Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vas vsechny,o vikendu budu menit na mazliku motorovy olej,filtr a palivovej filtr a tak tady zatim tapu co presne nakoupit a doufam ze se mi vse zdarne povede,jen zatim nevim jaky vlastne ten olej,ci 5/40 nebo 10/40 syntetika ci polosintetika,nevim jaky tam byl,nejsem, si jisty,snad v autokelly spravne poradi.Dik za pripadnou rad.Zdravi Mila

Odesláno

A aky olej ide mne VF33HRHSB82922904 :D Dal som tam 10W-40 TOTAL kedze auto ma uz 150 000km uz najazdene, dufam ze som to nezvoral :papa

[upravil dne 26/9/13 15:23 od Dark69]

Odesláno
prosim kde je to sitko turba kdyz to nema ten Fap,dostanu se k tomu z motoru nebo musim sundat katalizator.Dik za radu.

Koukni na to video, co je v odkazu, který jsem dával. Aby jsi se na to dostal, tak musíš dát KAT pryč ;)

Odesláno

Tak toto video mně nic moc neřeklo,nejsem z něj vůbec moudrý,toto asi budu muset vzdát i když nerad,nechci tam nic pokazit,asi to moc velká práce nebude ale nevím co přesně rozebrat.Jinak moc dík za všechny rady.Míla

Odesláno

Tak není to nic složitého, ale přítup k tomu není nic moc, to je pravda. Musí se oddeklovat KAT http://mjsytic.rajce.idnes.cz/Olej308/#Obraz1175.jpg

Ten pak odpojit nahoře u turba a dole u trubky, a pak už se k tomu dostaneš snadno http://mjsytic.rajce.idnes.cz/Olej308/#Obraz1177.jpg

http://mjsytic.rajce.idnes.cz/Olej308/#Obraz1183.jpg

Nejhorší na tom je dát pryč ten dekl. Je tam málo místa :(

Odesláno

Zdravím vás a měl bych taky jeden dotaz ohledně výměny oleje. Koupil jsem 307 SW 1,6 HDi 80kW ale bohužel není nikde uvedeno co tam předchozí majitel dával za olej. Někdo mi říkal, že pokud používal 10W tak už se tam 5W nemůže dát, že by se snad mohlo něco uvolnovat a něco to ucpat..... auto má najeto cca. 115 000 km a jeho vin kod je VF33H9HZC84776856. Může mi někdo poradit ?

Odesláno

Pokud měníš celou náplň, tak je úplně jedno, co tam před tím bylo. Prostě nech motor před výměnou prohřát. Všechen olej nech pořádně vytéct (někdo používá při výměně i určité proplachy), klidně počkej 2-3hod, a pak tam dej ten olej, který tam má dle výrobce být ;)

Podle vinka máš FAP, takže tam patří olej Total Ineo ESC 5W30.

[upravil dne 3.10.13 10:19 od MJSytic]

Odesláno

FAP je filtr pevných částic - více na google nebo Wiki ;)

Pokud to budeš dávat do servisu, tak se tím nezabývej. Já myslel, že si to chceš vyměnit sám :roll

Poznámka k těm km: Tvé auto mělo v červenci 2008 najeto 127852km :nevim

[upravil dne 3.10.13 11:42 od MJSytic]

Odesláno

No sám ne, ale i z toho servisu mám obavy....nevěřím tomu že se bvudou starat o to co tam bylo a co tam dají.....Max. se zepta co tam chci a je to. A proto bych chtěl aspon trochu vědět co chci a čím nic nepokazím

Odesláno

Tak jim to tak řekni. \"Nevím co tam bylo, tak to nechte pořádně vytéct a dejte tam ten olej, co tam má být.\" A doporučuju se i podívat na to sítko viz výše :myslim

[upravil dne 3.10.13 11:49 od MJSytic]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ještě jeden dotaz, jaký filtr tam má být. Zkoušel jsem několik prodejen a v každé mi dávali jiný. Nemyslím ted značku ale velikost, tedy vnější a vnitřní průměr a hlavně na výšku rozdíl. Dá se to někde předem najít, dřív než ho vytáhnu a změřím ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...