Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak problém vyřešen, podělalo se mě rádio RD4, asi ant. vstup fakra nebo tuner. Řešit to nebudu, jelikož jsem během pár dní, za pár korun sehnal jiné.Hraje to super,akorát v tom pípá, takže mě nemine DIA.........rady zněly-začni anténou.....A.....já to měl z druhé strany.....no, tak už to na světě chodí

Odesláno

RD4 má dva tunery a u 407my je vzadu smesovac nebo tak něco a rádio hraje naprosto suprove. Bez šumu atd. Nevím zda tam tuto krabičku u antény také máš a pokud ano tak zda jsi ji neodpalil přidáním zesilovače

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Taky se sem vetřu :P

407 sw. Špatně mi příjmá rádio... Ve městě OK ale jak vyjedu z města tak moc nic. šumí, nejdou hledat stanice... Když sem auto kupoval, mělo krásnej signál kdekoli. Nevim co sem kde máčknul ale už tomu tak neni. Mám zaplé RDS a jedu na FM1 Dále je tam FM2 a FMfast. nevim jakej je v tom rozdíl. Věděl by někdo jak to nejlépe nastavit?

Odesláno

Krabičku tam žádnou nemám, jen bílý ant. vstup fakra....mám pe. partner......co jsem si zatím všiml, RD4 jsou 2druhy...ten co mě odešel byl blaupunkt made in portugal....ten co mám ted( Z BAZOŠE... upně náhodou...od chlápka z Jevíčka...z bourané 307....ted se podrž....za 300 kč....s obavou jsem pro něj jel.....jak nový a hraje jako víno.....je úpně stejný, je na něm made in czech, pro peg. a cit. Připadá mi , že to český hraje líp. A ty máš jaký, a na kolik si ho ceníš? A  není možný, že ta tvá krabička za rádiem je taky nějaký ant. zesilovač?  Jo, a  musel jsem sundat zrcátkovou pal. kameru páč mi ten nádhernej signál též dost rušila......anténa a kamera jsou od sebe asi 25 cm, když to nepůjde ODRUŠIT....kamery se raději vzdám..........PRO Chozeluiskuner- budeš to muset celý projít a ohmetrem proměřit.....ev. si na chvíli od někoho půjčit stejné radio.......jo a nemáš pal. kameru někde u antény ?

Odesláno

Ano to je pravda ze nektere palubni kamery rusi.Staci je pripojit na jiny zdroj nez je palubni sit a je po ruseni - existuje nejake odruseni na strane napajeni?
Bohuzel slabsi signal ma smulu.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

nooo teď mě tak napadá, že mám tu kravinku na USB atd z číny napojenou na zapalovač. Zkusim jí vypnout až pojedu mimo měst

• O 2 roky později...
Odesláno

Ted jsem to daval na jine tema ale i tady - mame konecne dve anteny predni klasika pasivni zadni taky predelana a je ted pasivni.
Zesilovac je na dve anteny d "correctu" starsi provedeni.
Tam kde byl signal je to stejne .... lepsi "stavnatejsi" .....
Kde to bylo na jednu antenu spis mono a takove bez zivosti se prijem zlepsil
Ale tam kde signal neni tak proste prijem je tragedie.....

Nebudu rikat a psat ze dilci zlepseni neni ale urcite neni a nestoji za dalsi antenu ve strese pripadne v blatniku .....
Ted je to bud pekne "stavnate ve stereu" a nebo sum.
Pokud jsem v oblasti dobreho prijmu je to OK pokud ve spatnem tak je to proste spatne.

Pro me je i nadale DAB+ kde je nabidka spis k placi a vykon vysilacu NULA ale prijem bez sumu a ruseni - zvuk samotny je otazka ted spis takove plehove :)
A nebo az  bude vice dat za rozumny peniz NET Radia - pro FM prijem je dano a tam moc menit nepujde.

Na samotnem zesilovaci je nejaky trimr k cemu je nevim - dale jsem nezkousel prepojit vzajemne anteny urcite budu referovat jak cele badani dopadlo.

PS:"DVE" anteny neresim.

Odesláno

Dnes jsem odpoledne laboroval s antenama - no prepojil jsem delsi predni na vstup i pro DV SV a samozrejme VKV - zadni do druheho vstupu.
Zlepseni prislo prdevsim na SV - to ale neposlouchame :)
Co me hlava ale nebere je nove nepravidelne ruseni az ztrata signalu.
Na promereni mame jak kostru tak stred koax pruchozi - uzemeni je a stred taky - mame pasivni anteny.
Ale co zpusobuje ruseni nevim ..... ?
Chvilema se to zacalo chovat jako anteny bez prutu.
Stacilo aby projelo auto a nebyl signal aby v zapeti byl naopak super ....???
Mozna palubni kamery a nebo dalka k ovladani topeni ....?
Budeme i nadale "badat"pokud bude cas.

Pred cca 30min vse naprosto bez problemu - sumu ruseni ....
Klasika VKV prijem.

PS.trimr me neprisel ze je nejak zvlast funkcni tak je vice mene jak byl.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jen to trosku ozivim
Radio Impuls  konkretne frekvence 92,1 a 106,0 prijimame v MONO mate podobne zkusenosti?
Nebo mame neco spatne na sestave?
Ostatni prijimame ve STEREU ....
Diky

Odesláno

Takono to neni porucha ale  zamer aby to bylo pry lepsi .....
Vyjadreni radia Impuls.

Tak ze Stereo je prezitek
MP3 bude lepsi nez klasicke CD nahravane jen se dvema mikrofony a komplet v DDD nebo kvalitni  retezec gramofonu cerne desky .......
A male pecky na mobilu jsou asi dle teto rovnice vic nez poctive HIGH END repro .....

ACH JOOOOO
Proc ja vlastne chci cisty prijem FM a nebo dokonce DAB+ v aute ?

Asi nebudu normalni :)

A nebo neni normalni chovani podobne tomu popsaneho ......??

Odesláno (upraveno)

No jo ale v dnesni dobe rikat a hajit vysilani v MONO jako prinos me prijde fakt k pousmani.
Ne kazdy ma v aute to stesti byt jennekolik desitek minut
A ne kazdy se spokoji s audiem od vyrobce
Ale pokud je plus jen to ze mame lepsi dosah bez sumu / coz je pravda / pak je vlastne jedno na cem a co poslouchame :D

A doma pokud mam klidne prumernou sestavu tak prijimam taky MONO ..... a budu se tvarit ze je to tak lepsi a spravne ....?

Je to Ok jen pro jejich zisk ale vysilat ve stereu nebo v monu nebude az tak velky rozdil myslim si.

A schvalne kolik lidi si vsimlo ze nejedou ve stereu nebo jinak kolik lidi vubec vnima ze se ve steru vysila ?

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno

Kolik v tom autě strávíš času? Krom těch nazdař bůch vyjížděk co tu občas napíšeš? Kdyby to byla motorka,či něco jiného krom seriové pixly,tak to bych chápal,ale normál a lovit vlny po okolí,to dám raději domů za sestavu než do auta.

Odesláno
před 23 minutami, Lihous napsal:

No jak kdy treba tuto nedeli jen cca 7hod
Dnes nic
Zitra asi taky nic :)

Ale pak jsou dny kdy kopnem do vrtule jako minule PO a hned po pulnoci jedem na letiste do prahy a to hned na dvakrat tak ze od cca 0,30 do cca 10,30???

A podobne se opakuje sice uz dnes prilezitostne ale treba dvakrat do tydne.

A seriove auto vypada to je skutecne pravda ale jen vypada :D
Neni zadne velke tabu ze se ted pustime /snad jeste letos / do "jeste lepsiho" audia v soucasne dobe jsou v serii z audia jen propojovaci kabliky ;)

No a doma mame sice na dnesni dobu uz hodne starou sestavu nic mene kvalitou stale na dobre urovni - puvodne domaci "kino" jen zaklad za cca 70 tis ;)  nepocitam sluchatka + zesilovac 10tis a muzeme pokracovat .....

Ale to sem asi nepatri ;) prijem FM tedy VKV neni pro HiFi zrovna ideal ..... 

Odesláno (upraveno)

Jelikoz jsme ve stadiu - "nic nevim a nic me nenapada" preposilam jen zkomprimovane realne natocene video na pozadani v plnem formatu jak ze to mame s prijmem.
Myslim si ze podobny projev nenecha klidnym ani toho nejmene narocneho uzivatele.

Bud mame "skutecne" v haji vstupni dil FM tuneru nebo jezdim ve stinu kam signal proste nedoletne.
Podotknu ze treba vcera v Hk a kolem byl prijem ok a ruseni celkem nepostrehnutelne.
Odpoledne s vecerem klidne prilozim pro porovnani.

Napadne neco nekoho z vas co s tim ......?
Mozna i odpoved pro mnohe proc bych radeji jezdil s DAB+

Prijem radia FM realny zaznam - jen strihnuta casova stopaz~1.avi

Odesláno

Hele mě to taky pořád chroustá a šumí, někdy víc a někdy vůbec. Přisuzuju to tomu že nemám ukostřený výfuk, tak jak to bylo z výroby. Ale zatím jsem to neřešil, kdyžtak si pustím něco z flešky.

V 208 to nedělá, Caddyně taky ne.

Odesláno (upraveno)

Bohuzel vyfuk mame ukostreny - zlepseni zadne. :(

Me uz napada jedina vec.
Pasmova propust a "sum" tlumit " az predelame audio a budeme mit zapojeny procesor ......

Odesláno

Co hagussy? Kdysi, cca v roce 2006 Pe.Trovi nehrálo radio, pořád to šumělo, a zjistil že měl volné hagussy, jak neměly kontakt s kostrou tak to rušilo radio, stejně jak ten výfuk, když je dotahl tak se problem vyřešil

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...