OK406 Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 Co to tak čtu, tak (přikláním se) automatický kotel, ale hlavně topenáře, který ví a umí. Jak jsem psal, nakonec se kombinovaný bojler Dažice 160l (stojící) umístní do sklepa, z důvodu místa. Vše se bude dělat, takže se budou dávat i trubky (měděné). Samozřejmě, že je to otázka financí, ale taky topenáře (je problém sehnat). Citovat
morepower Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 (upraveno) Já teda taky řešil "nutnost přikládání", mám kotel 15kW na dřevo a podlahovku. Vyřešil jsem to akumulační nádrží. Topení funguje tak, že roztopím naloženej kotel, po cca 3-4 hodinách jdu pořádně přiložit a tím topení končí. Kotel topí do podlahy a zároveň natopí akumulační nádrž. Když kotel dohoří, nádrž topí ještě tak dva dny. Takže topím většinou v sobotu, v úterý(nebo v pondělí večer) a ve čtvrtek. Vždy naložim a po těch 4 hodinách dopřiložim a hotovo. Akorát když stápím kůru, tak chodím časteji. Termostat v baráku mám, ale nevyužívám ho, ráno teplotu stáhnu přímo na čerpadle na 22°, a odpoledne, když přijdu z práce ji zase zvednu na těch 24-25° (podle chuti). Popel vynášim jednou za tejden. Ohřev TUV mám primárně elektrikou (bojler dražice), ale mám ho napojenej i do okruhu, kdybych třeba ve velkejch mrazech zatápěl každej večer, tak bych si přitápěl i bojler, jinak to nepoužívám. Mám udělaný cirkulace teplý vody přes časovač. Ten pustí v určenejch časech (tak 5x denně-mám to programovatelný a zapojený do zásuvky) vodu dokola na cca 5 minut. Bohatě to stačí. Ještě mám v akumulační nádrži strčenou topnou patronu, kdybych náhodou byl línej, tak jen cvaknu jističem. Edit: Zapomněl jsem → mám přízemní dům, 165m2, pouzepodlahovka, žádný radiatory Upraveno 11. únor 2018 uživatelem morepower Citovat
Guest Scratch Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 @Vena garážmistr mas pravdu, ale nemusis nutne menit telesa ani trubky k nim, nejdulezitejsi je vymenit ty tluste, ale 3/4 muzes nechat...... radiatory taky. To co se ted prodavba za plechace bych do baraku nechtel ani zadarmo. Jo, jsou fajn, mensi objem vody, vyhrevnost stejna, ale okamzite vystydnou........ ja prestanu topit v 22 hodin a z 22 stupnu jdu na 19, tim padem se mi vypne kotel treba na dve hodiny, protoze radiatory to teplo drzej. S tema plechovkama od piva by prostor vychladl za 10 minut..... Citovat
Milan+ Odesláno 11. únor 2018 Odesláno 11. únor 2018 Před hodinou, Scratch napsal: a znas vubec normy elektro? Kdybys je znal, tak nenapises ze das bojler pod umyvadlo......... driv to slo, ale ted bojlery musi byt v urcite vzdalenosti od umyvadla/vany...... Ja ho mam nyni nad vanou, a jeste pripojenej prodluzovackou ze zasuvky...... Driv to delal nejakej elektrikar blbec, nebo samouk.... neprochazi mi to revizi ani z dob instalace, ted kdybych to chtel zmenit, tak to musim udelat ponovu, ale nemam ho kam dat. Max z druhy strany zdi a tam by zmrznul To by neprocházelo pak nikde, pro spodní montáž se to dělá běžně, jináč by se to nevyrabělo kdyby to bylo jak píšeš. O normu jsem se nezajímal. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.