos bylo seřizovačem diagnostikovano přidření zatím dáváme víc oleje do benzínu, ale píst s válcem nato stojí na netu 45okč takže není co řešit:D:D

Odesláno
Ty čínské pily jsou na jedno brdo asi bych nešílel a koupil něco z aukra za 1500kč. Bral jsem švarovi na narozky stroj s padesátkou lištou nějakých 1700kč a nato řezaní na doma ideál.

Tatík má hechtku 950 a to je celkem slušná čínská pila je lehká, když se dobře nabrousí je jak utržená.A to se neserem už 4 rok kácí stromy za které by se nemusel stydět kde jaký profi stroj.Letos bylo seřizovačem diagnostikovano přidření zatím dáváme víc oleje do benzínu, ale píst s válcem nato stojí na netu 45okč takže není co řešit:D:D

Na co tak dlouhou lištu,to kácíte 80ky stromy? Zbytečně ta lišta plave a drahé řetězy i lišta sama.

Odesláno

Na co?? bo u toho taková byla tak ji prostě má :D:D ja nevím jak Vy ale řetěz mi vyjde na dvě sezony a pak vemu druhý lišta mi jede teď 4 rok a vypadá že nějakou dobu ještě vydrží;) nechodím těžit do lesa každý den prostě free jak mam chuť a příležitost tak si dělám dřevo pro sebe domů.

Odesláno

Tak to jo, já se právě rozhodoval jestli elektrickou a nebo benzínovou, ale jelikož to mám jen na řezání doma nebo na zahradě, tak jsem zvolil elektrickou, a rozhodoval se mezi Narex, Bosch a nebo Makita, nakonec zvítězila Makita díky největší rychlosti řetězu z těhle 3 značek a jsem s ní moc spokojenej, ostatně jako s dalším nářadím co mám od Makity. Chtěl jsem tu nejdelší lištu co se dělá, to jest 40cm, sice o něco dražší řetěz kvůli většímu počtu zubů, ale zase se řetěz míň tupí, protože se zuby opotřebovávají míň, a když jsem s ní kácel třeba topol průměr 70cm tak to položila jako nic.

Pokud se jedná o benzínovou, rozhodně bych dal raději o 1 000.- víc a koupil něco ze značek Husqvarna, Dolmar, Partner, Jonsered, Stihl( tam bude ale cena vyšší) a nebo mnou zmiňovanou Makitu.

Odesláno

Ono je to těžký, záleží kolik toho pořeže za rok, já taky chtěl koupit pojezdovou sekačku nějakou značkovou za 8-10 000.- a nakonec koupil no name z Bauhausu za 5 000.- s pětiletou zárukou, a zatím 3 léta seká parádně, máme zahradu 2 000m2 , takže si docela poseká za ten rok, a zatím bez chyby. Ale u pily já osobně preferuju značku, i když to ne vždy znamená kvalitu, bohužel. Ale prostě u pily se hlavně bojím aby se něco neurvalo a neuřízl sem si nohu, ročně pořežu asi 30 kubíků tvrdýho a za těch cca 10 let se mě zatím nestalo nic s pilou, ať už jsem měl kdysi Narex a jiný značky, u no name bych se prostě bál.

Odesláno

Musí být nová..prodáváme ted za 6000 kč toto ...STIHL MS 361.... rok výroby 2010...sice byla skoro denně v těžbě, ale na hobby řezání vydrží léta...

Odesláno

do 5 tisíc a kvalitní motorová pila? To nejde dohromady.. dva roky zpět jsem vybíral něco s čím se dá řezat a né, že to jen pižlá a nakonec mě to stálo 18 tisíc, koupil jsem Stihl M310ku a naprostá spokojenost ;)

Odesláno

ChouLu-kolik toho prosimtě narezes za rok 150m3 ze mas takovou pilu?

Máme Hecht lišta 40cm a bohaté stačí ročně se s ni v lese nareze na metry kolem 25m3 a ty se doma řežouna spalky cca 30cm a už takhle slouží 4 roky jediný co oproti Husqvarne co ma soused je ze chlasta tak 2xtolik:D

Odesláno

Já mám za 5tis tu nejmenší Husquarnu na latě atd. Není špatná i na řezání menšího dřeva, ale celkově je to takový ořezávátko. Hlavně si myslím, že Stihl má líp udělaný odpružení ručky a máš \"pevnější\" ruku. Lišta je zbytečně dlouhá, furt se to rozesírá, ale na druhou stranu - je to značka, mám v Prostějově autorizák, tak mu to tam šoupnu, seřídí to zadara a o tom to je. Preferuji servis, proto jsem zvolil značku a ne Partnera či podobnou OBI značku.

Odesláno

Taky sem si koupil nějakou berlu z aukra a po první návštěve lesa jsem koupil stihl 251,je to super pila,lehoučká výkon dostatecnej,ten krám z aukra je tak na ořezání halouzek na vánočním stromků i když má papírově větší výkon než ta stihlka.

Odesláno

GTM není čína .Mám od nich sekačku a naprostá spokojenost.Koš to naplní takovým způsobem,že to potom ani nejde vysypat jak je napěchovaný.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...