Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bezpečnostní šrouby

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Chtěl bych se zeptat zda se dají sehnat na originální elektrony nějaké jiné bezpečnostní šrouby s rovnou dosedací plochou než ty originální s oříškem s těmi válečky. Pokud někdo nějaké takové používáte prosím o zkušenosti.

O víkendu se mi stala taková nemilá věc, že jsem šel přezouvat na zimu, přehodil jsem 3 kola a u čtvrtého jsem strhnul ty zářezy na bezpečnostním šroubu. Už byly dříve trošku ožvejkané, ale sázel jsem spíš na to, že povolí válečky v ořechu než šroub:( Pokoušeli jsme se ho odvrtat a vytahovákem vyšroubit, ale marně. Nakonec jsem musel do servisu a nechat si na to torzo navařit matici a přes ni to povolit.. No na třetí pokus se podařilo, ale elektron dostal co proto:fnuk

Odesláno

Ja jsem o vikendu dopadl ulne stejne, ale se zaprenim klice proti povyjeti se mi to nakonec podarilo povolit. Sroub je ale samozrejme KO. To same se mi stalo kdysi na 406. Rad si teda pockam na navrhy nahrady :papa

Odesláno

mal som rovnakú skúsenosť, po navarení matíc a vytiahnutí leteli veľkým oblúkom do koša...:D

použil som klasické konusové bezp. skrutky (dal som na radu majiteľa istého pneuservisu, že ak je pri piatich skrutkách jedna s konusom, nič sa nemôže stať) a jazdím tak už tri roky

inak, tu sa to riešilo :

Odesláno

Proč jsi tam vařil něco me když se to stalo,tak jsem kladivem na ne natlouk silou ořech 15 nebo 17 a normálně povolil,stratil jsem ořech

Nikdy je nestahuju na krev....

Odesláno

Tak jsem trošku pohledal po internetu a jako jedinou rozumnou náhradu za originály jsem našel šrouby značky Mcguard. Nejsou tak drahé a vypadají, že vydrží trošku víc:)

Jen nevím přesný rozměr těch originálů. Myslím, že to jsou M12x1,25... jen tápu v délce toho šroubu.

Tady je mají: http://tuning.autodoplnky.cz/mcgard/pojistne-srouby-m12x1-25-rovne-sedlo/smid-99/

Poradíte které by měly pasovat?

Odesláno

už se tu psalo, normalně se dají koupit šrouby s rovnou dosedací plochou.

Viz - http://www.kola-na-auto.cz/cs/bezpecnostni-srouby-febi-peugeot-citroen-m12x1-25x34-rovna-dos-plocha-8676.html

nebo autokelly - Pojistné šrouby kol M12x1,25x36 ploché sedlo

Objednací kód: DO ZBNR36

Nebo Sicurit - http://www.maxim-pneu.cz/cz/bezpecnostni-srouby-a-matice/bezpecnostni-srouby/m12x1-25/4976-sada-bezpecnostnich-sroubu-aez-sicurit-fs-m12x1-25x36-plochy.html

Ty Sicurit mám a myslím že bezproblemový;)

[upravil dne 25/10/13 21:49 od Radek Hurvajz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...