Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Zdravím zhruba po 10min jízdy a vyřazení na volnoběh se mi na palubovce rozsvítí teplota chl. kapaliny, stopka a olej. Jakmile se otáčky dostanou přes 1100/ min vše zhasne. Můžete mi dát nějaké typy co to může způsobovat? Díky! Jedná se o 306ku 1.4 55kw r.v. 97 Citovat
Altman Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Zanesen nasávací sítko oleje v prostoru olejové vany a z toho důvodu nedostatečný tlak? Nebo je v motoru jen prostě málo oleje. Citovat
Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 olej jsem nedávno dolíval ale asi jen půl litru je možná že i to bylo málo.. jinak k tomu sítku se dostanu jak (jen neříkej že se musí sundat celá vana) kdyby nepomohlo dolití?? Citovat
Guest servisman Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Ano musela by se sundat vana, Na olej máš přece měrku kolik tam bylo . Citovat
vendelinek Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 na měrce ti to ukazuje co? ubejvá olej tak moc? Citovat
Altman Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Jo musí se sundat, ale tak aspoň ji budeš moct vyčistit a to nasávací sítko taky. Auto se Ti pak odvděčí spolehlivým chodem motoru. Jinak ta vana drží na pár šroubech, taky asi budeš muset vyměnit těsnění za nový, případně použít přímo speciální tmel roztíratelný, k tomu určený. Citovat
koblih69 Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Vono se ani tak nedolívá podle množství ale podle měrky, takže zkontroluj kolik ho tam je. Pokud OK tak udělej výplach motoru, dolej nový olej, vyměň filtr a vyzkoušej. Citovat
Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 na měrce ti to ukazuje co? ubejvá olej tak moc? no měrce se nedá moc věřit páč když jí vytáhnu tak je olej rozmudlanej pomaly na celým merným poli tak se nedá přesně poznat kolik ho tam je ale hrubým odhadem zhruba půlka rysky.. jinak s tou vanou jste mě nepotěšily.. ale nic jiného mě nezbyde než to vyzkoušet. Citovat
Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 Ještě, napiš jaký tam máš olej?? na dolití jsem kupoval HELIX od shellu 10w-40 HX6 Citovat
Guest servisman Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 nevím jak ty ,ale pokud vytáhnu měrku otřu a pak zasunu zpět, po vytažení vidím kolik tam mám . Pak dolívám dle potřeby. Jen si vzpomínám ,že mne to kdysy dělalo a bylo to tím že olej byl řídký. [upravil dne 6/8/13 13:38 od servisman] Citovat
koblih69 Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Hm ten Shell stál litr jako 4l Totalu né , Proboha ten olej zkontroluj jak se patří - viz servisman. [upravil dne 6/8/13 13:47 od koblih69] Citovat
Guest servisman Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 ne je akce v autokelly Akční cena s DPH 759 Kč za 5l obj.kod SH HPR1040-5 Citovat
Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 nevím no ale jak dělám co dělám mám to vždy rozmáznutý a špatně se to z toho určuje... jinak teda zkusím ještě něco dolít a pak kdyžtak to síto... a nemůže to být třeba i nějakým čidlem na teplotu oleje když se mě zároveň rožne i kontrolka chl. kapaliny ?? Citovat
Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 Hm ten Shell stál litr jako 4l Totalu né , Proboha ten olej zkontroluj jak se patří - viz Serviceman. nějaký 150 takže žádnej ranec Citovat
Guest servisman Odesláno 6. srpen 2013 Odesláno 6. srpen 2013 Pro jistotu bych se podíval kolik máš chladící kapaliny, pokud máš čidlo na hladinu kapaliny. Citovat
Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 Jen si vzpomínám ,že mne to kdysy dělalo a bylo to tím že olej byl řídký. [upravil dne 6/8/13 13:38 od servisman] tak 10w-40 by mělo být v pohodě..? Citovat
Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 Pro jistotu bych se podíval kolik máš chladící kapaliny, pokud máš čidlo na hladinu kapaliny. na chl. kapalinu jsem koukal a je tam něco málo pod max po zahřátí motoru pod půlku Citovat
Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 Pro jistotu bych se podíval kolik máš chladící kapaliny, pokud máš čidlo na hladinu kapaliny. na chl. kapalinu jsem koukal a je tam něco málo pod max po zahřátí motoru pod půlku Citovat
Jellcin Odesláno 6. srpen 2013 Autor Odesláno 6. srpen 2013 Po dolití oleje problém přetrvává... teď je na řadě teda to síto ve vaně.. jo a ještě jsem si všiml že ručička ukazatele teploty po zahřátí motoru nedrží stálou hodnotu na 90.. jednou se přehoupne přes 90 a pak lítá mezi 80 a 90ti stupni přitom jsem termostat měnil dnes dopoledne Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.