Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

mám otázku ohľadom témy, ktorá tu už bola miliónkrát rozoberaná, no práve tým, že som hľadal, neviem, či meniť spínaciu skrinku, či panel ovládania, či čo :-D

Mám digi klímu. Klíma je plne funkčná, spína, aj chladiče sa točia.

Jediný problém je z motorom ventilátora kúrenia, ktorý sa zapne len v pripade, že na paneli klímy nastavím otáčky na max. Vtedy je aj počuť cvaknutie a točí sa ako o život.

Motorom samotným, to podľa mňa nebude, mám ventilátor ktorý tam bol pôvodne, druhý ventilátor z 2.1TD ktorý sa však točí opačne, a jeden čistonový ventilátor ktorý robí to isté. Je fakt, že ten čistonový je z manual klímy, neviem, či v tom je niaky rozdiel.

Niake nápady?

ďakujem :(

Odesláno

To je tá vecička v motore ventilátora s tými tranzistormi či rezistormi? Alebo mám hľadať niaku krabičku? :/

Edit: Už mi to došlo.

Takže krabička. Cena nového je 105eur, toľko zato nedám.

Prikladám foto, chcem sa spýtať ktoré to je?

To, na ktorom je nápis 605 (podlhovastá čierna) je centrála, to viem. Je tam hodené aj niečo z Xantie (modrá).

WP_000134.jpg

Ktorá to teda je? :/

A ešte otázka, na obrázku vidno ako je zaizolovaný červený a čierny kábel, a je spojený so zeleným a šedým, je to tak správne? :/

[upravil dne 17-9-13 13:51 od t0m@$]

Odesláno

Ale ako je možné to, že to isté robí aj s novým motorom? Je tam rozdiel v manuálnej a digitálnej klíme? Ten nový motor je totiž z manuálnej klímy, a v tomto aute je už digitálna.Som z toho zúfalý, hlavne že sa počas jazdy zaparujú okná... :/

[upravil dne 17-9-13 20:55 od t0m@$]

Odesláno

Takže. Už som z toho jeleň. Mám 3 ventilátory, pôvodný sa zapne na plné už keď otočím kľúčikom. Čistonový ventilátor (na fotke hore) aj s tým napravo sa zapne len v prípade keď nastavím otáčky na digiklíme na plné.

WP_000158.jpg

Nemôže byť vadné ovládanie digiklímy? Aká je na to šanca? Dajú sa zmerať niako dva kábliky vychádzajúce z digiklímy do motorčeka /ružový a oranžový - tuším 8006 a 8007/ ?

Vie mi niekto napísať, v akom poradí majú byť káble v pinoch na 4-pinovom konektore pri ventilátore? Možno mám problém aj v tom, nakoľko nie som prvý ktorý to rozoberal.

WP_000160.jpg

Odesláno

myslim ale istotu nemam ze by to malo ist zmerat,tie dva kable myslim sluzia na zmenu odporu(ako potenciometer) pre vykonovy regulator na ventilatore(tie tranzistory) ja klimu nemam cize mam ten mechanicky potenciometer (bezec)na paneli,ty klimu mas tak to asi ovlada digi panel zmenou odporu na tych kabloch podla toho aku rychlost navolis, skus na tych kabloch merat odpor multimetrom a stale volit na paneli inu rychlost ci sa bude hodnota odporu menit,aspon ja by som takto pokracoval dalej

[upravil dne 18/9/13 16:37 od krtek 2]

Odesláno

Tak. Skusil som. Dakujem za radu. Ak som to zmeral dobre, a myslim si, ze az taky sprosty nie som, tak odpor sa vobc nemeni. Co je zaujimave, ze poskakuje napriklad vtedy ked sa hybu klapky na nastavovanie teploty a to ze kde ma fukat. Cize zaver je taky, ze to asi bude panel nastavovania klimy a teploty... A pravdu povediac, ine tam uz chybne byt nemoze, motorcek tych 12voltov dostava, cize...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...