tybyt Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Ahojte. sorry ze zakladam nove vlakno ale som stoho uz zufaly pri kazdej jednej regeneracii (cca750km) mi seka auto cca 12km a strasne huci jak stary traktor, v poslednom case aj dym sa ubjavuje od EGR. pocas jazdy seka a ked zastavim alebo vyhodim rychlost tak samovolne skacu otacky s vysim odberom napetia. dia nic nehlasi ale este sa mi nepodarilo priamo vtedy napojit ked sa to dialo... ale pozry te sa na vlastne oci. Prosim poradte, budem vdacny [upravil dne 30/9/13 22:23 od tybyt] Citovat
Balachar Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Par krát som sa zľakol, keď som za autom zbadal biely dym a tak som auto zastavil, vtedy som ešte netušil, že je to para, ktorá ide z výfuku počas regenerácie a má taký sírový, štipľavý zápach ... ale otáčky mi takto nekolísali ... no už som tu o takýchto prejavoch čítal, zrejme nie si prvý komu sa toto deje pri regenerácii, presne toto všetko tu už pár členov popisovalo ... Citovat
tybyt Odesláno 30. září 2013 Autor Odesláno 30. září 2013 Jj. To im sposobovala puknuta/netesnost hadicky na ventile co je pri alternatore ale ja som tie hadice vymenil a ziadna zmena Citovat
Balachar Odesláno 30. září 2013 Odesláno 30. září 2013 Možno sa takto začína prejavovať regenerácia a je to normálne :-/ Máš veľa najazdené? Citovat
tybyt Odesláno 1. říjen 2013 Autor Odesláno 1. říjen 2013 Urcite nie. No kebyze to tak sa mi regeneruje kadych 100km. Mam 170k ale ze vi poctivich .. Citovat
AnRy99 Odesláno 1. říjen 2013 Odesláno 1. říjen 2013 trhanie pri regeneracii som mal ja zapricinene zlymi zhavicmi, konkretne jeden som mal samizda uplne zly ,,, a pri regeneracii dobre nenazhavilo a trhalo ... ale mam 1,6HDi, to len taky postreh ak by to pomohlo Citovat
AnRy99 Odesláno 1. říjen 2013 Odesláno 1. říjen 2013 trhanie pri regeneracii som mal ja zapricinene zlymi zhavicmi, konkretne jeden som mal samizda uplne zly ,,, a pri regeneracii dobre nenazhavilo a trhalo ... ale mam 1,6HDi, to len taky postreh ak by to pomohlo Citovat
pengo Odesláno 1. říjen 2013 Odesláno 1. říjen 2013 pozri tento link, ja som mal ten isty problem, mal som prasknutu hadicku, ktora otvarala klapku sania pri regeneracii, mozno pomoze [upravil dne 1/10/13 07:47 od pengo] Citovat
tybyt Odesláno 1. říjen 2013 Autor Odesláno 1. říjen 2013 Anry99 . Ako sa da otestovat zavice ? Okrem priamemu napojeniu na baterku ? Dia ??? Pengo . To som uz vymenil su tam fungel nove hadicky. Ale ventil som neskusal.. da sa dajakym sposobom odskusat nen ventil ? Citovat
Grizzlyk Odesláno 16. říjen 2013 Odesláno 16. říjen 2013 Asi trochu mimo temy ale viete mi niekto poradit kam ide zapichnut kabel od vstupneho senzora teploty fap ??? Foto by potesilo Citovat
straki007 Odesláno 17. říjen 2013 Odesláno 17. říjen 2013 Kam jenom chces. Pokud nenapises na cem tak se ani moc nedockas. Citovat
mrkarda Odesláno 17. říjen 2013 Odesláno 17. říjen 2013 nechc is odstranit fap od strakiho a budes mit po problemu Citovat
Kupca Odesláno 17. říjen 2013 Odesláno 17. říjen 2013 Protíká ti vstřik. To klepání je zlověstné! Citovat
tybyt Odesláno 18. říjen 2013 Autor Odesláno 18. říjen 2013 Kupca. teraz idem kupovat zavice a vymenit. vstriki su vyzorovo suchce a podla DIA sa da zistit ktore? videl som tam dajake korekce vsetko sa pochybovalo cca od 95% do 100%. so strakim nam to moc nevychadza. Je problem ze ked mi zapne turbo tak ma taky zvuk jak keby majak sanitky ? P.S.: Ked mi dakto fakt poradi ako prist na dovod sekani pri reg. tak ho FINANCNE ODMENIM (40€/1000kc). Dia mam. a chcem predist to ze pomalicky vymenim cely motor a nakoniec to bude len dajaka malickost a zbytocne tam necham plno € . [upravil dne 18/10/13 20:47 od tybyt] Citovat
straki007 Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 A co ti teda nevychazi ? :D:D A neni to hodne 40e za malickou hloupost ? Citovat
ferinko2 Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 No mne to teda pripadá tak,ako keby si mal vymenené eletroventily na ovládanie EGR klapky a klapky bypasu intercoolera.Pri regenerácii FAP musí byť EGR zatvorený a nemôže do sania pustiť výfukové plyny.Nemá ten ventil utrhnutú hlavičku a preto je stále otvorený?Na druhej strane sa musí otvoriť klapka bypasu intercoolera a zatvotiť klapka sania za intercoolerom kvôli zvýšeniu teploty nasávaných plynov.A tam môžeš mať chaos---poprehadzované hadičky,alebo kábly k podtlakovým eletroventilom.Ak máš PP2000 tak odskúšaj ovládanie klapiek a EGR. Citovat
straki007 Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 Kdyby mel prehozene hadicky tak to funguje tak ci tak. Citovat
ferinko2 Odesláno 18. říjen 2013 Odesláno 18. říjen 2013 Kdyby mel prehozene hadicky tak to funguje tak ci tak. ...za predpokladu,že sú klapky a ventily funkčné. Citovat
Kupca Odesláno 19. říjen 2013 Odesláno 19. říjen 2013 Zkusím trochu teorie, na regeneraci potřebuješ ohřátý motor, který je zatížený, má potřebné otáčky. Tzn. při stání neregeneruje!!! No a ten dým z výfuku značí dvě možné věci, kdyby bylo možno v výfuku přičichnout, pokud je cítit naftou tak ti prokapává vstřik (samozřejmě že do válce a ne z venku) pokud je cítit olej, někde ti ho tahá do válce. Pokud ti vylítla teplota vody tak mohlo odejít těsnění nebo x dalších věcí. Dalším nesmyslným zasahováním do dalších věcí si natropíš ještě více problémů. Pokud motor klepe, tak se podívej kolik tam máš oleje. Možná že ho tam je málo a klepou hydroštely. A €ura si ušetři radši na olej Citovat
tybyt Odesláno 19. říjen 2013 Autor Odesláno 19. říjen 2013 No takze EGR som mal precistene vsetko pekne chodi kus to bolo od karbonu ale s WD som precistil poriadne. po vypnuti zapalovania aj cvakanie pekne pocut (Cistenie EGR) teda stym by teoreticky nemal byt problem. na oleji a filtroch naozaj davam zalezat. Total Quartz INEO ECS 5W-30 (po vymene sa kus stisi auto ale po case cca 2500/5000km je to skoro stejne. (po kupe som ihned menil dalsia vymene bola po 5000km a teraz uz bezne po 15000km) a vobec mi nemizne olej Inac nemam skusenosti s timi olejmi ale po prejdeni 2000km vobec nema ziadnu vyzkozitu, a na favorite vyzkozitu malo kludne aj po 10tkm (shell helix15/40) naftu tankujem len na Shellke v BRNE pri bauhause a v Michalovciach + sem tam v Drietome na Benzine. + super diesel aditiv vif za studena biely az sivy dym a ha horuca vobec. len pri reg. a smrdi ako keby olej s naftou. P.S.: este daco mi napadlo, znami mi furd hovoria ze auto mi smrdi ako keby chladiacu kvapalinu spalovalo (voda+antifreeze) ale voda mi tiez nemizne a tych 40€ nelutujem, len aby mi to islo poriadne, nechcem ako nove ale aby take problemi neboly.ň objednal som si TEC 2000 tak som zvedavy [upravil dne 21/10/13 21:22 od tybyt] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.