Krt€K Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Ahoj kluci, najde se zde mezi vámi právník, specializovaný na trestní právo, případně ublížení na zdraví? Jde mi o to, že jeden známý byl sosusedem z vesnice obviněn, že ho srazil autem a ujel. Byl x hodin na policii (raději bez komentáře), kde ho přesvědčovali, že ho fakt srazil (no stydím se).. proto potřebuji poradit, abych z hlavy nevyvařil nějaký nesmysl. Citovat
OK406 Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Pokud jej srazil s vozidle, tak je to DN a navíc pokud došlo ke zranění, tak je to neposkytnutí první pomoci a ujetí od DN. Jiank jak to píšeš, tak je to dost obecně napsané. Hrajou zde vliv další faktory, ale to není zrovna dobré zde probírat. Jinak právník nejsem. Citovat
Krt€K Odesláno 2. říjen 2013 Autor Odesláno 2. říjen 2013 Možná to z toho nevyplynulo....on ho nesrazil, neboť autem nejel. Tolik k jeho vyjádření. Auto stálo na dvorku a on s přítulí byli doma. [Edited on 2/10/13 15:33 by Krt€K] Citovat
ChouLu Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Nejel , nesrazil, policie nemá důkaz.. kde je problém? Citovat
Krt€K Odesláno 2. říjen 2013 Autor Odesláno 2. říjen 2013 No je mi jasný, že důkazní břemeno je na údajném poškozeném, ale jelikož nejsem právník, tak jsem se zeptal.. já v tom problém taky nevidím.. Děda nadiktoval jeho SPZ, což není problém si opsat kohokoliv a odkudkoliv.. že mě sere, jak to probíhalo na policii, je věc druhá. Prostě potřebuju vědět názor někoho, kdo tohle dělá. Citovat
Krt€K Odesláno 2. říjen 2013 Autor Odesláno 2. říjen 2013 OK406: vím, jsem dopravák ;-) Ale TČ v dopravě nedělám, když pominu alkohol apod. Citovat
ChouLu Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Hele zkus Petra (Veverku) Ten vymáhal nějaké autonehody atd Citovat
Krt€K Odesláno 2. říjen 2013 Autor Odesláno 2. říjen 2013 Vymáhal v rámci čeho? Pojišťovny? Jinak stát se to mně, tak bych asi kontroval nějakým oznámením, ale on není já :-D [Edited on 2/10/13 15:45 by Krt€K] Citovat
gronholmm Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Hele jestli mu jde o hodně tak bych zvážil možnost co nejdřív odvést vozidlo soudnímu znalci na prohlédnutí vozidla zda na něm jsou stopy po srážce s osobou. Citovat
Krt€K Odesláno 2. říjen 2013 Autor Odesláno 2. říjen 2013 Jo! ještě jsem zapomněl, dědek jel na mopedu... zatím je to ve fázi šetření. A co vím, tak auto má starší, už takhle dost poškrábaný. Citovat
Guest servisman Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Takže dědek srazil chlapa a chce to svalit na jiného. Citovat
gronholmm Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 To nevadí že je pokrábaný znalec by to měl poznat, ale tohle by měli zajistit policajti zda jsou obě vozidla poškozeny po společné nehodě Hlavně důkazní břemeno je na \"poškozeném\" Citovat
Guest servisman Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Neměli by spíš policajti dokázat že to byl On ?? Citovat
gronholmm Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 no a pokud to neudělali policajti tak to musí dokázat poškozený Citovat
OK406 Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Zde bude záležet na mnoha faktorech. Jaké je zranění, délka léčby. samozřejmě, že se musí i zadokumentovat místo DN. Ale to víš i ty sám. Pokud je to na TČ, tak se to předává státnímu zástupci. Jinak si myslím, že pro SKPaV to nebude. Citovat
Krt€K Odesláno 2. říjen 2013 Autor Odesláno 2. říjen 2013 To si takhle v klidu sedíte doma a najednou zvonek, že jste někoho srazili a vy jste nikde nebyli... je jasný, že platí presumpce neviny. Proto jsem se ptal na nějakýho právníka, abych to s ním rozebral do podrobna. Citovat
ChouLu Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 Zkus toho veverku.. poví ti buď že ví nebo neví Osobně bych ale na nic nečekal a podal trestní oznámení za křivé obvinění.. Citovat
Krt€K Odesláno 2. říjen 2013 Autor Odesláno 2. říjen 2013 No to já bych z fleku podal taky :-D Citovat
Krt€K Odesláno 2. říjen 2013 Autor Odesláno 2. říjen 2013 Tak co vím, tak tady je mopedista a protistrana s přítelkyní. Citovat
Stifler Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 A nedá se nějak podpořit jeho tvrzení, že byl doma? Např. telefonní hovory z BTS, přihlášení k emailu či kamkoliv na Internetu....zkoušeli, zda má teplý motor, když měl řídit? Nejsem vyloženě právník, i když trestním právem jsem si prošel opakovaně na Bc. i Mgr. studiu a mám bohaté zkušenosti i s GIBS (včetně ublížení na zdraví při DN údajně z mé strany), tak bych třeba mohl poradit. Postup příslušníků komentovat nebudu, všichni vědí, že u sboru jsou takoví i makoví a někdy, když ty hrůzy slyšim, tak se i stydim, že k nim patřim. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.