Ice-man Odesláno 29. srpen 2013 Odesláno 29. srpen 2013 Zdravím. Mám problém s topením. Nastavím \"šoupátkem\" na panelu teplý vzduch, ale stále fouká studený. Asi je tam nějaký motůrek co hýbe klapkou, ale nevim kde je a ani vlastně nevim kde je radiátor (nejdřív bych vyzkoušel jestli do něj jde teplá voda). Může mi někdo poradit? Je to Peugeot 806 2.0i benzín rv. 1996 VIN: VF3221RB212137008 Citovat
Ice-man Odesláno 29. srpen 2013 Autor Odesláno 29. srpen 2013 Na service box se dostanu taky. Nejsem mechanik a není mi jasný jak to funguje, proto píšu sem. Jak se přepíná mezi radiátorem topení a výparníkem klimy. Podle toho obrázku tam jsou dva ventilátory? To je jeden na studeny vzduch a druhy na teplý, to je blbost ne? Když pohnu s ovládánim s tim šoupátkem tak co se má stát, nemá se otočit klapka a vzduch by tak proudil přes radiátor a ne přes výparník? Nechci to hned vztekle rozebírat abych něco nezmrvil. Citovat
oddie Odesláno 29. srpen 2013 Odesláno 29. srpen 2013 Máš-li panel s mechanickým šoupátkem, žádný motorek tam není, klapka se ovládá přímo tím šoupátkem pomocí struny vedené v bovdenu. Pravděpodobně bude to táhlo nebo uložení bovdenu na jedné straně vypadlé. Citovat
Ice-man Odesláno 29. srpen 2013 Autor Odesláno 29. srpen 2013 To sem si taky myslel, tam ale táhlo není. Je tam odporová dráha takže se to ovládá elektronicky. Citovat
oddie Odesláno 29. srpen 2013 Odesláno 29. srpen 2013 Aha, ty máš ten mezibastl, to jsem viděl akorát u některých aut v inzerci, naživo ne. V předchozím autě jsem to měl čistě mechanické. Citovat
Ice-man Odesláno 29. srpen 2013 Autor Odesláno 29. srpen 2013 No a nemělo by to fungovat úpně stejně jako s táhlem, jen s tim bude hýbat motorek? Citovat
oddie Odesláno 29. srpen 2013 Odesláno 29. srpen 2013 Jo, to bude stejně jako u digitální klimy. Citovat
Ice-man Odesláno 29. srpen 2013 Autor Odesláno 29. srpen 2013 dobře, ale pořád nevím kde to mám hledat. dostanu se k toku ze spodu, když sundam ten spodní dekl? Bude to někde u ventilátoru co je pod kaslíkem? Citovat
oddie Odesláno 29. srpen 2013 Odesláno 29. srpen 2013 Já si to bohužel z hlavy nepamatuju. Podívej se tam od nohou řidiče. Citovat
Ice-man Odesláno 29. srpen 2013 Autor Odesláno 29. srpen 2013 No kouknu se tam, ale nevim jestli to poznam. Zatim dík za tvůj čas Citovat
Ice-man Odesláno 8. září 2013 Autor Odesláno 8. září 2013 Takže problém vyřešen. Ten vtipálek co to měl předemnou ten motůrek vymontoval . Takže ta klapka byla pořád přepnutá na studenej vzduch, ale předělal sem to na táhlo a už to maká. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.