Guest jarin.d Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 Zdravím. Chtěl bych se zeptat zda se dají sehnat na originální elektrony nějaké jiné bezpečnostní šrouby s rovnou dosedací plochou než ty originální s oříškem s těmi válečky. Pokud někdo nějaké takové používáte prosím o zkušenosti. O víkendu se mi stala taková nemilá věc, že jsem šel přezouvat na zimu, přehodil jsem 3 kola a u čtvrtého jsem strhnul ty zářezy na bezpečnostním šroubu. Už byly dříve trošku ožvejkané, ale sázel jsem spíš na to, že povolí válečky v ořechu než šroub:( Pokoušeli jsme se ho odvrtat a vytahovákem vyšroubit, ale marně. Nakonec jsem musel do servisu a nechat si na to torzo navařit matici a přes ni to povolit.. No na třetí pokus se podařilo, ale elektron dostal co proto:fnuk Citovat
alternativ Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 Ja jsem o vikendu dopadl ulne stejne, ale se zaprenim klice proti povyjeti se mi to nakonec podarilo povolit. Sroub je ale samozrejme KO. To same se mi stalo kdysi na 406. Rad si teda pockam na navrhy nahrady Citovat
Přema Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 jiné bezpečáky..... nebo nepoužívat žádné..... taky se mi toto stalo..ale nakonec sem to povolil.... Citovat
cvrlo Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 mal som rovnakú skúsenosť, po navarení matíc a vytiahnutí leteli veľkým oblúkom do koša... použil som klasické konusové bezp. skrutky (dal som na radu majiteľa istého pneuservisu, že ak je pri piatich skrutkách jedna s konusom, nič sa nemôže stať) a jazdím tak už tri roky inak, tu sa to riešilo : Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 Proč jsi tam vařil něco me když se to stalo,tak jsem kladivem na ne natlouk silou ořech 15 nebo 17 a normálně povolil,stratil jsem ořech Nikdy je nestahuju na krev.... Citovat
cvrlo Odesláno 24. říjen 2013 Odesláno 24. říjen 2013 dal som to mechanikovi, riešil to takto... Predtým som alu oblepil okolo diery páskou takže všetko dobre dopadlo Citovat
Guest jarin.d Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Tak jsem trošku pohledal po internetu a jako jedinou rozumnou náhradu za originály jsem našel šrouby značky Mcguard. Nejsou tak drahé a vypadají, že vydrží trošku víc:) Jen nevím přesný rozměr těch originálů. Myslím, že to jsou M12x1,25... jen tápu v délce toho šroubu. Tady je mají: http://tuning.autodoplnky.cz/mcgard/pojistne-srouby-m12x1-25-rovne-sedlo/smid-99/ Poradíte které by měly pasovat? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 už se tu psalo, normalně se dají koupit šrouby s rovnou dosedací plochou. Viz - http://www.kola-na-auto.cz/cs/bezpecnostni-srouby-febi-peugeot-citroen-m12x1-25x34-rovna-dos-plocha-8676.html nebo autokelly - Pojistné šrouby kol M12x1,25x36 ploché sedlo Objednací kód: DO ZBNR36 Nebo Sicurit - http://www.maxim-pneu.cz/cz/bezpecnostni-srouby-a-matice/bezpecnostni-srouby/m12x1-25/4976-sada-bezpecnostnich-sroubu-aez-sicurit-fs-m12x1-25x36-plochy.html Ty Sicurit mám a myslím že bezproblemový [upravil dne 25/10/13 21:49 od Radek Hurvajz] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.